1/4 zelí | 1/2 kětáku |
hrst fazolek | trochu špenátu |
1 hlávka salátu | 1/2 menší salátové okurky |
svazek ředkviček i jiné zeleninové kombinace | 3 natvrdo vařená vejce |
Arašídová omáčka: | 100g arašídů |
2 stroužky česneku | |
3 chilli papričky | |
1/2 lžičky cukru | |
2 lžičky citrónové šťávy | |
1 cm sardelové pasty | |
sůl |
Zeleninu (zelí, květák, fazolky, špenát) uvaříme, nakrájíme na středně velké kousky (zelí lépe na nudličky) a narovnáme na mísu spolu s hlávkovým salátem, na plátky nakrájenou okurkou, ředkvičkami a natvrdo uvařenými vejci. Můžeme přidat i rajčata. Zvlášť připravíme omáčku „Sambal petjet“: Najemno rozemleté arašídy smícháme s rozemletými chilli papričkami, se solí utřeným česnekem, cukrem a sardelovou pastou. Přidáme trochu citrónové šťávy a všechno zalijeme horkou vodou nebo masovým vývarem, aby vznikla hustá omáčka. Podáváme s rýží.