4/2013

Verze pro tisk |

Žije v našem státě 2 717 405 kreténů? Ve kterých obcích Českolipska by Zeman nevyhrál? Bude líp, horší než Klaus už nikdo nebude. Nadějné vyhlídky už od pondělí.

Před sledováním průběžných výsledků voleb jsem včera i v tom mrazu dal přednost honu za geocachingovými body. Pár průběžných zpráv sem přidal můj syn. Já se teď chci podívat, jak se volilo u nás.

V rámci celého kraje vyhrál těsně Miloš Zeman, který zde získal 50,23 % hlasů. Paradoxně za to mohli voliči našeho okresu, ve kterém jediném porazil Karla Schwarzenberga, za to však výrazným rozdílem více než dvaceti procent. Ve všech ostatních okresech Libereckého kraje byl úspěšnější Karel Schwarzenberg.

Podíval jsem se, ve kterých obcích Českolipska měl navrch poražený kníže.

Blatce (67,86 %), Krompach (61,63 %), Okrouhlá (54,23 %), Polevsko (62,90%), Prysk (50,78 %), Slunečná (52 %), Svojkov (54,05 %). V Radvanci to byla remíza.

V samotné České Lípě hlasovalo pro Miloše Zemana 8 472 lidí (60,17 %), pro Karla Schwarzenberga 5 608. Účast v Lípě byla nižší než v prvním kole - dorazilo méně než padesát procent oprávněných voličů (47,7 %), 88 hlasovalo neplatně.

V mém okrsku přišlo voličů ještě méně (46,38 %), 95 jich hlasovalo pro Miloše Zemana, 77 pro Karla Schwarzenberga.

Co napsat o svých pocitech? Vadila mi hysterie kolem voleb. Na facebooku to chvílemi vypadalo, že bude konec světa, když nevyhraje Karel Schwarzenberg. Zemanovci (a Klausovi) zase vytahovali na světlo nacionalistická témata, ze kterých mi je doslova na blití. Brnkání na ty nejnižší lidské pudy nesnáším. Nechci tady vykřikovat, že budu bez prezidenta dalších pět let, že nehodlám učit ve třídě, v níž by visel jeho portrét, že nepošlu pohlednici, na kterou bych musel přilepit známku se Zemanem. Před více než deseti lety jsem ho měl poměrně rád, přišel mi vtipný. Zlom u mě nastal s přečtením jeho knihy Jak jsem se mýlil v politice. Takovou snůšku samolibých keců jsem do té doby v tak koncentrované podobě ještě nečetl.

Většina mých blízkých a známých volila Karla Schwarzenberga, našlo se však i dost takových, kteří volili Miloše Zemana. A já většinu z nich mám rád, obdivuji je za to, co dokázali, takže ani nemůžu napsat to, co se mi hlavou honilo zpočátku: Proboha, jak můžu žít v jednom státě s 2 717 405 kretény? Aha, tak jsem to už napsal. Ale je tak aspoň na mých myšlenkových pochodech vidět, jak byla volba prezidenta (s minimem pravomocí) emotivní. Mojí ženě bylo skoro do breku, ta Zemana nesnášela už před dekádou, za ty jeho sexistické narážky například.

Dnes jsem už smířlivější. Snažím se pochopit ty, co volili opačně než já. Ano Schwarzenberg byl starý, ano Schwarzenberg mluví špatně česky, ano Schwarzenberg neumí pořádně ani naši hymnu, ano Schwarzenberg je součástí vlády, která není právě nejoblíbenější. Pokud jste ho nevolili z těchto důvodů, škrtám vás ze seznamu 2 717 405 kreténů. Pokud jste ale skočili na ty kecy o Benešových dekretech, o fašistických předcích, o cizácké manželce, tak si v tom seznamu klidně zůstaňte.

Ve skutečnosti mi nevadí ani tak Miloš Zeman, jako lidé, kterými se obklopuje: nomenklaturní kádry KSČ, pseudoodboráři, notoričtí lháři, umělecké prostitutky.

Karel Schwarzenberg mi bude na hradě chybět z lidských důvodů. Přes své bohatství na mě působí neuvěřitelně skromně (jednou jsme spolu komunikovali kvůli rozhovoru, není to jen dojem z televize), získal si mě třeba i tím, že miluje svého syna, přestože ho manželka počala s někým jiným. Jeho bonmoty jsou méně trapné než ty Zemanovy.

Nejvíce poraženým v mých očích je Václav Klaus. Toho jsem skutečně nepovažoval za svého prezidenta, asi jsem naivní Havlovec. Po svém prohlášení, že pravda a láska konečně zvítězily, u mě ale lidsky definitivně skončil.

Občas mu však dávám za pravdu – například v jednom z rozhovorů prohlásil, že za ODS měla kandidovat Miroslava Němcová. To jsem si myslel od začátku, není mi totiž dostatečně jasné, proč ODS nemá dost sebereflexe a cpe do funkcí lidi, kteří jsou pro voliče úplně out. Zůstává stále arogantní stranou, která si myslí, že lidi ji budou volit kvůli tomu, že ji volili i minule?

Z tohoto pohledu mi přijde daleko modernější ČSSD, která vytáhla Jiřího Dienstbiera. Je sice nečitelný, ale pro voliče přijatelnější než třeba Škromach nebo Sobotka. O to více nechápu, proč se ČSSD nakonec zachovala jako politická rozhoďnožka a podpořila ve druhém kole Zemana, který jim se svou Stranou práv občanů zkazil dvoje volby, a z Jiřího Dienstbiera udělala troubu. Ten totiž řekl něco ve smyslu, že Miloš Zeman je pro něj kvůli svým mafiánským kámošům nepřijatelný.

A dost! Nic není jen černé nebo jen bílé, aspoň v politice. Počkám si, jak to Milošovi Zemanovi půjde. Jak ho znám, bude chtít být úspěšný prezident, třeba to nakonec bude ku prospěchu nás všech.  

A co dělat v povolením týdnu?

Dickensovy Nadějné vyhlídky na mě v dětství civěly z otcovy knihovny. Tato klasika vstupuje ve svém novém filmovém zpracování do kin na Českolipsku v pondělí. V úterý se v AJAKu můžete dozvědět, jestli je Ladislav Smejkal kovaný i v moderních dějinách. Tématem jeho přednášky bude rozdělení Československa, partnerem mu bude Vojtěch Čelka. Ve čtvrtek vstupuje do kin Lincoln nominovaný na několik Oskarů. 2. února mám zatržený v kalendáři Improtyjátr a také maturitní ples. Uvidíme, na co bude nálada. 

V týdnu jsem slíbil, že se ještě vrátím k filmu Hra o kámen, ale už se mi nechce. Bylo by to hodně o tom samém, o čem byly už předchozí řádky.

Nahoru

Komentáře

Re: 4/2013

Přečtěte si v Respektu:

"Prezidentské volby mají jen jednoho skutečně poraženého – je jím Václav Klaus. Jeho škodolibý úšklebek na adresu dvou a čtvrt milionu voličů, že konečně vyhrála pravda a láska nad lží a nenávistí, je snad nejtrapnější komentář k výsledku voleb od roku 1989. Klaus připomíná fracka, který skáče na hrobu svého protivníka. To ale vypovídá o něm, nikoli o voličích Karla Schwarzenberga."

http://respekt.ihned.cz/volby-prezidenta/c1-59200250-volic-a-volic

Nahoru

Re: 4/2013

No jo,Respekt,copak ten...

Nahoru

Re: 4/2013

Předvolební kampaň byla tak odporná, že kdyby právě přiletěli mimozemšťané (nějací jako zde v upoutávce), tak se nebudou rozpakovat zasypat celou tuhle oblast Střední Evropy biolitem L (na Lidi).

Ten hnus jsem přetrpěl s vidnou, že až volby skončí, tak se to zklidní. Ovšem tady zase poletují kreténi a frackové.

Kolik si dovolíte dát do hovězího guláše pálivé papriky?

Nahoru

Re: 4/2013

Co kdo snese! Jako v předvolební kampani.

Nahoru

Re: 4/2013

Tvrdím, že "Beran" spíš neutrální článek šéfredaktora vůbec nečetl. Jinak by se tady se svým věčným kádrováním neztrapňoval. Ale von už jinej nebude.

Pro Šťourala: téma i článek je o voličích obou soupeřů a je opravdu ve smířlivém tónu. O Klausovi řekl něco podobného už kdekdo a ani já jsem neodolal pana Bártu podpořit citátem.

Nahoru

Re: 4/2013

:-)

"Klaus připomíná fracka..." je fakt dost neutrální.

Nahoru

Re: 4/2013

Ale já si fakt myslím, Šťourale, že jsem nakonec docela smířlivý. Psát to včera, musím se hodně lidem omlouvat.

Nahoru

Re: 4/2013

Milane, kampaň byla zejména o negativech. Vaše vyjádření, že 2,7 milionu voličů jsou kreténi (byť podmíněně v textu sníženo), není překvapivé, protože obě strany se vyjadřovaly, že právě volba jejich kandidáta byla projevem rozumu (toho druhého tudíž volili "kreténi").

Je to zlé. Když budu někoho nenávidět a napíšu o něm, že je hajzl a dodám v druhé větě, že je to smířlivé, je jasno: moje myšlenky se obírají středověkým mučením.

Z té nenávisti mi není milo.

Nahoru

Re: 4/2013

To není nenávist,která by šla až za hrob.Pokud by se tihle lidé sešli v hospodě,tak se poplácají po zádech a podají si ruce.chci tomu věřit.To už říkal Palivec,že člověk někdy něco plácne a pak ho to mrzí .-))

Nahoru

Re: 4/2013

asi jako Kalousek se šéfem odborů Zavadilem.Taky bych si šel za 90tis měsíčně občas zapískat.Prý se z těch 90 tis.dá skromě vyžít,říká svým ovečkám.

Nahoru

Re: 4/2013

Ale jo, to beru. Ale je nutné se podívat vždy na příčinu nenávisti. Když jde o uraženou ješitnost, o majetek, zradu, podtrh, mám pro nenávist pochopení. Ale kvůli takové nicotné pitomosti, jakou je volba českého prezidenta? :-)

Nahoru

Re: 4/2013

Ať už odhlédneme od toho, komu jsme fandili, tak vyložené podpásovky, témata, která v té vyspělejší části Evropy nemají co dělat, vytahovala jen jedna strana. Ať si ten pán povídá, co chce o zahrnování vykopaných příkopů, já mu kašlu na nějaké: co jsme si, to jsme si. Pro mě je podvodník.

Nahoru

Re: 4/2013

Totéž říkají příznivci druhé strany. :-)

Nahoru

Re: 4/2013

Píšu deník za sebe, dokonce se pod něj podepisuji :o)).

Nahoru

Re: 4/2013

Milane, to tedy vlastně klobouk dolů. Nazvat 2,7 miliony lidí kretény a pod to se podepsat, je pěkná divočina. Byl jsem pronásledován za třímilionkrát nevinnější názor a nebylo to vůbec příjemné.

Nahoru

Re: 4/2013

Také jsem to ale u většiny vzal zpátky, teda aspoń doufám, že šlo o většinu :o)))

Nahoru

Re: 4/2013

Nojo, ale vykládejte to nějakému kreténovi!

Nahoru

Re: 4/2013

zpravy.idnes.cz/kemel.aspx

Nahoru

Re: 4/2013

Mně by stačil kompromis - Therese ať klidně zůstane u němčiny, stejně by Čechům nerozuměla. Ale toho nevystěhovaného Klause je fakt škoda.

Nahoru

Re: 4/2013

Takového prezidenta jste si vybrali:
Zeman řekl, že ho podporují Franz a Fischer. Oba to popřeli.
Zeman řekl, že Posselt vyjádřil radost za postup Karla. Posselt to popřel.
Zeman řekl, že zprávu o Posseltovi má z Britských listů, Britské listy to popřely.
Zeman řekl, že Karel nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale popřela.
Zeman řekl, že by se Smoljak obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl přítelem Smoljaka a nemá urážet mrtvé.
Zeman řekl, že Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii.
Zeman a jeho tým řekl, že na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří.
Zeman řekl, že se od Šloufa odstřihnul a že si Šloufa nevezme jako poradce na hrad. Šlouf dorazil do volebního štábu a řekl, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu.

A teď, kterou lež vytáhnete na Karla?

Nahoru

Re: 4/2013

Titulování voličů podle toho koho volili trochu kulhá. Osobně jsem mluvil s lidmi, kteří říkali, že budou volit menší zlo, že vlastně nemají na výběr. Jejich kandidát nepostoupil do druhého kola a nejít k volbám se jim nechtělo. Já bych preferoval možnost rozdělit hlas mezi oba kadidáty. Například Zemanovi bych dal 30% svého hlasu za určité jeho postoje, které jsem v minulosti ocenil. No a Schwarzenbergovi bych dal zbytek. Kdo by měl jasného kandidáta, dal by mu celý hlas. Bylo by to asi náročnější na počítání, ale výpočetní technika by si s tím poradila. Ale asi je to blbost.

Nahoru

Re: 4/2013

Taky jsem moc zvědavej na ty Karlovy lži...

A to v seznamu chybí ten hnusnej inzerát, od kterého by se SLUŠNEJ kandidát distancoval okamžitě a nepočkal by si "takticky", až to čtenáři Blesku sežerou s navijákem!

Nahoru

Re: 4/2013

Jestliže předseda Ústavního soudu a spolupracovník Zemana P.Rychetský / ten by snad nelhal / tvrdí ve své knize str. 163 , že v dobách, kdy Zeman byl premiérem a Šlouf šéfem jeho poradců, si jeden ze Šloufových lidí řekl bance Erste o 100 mil. Kč za to, že banka dostane Českou spořitelnu,za další bank.u 50 mil.atd.,může Zemana volit skutečně jen kreten.Ještě větší kreten pak nadává,jaká je zde korupce.Jo Zemanovo padni komu padni.To jsme se dočkali
Vyskytne se však mnoho lidí,tzv. levice,kteří očekávají,že jim zase Zeman něco přihraje do kapsy.Nejlépe něco více než pastelkovné.Jaksi jim nedochází,že prezident u nás nemá moc zákonodárnou a ani výkonou .Takže Kalousek na něj může v klidu dělat dlouhý nos jako dneska
Je to spíš reprezentat státu navenek.A zde, přiznejme si,to bude čtvrtá cenová.I když bych se rád mýlil.
Ihned zahájil útok na vládu,i když jako ekonom dobře ví,že si v minulém roce ve veřejných financích vedla mimořádně dobře.On by ale stačil ten Kubice.Než dojde na tu Krakatici.A odhalí se zákulisí Oposmlouvy,na níž je tak Zeman hrdý.A přijde třeba skutečně na ...Padni komu padni.To zas bude ostuda.

Nahoru

Re: 4/2013

Já jsem si v posledních cca 14 dnech připadal jak v paralelním světě.

Bohužel, celá situace mi připomněla osobu nechvalně známého dr. J. Goebbelse a jeho rčení "Stokrát opakovaná lež se stává pravdou". Tím vyvolával to, co asi nejlépe zní v němčině: "Massenhysterie".

Nejen v těch dvou týdnech, ale zejména v sobotu po oznámení výsledků a jak vidím, u někoho to přetrvává i v pondělí.

Hezký den

Nahoru

Re: 4/2013

A to jsme byli ušetřeni toho nejhoršího.Dovedete si představit jak by vyváděla kulturní fronta v případě vítězství Karla?

Nahoru

Re: 4/2013

Je pravda, že vystoupení Jiřinky Bohdalové bylo dost skromné. A Hůlka ani nezaspíval árii.

Nahoru

Re: 4/2013

Já myslím,že se ještě nějakých uměleckých žážitků dočkáme.Na obou stranách je těch příživníků dost.Přidají se analytici,politolozi...máme se ještě na co těšit.

Nahoru

Re: 4/2013

Beyoncé tu na inauguraci Miloše Zemana asi hymnu nezazpívá, je tu přeci jenom jazyková bariéra a stálo by to dost peněz. Koho tedy tipujete?

Nahoru

Re: 4/2013

Zeman prezidentem! To zas bude ve světě ostudy! Já myslel, že s vypoklonkováním Klause nastanou lepší časy. Bohužel, nenastanou. Až to (jestli) přežijem, budeme muset tu funkci nazvat nějak jinak, protože pouhé vyslovení současného názvu bude u citlivějších lidí vyvolávat dávivý reflex.

Nahoru

Re: 4/2013

Mí oblíbenci volili knížete,ale kvůli tomu je přece nepřestanu mít rád! Kdybychom paní Beyocéové dali pár dní,jistě by tu hymnu zvládla,jistě by ji zvládla,pokud by byl poskytnut výjímečný grant.

Nahoru

Re: 4/2013

Kafko, k vašemu včerejšímu příspěvku (v 20:55) uvedu malé zamyšlení, ovšem delší text. Zůstaňte v klidu, nejsem odpůrce vašeho kandidáta a nebudu hledat nic negativního, protože té negace (já to cítím jako hnus fialovej) bylo až až.

Jde o to, zda lži Miloše Zemana jsou opravdu lži. Například na vlastní uši jsem slyšel Miloše, že končí s politikou a když redaktorka naléhala, řekl, že i po létech, až vykopou jeho hrob a budou se kostí ptát, zda se nevrátí do politiky, ta lebka zacvaká pantem a sdělí, že nikoliv. A hleďme, vrátil se. Když jsem to označil za lež, řekl mi kdosi, že to není lež, ale změna názoru v návaznosti na vývoj situace.

Když jsem slyšel Václava Klause na počátku 90.let nejednou říci, že si musíme utáhnout opasky a on řekl, když se o tom redaktor asi po deseti letech zmínil, že tohle nikdy neprohlásil, že naopak řekl, abychom si vyhrnuli rukávy, to je jasný příklad lži, že?

Co se týká Posselta a Britských listů, to Zeman vysvětlil na ČT 1 od 20:00 po svém zvolení. Šlo o to, že když BL psaly o šéfovi landsmančaftu, nedoplnily údaj o to, že jde o rakouskou větev. Tedy omyl a nikoliv lež.

Šlouf je pravdomluvný? Kde se bere ta jistota?

Viděl jsem v televizi záchvat vzteku herce Hanáka, který se cítil, jako kdyby ho Zeman označil za lháře, ale bylo to jasné nedorozumnění, protože s Hanákem komunikoval kdosi z týmu, který zřejmě svoje konání Zemanovi popřel.

Suma sumárum: označujme za lež pouze to, co jsme sami slyšeli a viděli. Lhář je Klaus, to bezpochyby. Omluvit ho ovšem také lze: ach, ta paměť.

Nebral bych to tudíž tak smrtelně vážně.

Nahoru

Re: 4/2013

Vtip v MF Dnes,kde manželka utěšuje zhrouceného manžela -
Vzmuž se Mirku! I s presidentem,kterého jsi nevolil se dá žít.Ty to dokážeš!

Nahoru

Re: 4/2013

Nemá.Pokud si najde jiného koníčka než je politika.

Nahoru

Re: 4/2013

Otázkou je, jestli je to ještě koníček, nebo posedlost. Ta může být nebezpečná jak pro člověka samého, tak i pro jeho nejbližší okolí. Zvláště, když bude vyhledávat pouze společnost lidí s podobným dávivým reflexem.

Nahoru

Re: 4/2013

A co třeba, vážení a milí přátelé, být alespoň lehce soudní a slušní. Volby byly demokratické, tak jsme to chtěli... Vítěz je jasný, tak proč nemít respekt? Bez ohledu na vlastní preference a jinak...

Nahoru

Re: 4/2013

P.S.: Podpásovek a prasáren jsme si v předvolební kampani užili více než dosti, tak zkusme být nad věcí a dát šanci...

Nahoru

Re: 4/2013

Zeman pouižil hodně lží,deset jich vyjmenovel Kafka.K tomu"inzerát důstojníka STB" Karlovu lež jste nedodali žádnou.
Obecně platí,že pokud někdo zvítězí, musí být čistý.Jinak se mu medaile a vítězství bere a je potrestám a stíhán.To je to o co tu běží.
Stejně jako virtualní Beran.Tomu je taky každá lež dobrá.Nedivím se,že obdivuje Zemana.
Škoda,že nekandidoval Šťoural.Dal bych mu hlas.Jen bych se nespokojoval s tvrzením o Zemanovi,že jen poplet,co bylo v britských listech.Ačkoliv najdete články roky dozadu,u inkriminovaného ????BL jsou levicové listy.Posuďte sami....
http://www.blisty.cz/art/67141.html

Nahoru

Re: 4/2013

Já si myslím, že emoce a vášně kolem prezidentských voleb rychle pominou. Tak jako byly volby hitem na sociálních sítích, tak uplynulo pár dní a sociální sítě ovládla Katka, co zapomněla u čízu na okurku.

Nahoru

Přečtěte si

jak poznal našeho prezidenta novinář a historik Petr Kučera:
http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-59200580-zeman-prezident-kucera?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed

Jen na ukázku:
"Miloš má stejný problém jako měl Václav Klaus – má příliš zbytnělé ego, které mu nedovolí, aby se dokázal podívat trochu kriticky na vlastní kroky a byl schopen nějaké sebereflexe. To je s Klausem hodně spojuje. Oba jsem docela dobře poznal, mají hodně společného. Podobně je to také se vzdělaností, v novinách se stále opakuje, že Miloš Zeman je velice vzdělaný, ale není.
On má velice povrchní znalosti. Stačí si vzít jeho prohlášení za posledních čtrnáct dní, která se týkají například české historie, a každému jenom trochu erudovanému historikovi, ba každému studentovi historie na vysoké škole, musí vstávat vlasy hrůzou na hlavě. To je prostě hlavně Jirásek. Mezinárodní politice vůbec nerozumí, ale umí to všechno velmi arogantně podat."

Nahoru

Re: Přečtěte si

Navážu i na příspěvek Alana.
Kučera... Stačí si vzít jeho prohlášení za posledních čtrnáct dní, která se týkají například české historie, a každému jenom trochu erudovanému historikovi, ba každému studentovi historie na vysoké škole, musí vstávat vlasy hrůzou na hlavě. To je prostě hlavně Jirásek....
To je hezké.Ale když tak přemýšlím,komu vstávali ve Cvikově vlasy na hlavě tak asi mě,učiteli dějepisu a studentu dějepisu p.Hrubému.Jiní věří Jiráskovi,protože ho povinně četli,je to hezky napsáno a podáno.Co na tom,že to jsou české báje a pověsti.
Jiná situace bude jistě v Praze,.kde studentů,zájemců apod.bude nesčíslně více.
Když promluví jaký je Keynesianovec,tak prostý člověk jásá, jak je vzdělaný,protože sám to slovo slyšel poprvé.Tam kde je koncentrace bank,vedení podniků,ekonomické řízení podniků,čekají blahovolně,co z něj vypadne zajímavějšího.
Alan řekl,že Zeman vyhrál tam ,kde je nezaměstnanost,nižší příjmy.Podívejme se na ty regiony.Severní Čechy,Ostravsko,konečně i Českolipsko.Co je spojuje?Hornictví.Pominu reminiscenci časů,kdy jsem měl jako učitel 2tis a kamarád bez vzdělání ve Stráži 10tis.
A upřímně,v hornictví je důležité makat na úkor přemýšlet.Duševní práce je dnes hodnocena přesně naopak než za socialismu.
Zeman se tedy mohl orientovat na socialistické voliče.Navíc si mohl dovolit blafovat o čemkoliv,aniž by mu hrozilo ,že ho někdo nezvolí proto,že leckdy je od pravdy nahony daleko.

Nahoru

Re: 4/2013

V záplavě hodnocení výsledků voleb se moc nekomentuje fakt, že tu existuje souvislost s příjmy obyvatelstva a mapou nezaměstnanosti a že Zeman s přehledem vítězil v ekonomicky slabších regionech. Odsudek Zemanových voličů, že se jedná o čtenáře bulváru, konzumenty ovaru a nevzdělané polointeligenty mi přijde povrchní. Chci jenom říct, že klesající životní úroveň a neutěšená situace může být živnou půdou pro šikovné manipulátory davů a je třeba s tím do budoucna počítat. Zejména při posilování prvku přímé volby.

Nahoru

Re: 4/2013

Máte pravdu.Včera na ČT 2 dávali první díl fran.Dokumentu o Hitlerovi.O vzniku jeho Dělnické strany.O vězení četl knihy zakladetelů komunismu a přemýšlel,jak ovládat masy.Po propuštění pak dlouho ve Fotoatelieru Hoffman nacvičoval gesta na svá řečnická vystoupení,nechal se při nich fotit a přísně své fotografie hodnotil.Vše v souladu s postulátem ,který vytvořil-Masy se dají ovládat silnými slovy a přesvědčivými gesty.
Přes odpor jemu blízkých vytvářel svou politiku jako krajně levicou.Jistě proto ,aby ty nepřemýšlivé masy byli co nejširší.
Druhou teoretickou základní myšlenkou nacismu byla Goebbelsova-Nenávist a fanatismus je to jediné, co lze nalít do duše i toho nejmenšího člověka.
Dvě myšlenky a stačilo.Zvláště,když se těm nespokojeným,malým lidem dala do ruky zbraň oproti těm jiným.Členství v SA,davové chování,možnost si to vyřídit s těmi jinými, podpořen masou stejně smýšlejícími.
Napsal jsem jediný Hydepark.O dvojím lidu v Čechách.Prezid.volba to potvrdila.Tipoval jsem správně výsledky.Jen mám obavy,aby se situace dále nehrotila.
Ještě poznámka.
Dnes jsem potřeboval při výuce Youtube.Jak jsem ho tam dal objevila se upoutávka na Zeman vrávorající a padající.Okamžitě děti 14.15.let začaly křičet Fuuuj,pryč s nim.Volby se dostaly intenzivně do každé rodiny.Docela mne to zaskočilo

Nahoru

Re: 4/2013

No ano, předvolební a zatím i povolební čas do značné míry ovládl fanatismus. Nenávist, ta byla jasná hned od začátku.

Zajímavé by bylo přemýšlet, zda by se takový fanatismus projevil i při jiné skladbě dvou kandidátů. To už nikdo nezjistí, ale lze spekulovat. Například paní Fischerová - jak by odpůrci reagovali?

Nahoru

Re: 4/2013 Jak dlouho ještě....?

Viz http://www.reflex.cz/clanek/nazory/49368/jak-dlouho-nas-jeste-budou-priznivci-karla-schwarzenberga-nicit-svou-infantilitou.htmliz:

Nahoru

Re: 4/2013 Jak dlouho ještě....?

Ano velice výstižné...Schwarzenberg sám přinesl Zemanovi svou hlavu, když se v předvolebním duelu na ČT uřekl o neplatnosti Benešových dekretů. Nikdo soudný nemohl čekat, že to někdo tak mazaný, cynický i sadistický jako Zeman nevyužije a nezneužije. ....
Ano máme mazaného,cynického a sadistického prezidenta.Smiřme se s tím.Češi se mají zase čím chlubit.

Nahoru

Re: 4/2013

Tak měl ten Karel pravdu,nebo ne?

Nahoru

Re: 4/2013

Možná dodnes nevíte, že žádný z dekretů poválečný odsun nenařizuje. Připravovali ho sice, ale nakonec přijat z taktických důvodů nebyl. Nařízení a vyhlášky ministrů, vojenských velitelů nebo národních výborů byly jistě operativnější a praktičtější (účel světil prostředky)...

Najděte si někde seznam víc než stovky tehdejších dekretů a přijdete na to sám, kdo měl pravdu: ustavení mimořádných lidových soudů, pravomoc národních výborů posuzovat provinění proti národní cti, zbavení čs. občanství všech, kteří si při předválečném (!) sčítání lidu dovolili přihlásit se k německé nebo maďarské národnosti, věnování nemovitostí Svazu sovětských socialistických republik jako projev díků, konfiskace a urychlené rozdělení zemědělského majetku Němců, Maďarů, jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa, znárodnění Barrandova, zrušení německé univerzity a německých technických škol v Praze a v Brně... stačí?

Který z nich ještě dnes potřebujete (když vynechám předvolební propagandu)?

Nahoru