Tatarský biftek

Verze pro tisk |

Manželka dostala chuť na tatarský biftek. Vím, že nás ve škole učili, že kvůli tasemnici se nedoporučuje jíst, ale některé restaurace ho nabízejí. Máte někdo v Lípě či okolí zkušenost.? Kam zajít a přežít?

Přehled témat Nové téma

Komentáře

Re: Tatarský biftek

Konečně kulinářsky zajímavé téma. Ohledně restaurace bych doporučil Nebe, ale tam i jinde jde většinou o objednávku s delším čekáním.

Pouze doplním, že riziko nespočívá pouze v mase (tasemnice), ale také v syrovém žloutku (salmonela). Co je to ale proti rybě fugu?!

Tatarák doporučuji vyrobit doma, podle své chuti. Já preferuji jemnější, bez worchesteru, ale více mazané topinky česnekem. Česnek je příznivější než kila pepře a pálivé papriky, kterými to někteří lidé totálně kazí. I když: proti gustu...

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Tatarák.Konečně rozumné téma.Nejlepší je udělat ho doma,ale v hospodě mi taky chutná.I když nevím co do toho dali.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Co hodit recept? Já jsem břídil a srabík, dělám ho z cukety.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Z cukety tasemnice určitě nehrozí a když dáme místo vajíčka šlehačku je vyhráno.Takto připravený pokrm se po vhození do toalety splachuje mnohem lépe.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Recepty jsou na netu, tradičně vynechávám worchester a drcený kmín.

Už jsem zkoušel místo svíčkové či hovězího zadního různé základy, ale není to ono, snad až na sušenou šunku.

Cuketu rozhodně někdy zkusím, má neutrální chuť a předpokládám, že bude lepší než třeba salám junior a rozhodně lepší než brambora (brrrrr).

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Pánové,tohle mi nedělejte.Zítra manželka přinese hovězinu a k večeři bude tatarák s topinkou.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Vy si jíte. Máte maso. Kde na to berete?

Nahoru

Re: Tatarský biftek

A co takhle tatarák z lososích filetú?Taky dobrej.Z brambor se na topinky dělá výborná lutenice.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Lososí filety,to je jenom krátkodobá módní záležitost s nějakou krustou.My si na zeď promítáme raději bramboráčky s uzeným a se zelím.Zbytek naházíme do automatu.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

a) co zkusit Střelnici?

b) maso na tatarák do krize - hovězí krk :)

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Ten název údajně vychází z pověsti, že Tataři při svých jízdách si dávali ráno maso pod sedlo a večer ho konzumovali syrové, aby oheň neprozradil nepřátelům jejich polohu.

Pokud je to pravda, bylo to spíš skopové. Čím těžší Tatar, tím bylo skopové mělněnější.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

On je vlastně ten tatarák ekologické jídlo, při jehož úpravě není potřeba tepelné energie.Kromě těch topinek. Ale ty jsou hotové hned. Možná by se toho mohli chytit v Bruselu a spolu se zrušením klasických žárovek nařídit jeden den v týdnu konzumovat syrovou stravu.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Eventuálně by vůbec mohli zakázat vařit zeleninu, když se může jíst syrová. A strouhat, prosím, ručně, žádné roboty a odšťavňovače!

Stále jsou rezervy.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Rezervy a černé díry.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Z těch černých děr jde hrůza.

Pryč od toho. Jaký byl tatarák, Darku? Lahoda?

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Šťourale,změna.Ale ne politická,nýbrž v naší kuchyni na našem jídelníčku konkrétně.Houby! Rostou.Podborováci,hřiby,lišky... Bude bramboračka s houbami,houbováky,řízky,ano lahoda.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

220 nebo 380 ?

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Hledám, hledám, odpověď na svou původní otázku, a stále ji nenalézám. Vy jste se zase rozpovídali, vážení.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Kafko,uělejte si tatarák doma.Receptů je na netu fůra a ještě ušetříte za toho šaška,kterej by vám tam namíchal bůhvíco.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Pro Kafku:
Na tataráku jsme si pochutnali v restauraci U Hrabala. Byl škrábaný a ne mletý, jaký jsme dostali v restauraci Nebe. Ten byl pravděpodobně z hovězí plece.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

To už jsou tři možnosti, Kafko. Osobně doporučuji domácí výrobu. Pro dva lidi stačí (pro začátek) dvacet deka kvalitního masa, nejlépe ho naškrábat a přísady volit přiměřeně, tedy nedávat vrchovaté lžičky pepře, soli či pálivé papriky. Pikantnost tomuhle pokrmu dodá česnek na topinkách. Lepší jsou klasické topinky, ale jsou dobré i z topinkovače z toustového chleba. Dietář má lepší pocit.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Tak mne napadá jestli ti romové v tom sportbaru si původně nepřišli vlastně připravit mačetami tataráka.

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Účastníci Novoborského masakru byli dle televize Nova voliči,na které spoléhal Pavel Danys.Člověk dodnes se léčící z neuvěřitelného propadáku v komunálních volbách.Po takové ostudě by každý mlčel.Místo abys kamarádům domluvil,že mlátit lidi mačetami dělali naposled v Americe před stolety,ještě to svádíš na novoborské zastupitele.Čest Tvojí práci soudruhu a smrt imperialismu

Nahoru

Re: Tatarský biftek

Kafka: Já tatarák nejím, ale přítel doporučuje Moravanku a restauraci na Kopečku..

Nahoru