Dnes je 30. 04. 2025
svátek má Blahoslav

SATÉ DJAWA

Archiv
1/2 kg telecího masa, telecích či drůbež. jater 1 cibule
5 stroužků česneku 1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce sladké sójové omáčky 3 lžíce oleje
sůl

Omáčka: 100 g arašídů 2 stroužky česneku
2 lžičky citrónové šťávy 1/2 lžičky cukru
1 lžíce sójové omáčky (slané) 3 chilli papričky
1 lžička másla 2 lžíce smažené cibulky
sůl

Cibuli a česnek rozetřeme se solí, přidáme citrónovou šťávu, sójovou omáčku a trochu oleje. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s připravenou směsí a necháme několik hodin uležet. Pakmaso nabodáme na jehlice a rožníme.


Příprava omáčky: Rozemleté arašídy smícháme s rozemletými chilli papričkami, se solí rozetřeným česnekem, přidáme cukr a trochu citrónové šťávy, podlijeme a povaříme. Masovým vývarem nebo horkou vodou doplníme na žádanou hustotu, přidáme slanou sójovou omáčku a trochu másla pro zjemnění chuti.


Hotové saté polijeme omáčkou a posypeme smaženou cibulkou.