
Léto je tady a s ním i úžasné jahody, rybíz a i třeba třešně... Mám tu osvědčený recept na bublaninu, kterou se zaručeně neudusíte. :-)
Třešňová bublanina (na plech cca 35×25 cm)
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
150 g moučkového cukru, ještě trochu na poprášení, ale nemusí být
prášek do pečiva
vanilkový cukr nebo vanilka
80 g másla
3 vejce
200 ml kefíru
500-700g vypeckovaných třešní
Nejprve si odpeckujeme třešně, někomu nevadí pecky, ale my raději tedy bez. :-)
Rozehřáté máslo spolu s cukrem, vejci a kefírem rozšleháme mixérem dohladka, pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, může být ten s vinným kamenem, a pořádně promícháme, až vznikne hladké těsto.
Předehřejeme troubu na 175 °C a naplníme plech těstem, které posypeme třešněmi, já si nechávám cca 200 g na posledních 10 min, kdy je přihodím k těm zbývajícím, jsou pak krásně křupavé. Pokud jsou hodně šťavnaté, a tak hrozí, že se propadnou na úplné dno, stačí je předtím obalit v mouce.
Pečeme tak cca 20-25 min, těsto by mělo být lehce nazlátlé a nemělo by se lepit na špejli.
Po upečení poprášíme moučkovým cukrem, ale nemusí být. Dobrou chuť. :-)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.