Zlato na Gymnázium a stříbro na SOU 28. října

Archiv
Verze pro tisk |

Nejlépe si vedla děvčata z českolipského gymnázia, která přes vydatnou konkurenci škol ze sportovních velmocí Jablonce a Liberce měla nakonec nejvíc práce s Gymnáziem z Jilemnice. Ale zas tak velké překvapení to není, jilemnické gymnázium je sportovní školou, které si studenty vybírá podle sportovních výsledků, a i když nemá jako kmenový obor atletiku, tak orientační běžci, běžci na lyžích a další mají k některým atletickým disciplínám blízko.


O vítězství českolipských děvčat rozhodl především fakt, že nemají výraznější slabinu a v každé disciplíně se našly dvě dobré atletky. Celkový bodový součet družstva zněl 7615 bodů I když tentokrát rozhodovalo opravdu celé družstvo, přece jen několik děvčat lze označit jako hlavní opory. Za skutečně velkolepý lze označit běh Edity Novákové, která doslova smetla v běhu na 800 m své soupeřky stylem start cíl. Celou trať absolvovala v sólovém běhu, několik desítek metrů před soupeřkami v čase 2:22,93 min. Ve výšce si výborně vedla druhá Lucie Kalousková, která skočila 156 cm, a čtvrtá Tereza Zajícová 152 cm. Lucka přidala i druhé místo ve skoku dalekém, když skočila stejně jako vítězka 480 cm. Vedle těchto výkonů rozhodl i fakt, že se i další závodnice gymnázia pohybovaly na předních místech, neboť se sčítaly vždy body za dva výkony.


Již v pátek 12 října čeká toto družstvo celorepublikové finále a ani zde nebudou chtít děvčata hrát podřadnou roli. V současné formě jistě mají přinejmenším na boj o střed výsledkové listiny mezi nejlepšími školami z celé ČR. Několik pěkných výsledků předvedla děvčata z obchodní akademie, ale právě některá slabá místa je odsunula na osmé místo, i když bodový zisk 6171 bodů není špatný. Nejlepší umístění, a to 4. místo v dálce, vybojovala tomuto družstvu Tereza Musilová ve skoku dalekém výkonem 462 cm.



V kategorii chlapců se pokoušeli loňské vítězství obhájit sportovci z SOU 28. října a měli k tomu blízko. Nakonec však šťastnější byla průmyslová škola elektrotechnická. K největším oporám českolipských patřil Petr Nejedlý, který vyhrál běh na 100 m časem 11,52 s a 400 m za 52,5 s, a Jakub Janda, který zvítězil ve vrhu koulí výkonem 14,93 m a ve skoku vysokém výkonem 184 cm. I v tomto družstvu by se našla řada dalších dobrých výkonů.


Výrazné atletické osobnosti chybí družstvu Gymnázia Česká Lípa, a tak se i přes statečný boj museli chlapci spokojit se sedmým místem, i když se slušným bodovým ziskem 6980 bodů.

Nahoru