V Kytlici odstartuje jubilejní třicátý ročník místního triatlonu

Verze pro tisk |

Historie triatlonu v Kytlici se začala psát v osmdesátých letech minulého století, kdy se členové běžkařského oddílu z Polevska rozhodli uspořádat triatlon na krátké trati. Na začátku to byl nápad z hecu, to se psal rok 1986. Od té doby se Kytlický minitriatlon koná nepřetržitě vždy druhou sobotu v srpnu a řadí se tak mezi nejstarší triatlony na severu Čech.

Závodníky zavede do krásných koutů Lužických hor a především do malebné Kytlice. Po celou dobu si triatlon drží pověst akce s přátelskou rodinnou atmosférou určené pro všechny výkonnostní kategorie. Vedle jednotlivců se na start mohou postavit i stále populárnější družstva.

Letošní jubilejní ročník se koná v sobotu 13. srpna a je stejně jako v minulých letech zařazen do oblíbeného outdoorového seriálu Lužický horal. Dějištěm závodu je areál hřiště a koupaliště TJ Kytlice.

Závodníci absolvují půl kilometru plavání v osvěžující vodě místního rybníku. Po něm následuje horské kolo, jehož trasa byla letos upravena a prodloužena na 22 km. Cyklistická trať se vlní po silničkách a lesních cestách Lužických hor. Na konec přichází na řadu běh, který je právem považován za třešničku a nejtěžší část triatlonu. Běžecký okruh měří 7 km přes kopce, lesy a pastviny. Tři disciplíny plavání – kolo – běh lze absolvovat jednotlivě nebo ve tříčlenné štafetě.

Pro zájemce připravují pořadatelé na středu 10.8.prohlídku trasy. Od 17:30 si závodníci mohou projet cyklistickou část a od 19:00 se mohou seznámit s běžeckou tratí. Sraz je na hřišti v Kytlici.

Prezentace a příjem přihlášek proběhne na kytlickém hřišti od 8:30 do 10 hodin. Start závodu je rozdělen do dvou vln, v 11:00 odstartují muži a veteráni. V 11:20 se na trať vydají ženy, dorost a družstva. Vítěze čekají zajímavé ceny od sponzorů závodu a nebude chybět ani tradiční losování tomboly o ceny a poukázky. V rámci jubilejního ročníku bude vyhlášena speciální kategorie pro Kytličáky, tzn. pro obyvatele a chalupáře z Kytlice, Falknova a Mlýnů. Triatlon pořádá oddíl běžeckého lyžování SKI Polevsko ve spolupráci s obcí Kytlice, Sborem dobrovolných hasičů a TJ Kytlice. Více informací najdou zájemci na www.skipolevsko.cz.

Seriál Lužický horal, jehož je triatlon součástí, vyvrcholí 22.8. za podpory Pivovaru Cvikov závodem s názvem Pivovarské MTBO ve Cvikově. Více informací k seriálu na www.luzickyhoral.cz

alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nahoru

Komentáře

Re: V Kytlici odstartuje jubilejní třicátý ročník místního ...

V Kytlicích. Kytlicích. Kytlicích...

Nahoru