11/2017

Verze pro tisk |

Masaryk. Aj ta krajta. Za zubry. Kdo chtěl zrušit Všudybud? Kdo porazí Zemana? A přece visí!

Neděle

Po dopsání deníku jsem sedl do auta a za doprovodu pána z Vojenských lesů jsem se vypravil do obory Židlov. Trochu jsem tušil, že už je pozdě. Pozdě na zubry. Slezl sníh a oni už se nestahují ke krmným zařízením. Zastavili jsme se na několika osvědčených místech, ale už jsme naráželi jen na jeleny, kteří začínají shazovat paroží. Tak místo zubrů nabízím aspoň pár fotek vysoké zvěře. A taky poustevny Zbyny, která leží za plotem obory.

Své následovníky upozorňuji, že nyní je už do obory na několik týdnů vstup zakázán. Oficiálně proto, aby zubři po zimě nebyli rušeni, než naberou síly.

Pondělí

Opět super večer s pubquizem. Počet družstev se ustálil, ale stále jsou volná místa. Ještě by se pro zvýšení konkurence dva manšafty hodily. Jak to v pondělí dopadlo, psát nemůžu, protože vysoký počet učitelů v našem týmu se začíná projevovat. Ne snad, že bychom byli chytřejší, ale jsme zvyklí pracovat v úkolu – ty si stáhneš dvacet dílů různých telenovel, ty budeš sledovat aktuality, ty se zaměříš na pohádky … to kecám. Ale jen trochu.

Úterý

Jdu mrknout, jestli je už zápis ze zastupitelstva. Sláva z první části ano. Zajímám se samozřejmě o hlášky kolem Všudybudu.

"V minulosti se opět objevily stížnosti na rušení nočního klidu," uvedla na úvod starostka města. Chybí mi informace, kolik stížností skutečně bylo. Byly podepsané? Byly vůbec nějaké? Byly oficiální?

Tomáš Vlček, bývalý místostarosta poznamenal, že v minulých letech žádnou stížnost nezaznamenal. 

Následně dala starostka hlasovat o jejím návrhu, údajně kompromisním, který stanovil klid na půlnoc.

Pro byli tito zastupitelé: Binder, Kozák, Máška, Novák, Raninec, Rubický, Šafránková, Tejnora, Vlastníková, Žatecká. Takto návrh přijat nebyl.

Následně se hlasovalo o původním návrhu, o nočním klidu, jak ho navrhoval předkladatel žádosti.

Tentokrát byli pro: Chocová, Chot, Ježák, Martínek, Nedvědová, Policer, Procházková, Skokan, Slaný, Tejnora, Vlček, Volfová. Přímo proti byl jen Rubický. Ostatní se zdrželi nebo nehlasovali. Nebyl přijat ani tento návrh, načež starostka konstatovala, že tudíž platí obecně závazná vyhláška, která stanovuje dobu nočního klidu od deseti hodin večer. Pokračovat ve čtení budu zítra.

Středa

O Všudybudu se znovu jednalo těsně před osmou hodinou. Zastupitelé Vlček a Martínek zpochybnili svá hlasování a požadovali nové. Jestli se v zápisu správně vyznám, tak se dalo hlasovat o návrhu Tomáše Martínka, aby se hlasovalo tak, jak byla žádost předložena. Tentokrát bylo čtrnáct zastupitelů pro, nikdo proti, osm se zdrželo a jeden nehlasoval. 

Čtvrtek

Ten Zeman to umí udělat napínavé. Doufal jsem, že aspoň jednou udělá správné rozhodnutí, nasype si popel na hlavu a prohlásí něco ve smyslu, že je na čase, aby funkci prezidenta zaujal někdo, kdo nebude společnost tolik rozdělovat.

Ale stačilo spatřit, jak se opřel o kecpult, a bylo vše jasné. Teď můžu ještě doufat, že se najde vhodný kandidát, který ho porazí. To by bylo větší zadostiučinění, než kdyby vítězoslavně odkráčel odpočívat na Vysočinu.

Zatím je největším soupeřem textař Michal Horáček, ale na něj část populace vůbec nereaguje a příznivci Zemana už proti němu spustili antikampaň (třeba Veksláka na hradě nechceme), které se špatně vzdoruje. Ostatní zatím oznámené kandidáty asi nemá smysl komentovat (Hilšer, Igor Sládek, Miroslav Sládek). Koukám na kurzy v Tipsportu.

Miloš Zeman 1,6

Michal Horáček 6,00

Jiří Drahoš 6,00

Martin Stropnický (tomu po sněmu ANO slušně stoupl kurz) 15,00

Jiří Pospíšil 40,00

Jan Švejnar 40,00

Pavel Rychetský 60,00

A můj favorit Šimon Pánek stále nic. Poslouchal jsem tento týden v rádiu jeho duel s nějakým demagogem od komunistů na téma neziskové organizace. Korektní, připravený, věcně argumentující, neútočný. To bych byl zase jednou pyšný na prezidenta.

Pátek

Zřejmě nejsdílenější zprávou na Českolipsku je útěk krajty v panelovém domě na Severu (zde). Nevím, jestli je to tentokrát v našem domě, ale minule bylo. Hady miluju, také jsme kdysi jednoho chovali, ale představa, že sedím na záchodě a najednou se za mnou otevřou dvířka od šachty a vyleze z nich metr a půl dlouhé zvíře, není ani mně příjemná.

Rada města sice bez udání důvodu zamítla vyvěšení vlajky Tibetu na radnici, na náměstí však přesto vlála. A další na skautském domě. Fotografie mi poslal Mirek Pröller.

Sobota

Po jarní procházce jsem si zašel do kina na Masaryka. Ještě to ve mně bublá. Nástup je impozantní – skvělá hudba, kamera … a Roden tak autentický, že jsem měl dojem, že Masaryka hraje fakt Masaryk. Postupně mi začalo vadit to neustálé měnění času – chvíli před Mnichovem, pak zase po Mnichovu. Některé scény natahované. Vnitřně rovněž bojuji s  autorskou licencí, které někteří říkají přepisování historie. U Oldřicha Kaisera v roli prezidenta Beneše mělo prý jít o životní výkon, já bych řekl, že za těch pár telefonátů Jeníkovi si Lva nezasloužil.

Rovněž jsem zvědav, jak k filmu přistoupí nová generace, která už není ve škole tak kovaná a Mnichov je pro ni ještě dvakrát vzdálenější než pro mě. Shrnuto, podtrženo – běžte. Každý film, který vás nutí diskutovat, pátrat na wikipedii, se vyplatí.

Poznáte, ve kterém městě jsem v sobotu keškoval? Ve kterém městě se nebojí vyvěšovat tibetskou vlajku jako symbol boje za svobodu.

Nahoru

Komentáře

Re: 11/2017

Njn, pane Bárto. To je nějaká obsese, či co?! S "rakouským hajným" to nevyšlo, tak nový kůň? Ale namotivoval jste mě, a našel jsem si jeden rozhovor s p. Pánkem, z ledna před třemi lety. Minimálně jednou v něm "uvádí nepravdivý údaj" - právě ohledně vykazování zdrojů peněz u "neziskovek". Že by strach?
Tím "komunistickým demagogem" zřejmě myslíte místopředsedu Poslanecké sněmovny a předsedu ÚV KSČM Vojtěcha FIlipa - to je Váš názor. Zkuste se někdy zeptat "normálních" či "obyčejných" lidí, co si myslí o aktivitách některých "neziskovek".

Hezký zbytek neděle

Nahoru

Re: 11/2017

Jsem já normální obyčejný člověk?
Řekl bych že jo.
A můj názor na neziskovky? Celkem jednoznačný. Stejně jako v jakémkoli jiném odvětví, i v neziskovkách se najde spousta šmejdů. V případě neziskovek to mohou být a občas i jsou lidi, kteří provozují neziskovky jen proto, aby na tom profitovali.
Jak ale píšu, šmejdi jsou všude. A za šmejdy považuju i ty, kteří berou šmahem všechny neziskovky a šmejdy dělají ze všech.
Btw. když vám tolik ty neziskovky vadí a máte pocit, že bohulibé činnosti by měli lidi dělat zdarma, tak mi řekněte, co děláte zdarma vy, pane Chote?
Fakt nechápu jak takový sběrač funkciček placených z veřejných peněz může kritizovat lidi, kteří si dovolí brát za svou práci v neziskovách peníze. Není vám hanba?
Napište sem kolik funkcí za jaké peníze vykonáváte a můžeme se bavit o "špatných nezivkovkách". Pokud ne, jste u mě pokrytec.

Nahoru

Re: 11/2017

No, předpokládal bych, že někdo, kdo si říká "novinář", by mohl rozumět psanému textu. Pokud napíšu: "... co si myslí o aktivitách některých "neziskovek".", tak tím myslím NĚKTERÝCH. Nikoliv všech bez rozdílu.
Hezký je také Váš úhybný manévr - ve svém příspěvku se nikde nezmiňuji o platech lidí v neziskovkách, natož abych je paušálně odsuzoval.
Tímto manévrem jste si připravil prostor pro prajednoduchý útok "ad hominem". Nemusel bych vůbec odpovídat - pro jeho podlost - ale protože jde o veřejné údaje (a veřejné peníze), tak veřejně odpovím: jsem zastupitelem města Česká Lípa, předsedou jeho kontrolního výboru a členem Výboru pro rozvoj města a památky. Jsem členem dozorčí rady společnosti Městské lesy Česká Lípa spol. s r.o. Také jsem členem Finančního výboru zastupitelstva Libereckého kraje. To je vše.
Mimochodem, v této "argumentaci" si můžete podat ruku s Vámi tak oblíbenou paní R.K.
A pozdravujte svého "našeptávače" :-)))

Hezké, slunečné pondělí

Nahoru

Re: 11/2017

A co tohle? ...V KV KSČM Českolipský okres zastupují soudruzi Oldřich Baťka, František Chot a Václav Větrovec. .
6.2. 2016 tajemník KV KSČM František Chot
Myslím, že víc funkcí má snad jen Michal Hašek pod jehož vedením se stal Jihomoravský kraj nejrychleji se zadlužujícím krajem v ČR

Nahoru

Re: 11/2017

Moje reakce byla myslím na místě vzhledem k tomu, že jste komunista a ti (vč. vás) se hrozně rádi do neziskovek trefují a dělají z nich v očích veřejnosti nějaké vyžírky.
Na funkce v KSČM jste "zapomněl" záměrně?
Peníze které dostáváte za tamní funkce jsou také z veřejných peněz.

Nahoru

Re: 11/2017

Ale nezapomněl, pane Jeníku, nezapomněl. Ty funkce jsou totiž bezplatné, víte?!

Nahoru

Re: 11/2017

Soudruh Chot nám lže jako vždycky. Jako komunistickej tajemník je placenej na hlavní pracovní poměr a rozhodně ne drobnejma. Jak je zaneprázdněnej dokladujou jeho neustálý kydy na různých příspěvkových fórech od rána do odpoledne. Kdo z vás to milí čtenáři má, aby se mohl takto v pracovní dny flákat a brát za to prachy. Je to prostě vyžírka, který jdou ručičky dozadu. Soudruhu Chote, lžeš a kdo lže, ten krade.

Nahoru

Re: 11/2017

Možná by pan Chot mohl zavzpomínat, jak to bylo , když pracoval na MNV na "byťáku" , jak přiděloval byty, jak havaroval opilý ve služebním voze, bez cestovního příkazu atd. Lidé si mnohé pamatují, jenom voliči KSČ to nevidí a dál volí, volí a volí...lepší zítřky.

Nahoru

Re: 11/2017

Takže mi teď tvrdíte, že od své strany nemáte žádné příjmy?
Jako fakt?

Nahoru

Re: 11/2017

Pro Chota je 30 000 nic holt každý máme jiný měřítka. . Tuhle částku mu vyplácí pražská komunistická centrála společně s krajským výborem. Chot je zaměstnancem KSČM se všemi výhodami. To znamená, že nemá žádnou pracovní dobu a i proto se může poflakovat přes den na diskuzních fórech), má k dispozici služební mobil a jsou mu proplácený jízdy autem. Takže třeba když jede schůzovat do Liberce veze s sebou svojí Táňu která si udělá radosti v obchoďáku. Tím se soudruh nijak netají. Je to takovej českolipskej stachanovec.

Nahoru

Re: 11/2017

Musím uvést, že si zájmu, byť "anonymního", lživého a agresivního ... z jedné strany docela vážím. Ukazuje, že někomu vadím nejen já, ale především komunistická strana a její politika. Co také čekat od takových, kteří neudělají za korunu jakékoliv práce a jen anonymně plivou.
30 tisíc nemám (bohužel :-() ani náhodou, ani v hrubém.
A, byť je neděle, jsem v práci a nemám na tyto lži čas.

Hezký zbytek víkendu "normálním" čtenářům i-novin.

Nahoru

Re: 11/2017

Tak nereagujte na anonyma a odpovězte mě.

Tvrdil jste, že všechny funkce v KSČM děláte bezplatně.
Teď píšete "30 tisíc nemám (bohužel :-() ani náhodou, ani v hrubém."

Takže to vaše "bezplatně" je evidentně lež.

Nahoru

Re: 11/2017

Dobrý den, pane Jeníku!
Již před bezmála pěti lety jsem v rozhovoru na tomto portálu uvedl, že mým zaměstnavatelem je KSČM - to tedy není vůbec žádná novinka, nebo dokonce záhada. Další volené funkce ve straně vykonávám bezplatně - člen krajského výboru, ústředního volebního štábu, programové komise ...
Ale blahopřeji Vám ke stylu argumentace - můžete si podat ruku s "paní R.K." :-)))
Ještě jednou Vám přeji hezký den

František Chot

Nahoru

Re: 11/2017

Malinko jste do toho zabředl a snažíte se to obrátit osobními útoky?
Jeden z nás dvou je mimo. Možná jsem to já, protože v tom nějak nemůžu najít žádnou logiku.
Fakt to nechápu.
Všechny vaše funkce u KSČM jsou bezplatné, ale dostáváte od nich mzdu.

Nahoru

Re: 11/2017

Pan Chot patrně pobírá plat jen za to, že je. Bytí jako takové není funkce, a to ani vezmeme-li v úvahu fyziognomické pochody nutné k životu. Stranické funkce vykonává bezplatně. Čemu na tom nerozumíte?

Nahoru

Re: 11/2017

A KSČM vaši osobu soudruhu platí teda za co? Za jaký pracovní hodnoty? :)))))))) pochlubte se :))))

Nahoru

Re: 11/2017

Teď jste mě rozesmál. Opravdu vás překvapuje, že někomu vadí komunistická strana a její politika? Po těch čtyřiceti letech marasmu, který nám tu vláda jedné strany zajistila? Po těch stovkách a tisících zmařených a zničených životů lidí, kteří si jen dovolili něco mít - ať už majetek, názor, přesvědčení? Chápu, že vás osobně se ten komunistický hnůj nedotkl, jinak byste nebyl zastáncem a kandidátem strany, která v názvu nese přívlastek komunistická. Ale nežijete tu sám a opustíte-li svou rudou bublinu, narazte dřív či později na lidi, kteří mají s vaí stranou negativní zkušenosti. S tím se smiřte a přestaňte se divit, soudruhu.

Nahoru

Re: 11/2017

Když existují lidé "normální" či "obyčejní" jak vypadají ti "nenormální" a "neobyčejní"? Nebo ti první jsou komunisti a ti druzí třídní nepřátelé? Nebo je to ukázka demagogie?
Mně úplně stačí, když ti normální a obyčejní lidé píší o neziskovkách blogy s nadpisy "Vykrm si černouška, až vyroste připlave tě zabít". Obrovská odezva u těch "normálních" lidí

Nahoru

Re: 11/2017-neziskovky

Útok na neziskovky je zcela cílený.To,že se lidé sdružují,rozčilovalo a bylo a je podezřelé každému totalitnímu režimu.Dnes se bojuje jinými prostředky, než hrubým zákazem- já si dodnes pamatuji brutální bolševickou likvidaci Film. klubu v Hlinsku v r.1973,což mne natrvalo vyléčilo z tzv.rudých spalniček,které občas mlaďoši mívají. Ale princip je stejný. Pomluvit, udělat dojem,že nám "ukrajují z krajíčku" a bůhví,co tam dělají,určitě se jen za ty peníze flákaj. atd. A když se zeptáte"obyčejných lidí",co to neziskovky jsou, většinou to nevědí. Nevědí nic o jejich statusu,nevědí, jaké organizace tam třeba jsou ,komu pomáhají. Kontrolovat hospodaření jistě,ale tedy u všech,bez výjimky.Pak takový FOD by v civilizované zemi za to,jak hospodařil, nemohl dostat okázalou podporu min. financí a prezidenta,aby oko voličovo nezůstalo suché,vždyť jde přece o děti,že.
Dneska to jsou neziskovky, zítra to bude jiná složka občanské společnosti. Češi si vládnout sami moc neumí, nyjou po silné ruce,která by za ně všechno rozhodla, nastolila" pořádek",srovnala ty,co mají jiný názor. To už tady bylo. Jenom,když někdo udělá příměr s předválečným Německem nebo Italií,tak je pomalu kamenován. Dnes to tak zjevné na první pohled není,ale princip je stejný.
Přeji hezké dny.

Nahoru

Re: 11/2017-neziskovky a Zeman

Podle prezidenta Miloše Zemana jsou neziskové organizace „pijavicemi na státním rozpočtu“. Tak jsem se na ty pijavice podíval do státního rozpočtu.
Jde na ně asi 16,5 mld. Na první pohled by se mohlo zdát - je to jasné, podíl sociálních věcí a politiky zaměstnanosti vede. To jsou určitě peníze pro cikány a nemakačenky.
Jenže z těch 3,5 mld. jdou 3 mld. především na péči o invalidy a poskytuje se osobám závislým na pomoci jiné fyzické osoby dle zákona 108/2006 Sb. Zbývající 0,5 mld. jde na sociální poradenství a péči a pomoc dětem, rodinám a ostatním skupinám obyvatelstva.
Suverénně nejvíce dostávají sportovci 2,6 mld., především kopaná - 313 mil.
Další je věda a výzkum ,vzdělávání 2mld. Dále to jsou ochrana památek,zdravotnictví, rekreace atd.
Humanitární a rozvojová zahraniční pomoc má 350 mil.,Člověk v tísni 160 mil.
Pro zajímavost je tam i Požární ochrana, Horská služba, Obec sokolská atd. A církev, která je jistě trnem v oku
Česká charita 60 mil., česká církevní charita 60 mil.
Je dobré si připomenout, že Zemanovy spanilé jízdy po vlasti české nás do loňského roku stály taky 60mil.
Tolik o těch pijavicích
A abych nezapomněl na dnešní výrok našeho prezidenta
„Josif Vissarionovič Stalin kdysi říkal: Jesť čelavěk, jesť probľema, nět čelavěka, nět probĺema.“ No a nechal toho člověka popravit a problémy se vyřešily. Je to zajímavá metoda, ale v desetimilionové zemi by vedla velice rychle k prudkému úbytku obyvatel,“

Nahoru

Re: 11/2017-21.3.1942

Jenom připomínám z dějin,že před 75ti lety padl u Prašného mostu při přestřelce s gestapem št.kpt. Václav Morávek, který věřil Bohu a svým pistolím.Pomník složený ze tří kamenů symbolizuje Tři krále....

Nahoru

Re: 11/2017

I tady se Zeman spletl,jako s tím Peroutkou.Výrok nepronesl Džugašvilli,ale přisoudil mu ho ve své trilogii Děti Arbatu spisovatel Anatolij Naumovič Rybakov.To,že hlava státu používá takové příměry,aby rozveselila dav a hlavně uspokojila sebe, je věc jiná,zde už přesahuje jakékoliv meze vkusu a tolerance a lze ji řešit jen ve volbách.Buď by měl víc číst,nebo si vybírat jiné poradce.Obojí asi půjde těžko.
Hezká je ovšem česká lidová tvořivost,jak jinak.

Andrej Babiš: EET jsem zavedl,abych zjistil,jestli kradu víc než všichni ostatní dohromady.A ukázalo se,že ANO!!
Hezký den!

Nahoru

Re: 11/2017

Spanilé jízdy našeho prezidenta po republice také něco stojí. Náklady nejdou z rozpočtu kanceláře PR, ale jezdí se na náklady navštíveného kraje. 3 návštěvy Olomouckého kraje stály 3 miliony .Skrytá prezidentská kampaň z peněz krajů.

Nahoru

Re: 11/2017

Spanilé jízdy našeho prezidenta po republice také něco stojí. Náklady nejdou z rozpočtu kanceláře PR, ale jezdí se na náklady navštíveného kraje. 3 návštěvy Olomouckého kraje stály 3 miliony .Skrytá prezidentská kampaň z peněz krajů.

Nahoru

Re: 11/2017

Jak se píše v mém milovaném Švejkovi: To se nám to hoduje, když nám to jiní platí!

Potencionální kandidáty v nastávající kampani již začínají slouhové dehonestovat, prezident se sám obul do Stropnického(ale tam se s Babišem zřejmě dohodl,že ANO bude podporovat Zemana a nebude stavět vlastního kandidáta.Co řekne vůdce,to bude platit.)Jsem zvědava, jakým způsobem bude dehonestován prof.Zahradník,pokud kandidaturu ohlásí. Možná,že mu bude předhazováno,že je moc vzdělanej.
Já jsem vždy považovala přímou volbu prezidenta za něco, co v našem našeho ústavním pořádku nemá co dělat. A je to jedno,kdo tam je.
Hezký den!

Nahoru

Re: 11/2017

Oprava, prof.Drahoš možná oznámí svou kandidaturu na prezidenta ČR.Prof. Zahradník byl předsedou ČSAV před lety.
A ohledně ministra Stropnického-ani tady neměl prezident svůj den. Zmíněná kasárna ,která prý podle Zemana Stropnický prodal a teď chátrají, jsou od. r.2016 v majetku Ministerstva spravedlnosti,které je spravuje a má tam stavět Justiční palác. Radio Jerevan se vrací! Kdo lže,ten krade.

Nahoru

Re: 11/2017 Zemanův výrok

„Josif Vissarionovič Stalin kdysi říkal: ‚Jesť čelověk, jesť problema. Nět čelověka, nět problemy.‘ No a nechal toho člověka popravit a problémy se vyřešily. Je to zajímavá metoda, ale v desetimiliónové zemi by vedla velice rychle k prudkému úbytku obyvatel.“ Odkud to je?
Možnost 1: Z pokračování Světa pod hlavou, kde se Filip Marvan přenese do roku 1949.
Možnost 2: Z vystoupení prokurátora Karla Urválka na aktivu StB v roce 1950.
Možnost 3: Z projevu prezidenta ČR Miloše Zemana v Olomouci 20. března 2017.
Co je správně?

Nahoru