Zajímavý atletický víkend

Archiv
Verze pro tisk |

V sobotu 6. září jedou do Plzně českolipské ženy. Zúčastní se prolínací soutěže o účast v extralize, do které postoupily z prvního místa ve své prvoligové skupině spolu se silným Kolínem. Už samotný postup do takzvané baráže je velikým úspěchem, neboť to řadí toto družstvo mezi 15 nejlepších kolektivů v ČR. Ale ženy se nejedou jen zúčastnit, ale chtějí pod vedením Milana Németha vybojovat co nejlepší umístění. Zda budou mít na některé ze tří postupových míst, ukáže až samotný závod. Překazit jim to bude chtít dalších sedm velice kvalitních družstev, v jejichž řadách startují i přední české atletky, z nichž některé oblékly i reprezentační dres. Budou to družstva  Slavoj Stará Boleslav, A.C. Sparta Praha, Spartak Praha 4, AK Škoda Plzeň, Sokol Kolín, AK Zlín, AK Olomouc. Silné osobnosti ale budou i v českolipském dresu. Největší oporou by měla být Lucie Vaníčková z Jablonného v Podještědí, která je čerstvou mistryní ČR do 22 let v disku a kouli. Oporami by měli být i Kamila Ajšmanová, Bára Závůrková, Ivana Slaměná a další. Kvalitní výkony lze očekávat od všech 22 nominovaných závodnic.


Hned další den, v neděli 8.9., nastoupí k finále krajského přeboru starší žáci a žákyně. Jde o další závod, který nás bude velmi zajímat. Družstvo českolipských děvčat pod vedením Gustava Süssnera je letos velice silné a udělá vše pro to, aby v přeboru zvítězilo a postoupilo do semifinále MČR družstev. Právě tento přebor bude klíčový, neboť v Liberckém kraji jsou letos tři družstva, která patří k nejlepším v ČR, ale postoupit mohou je dvě. Jde o družstva Jablonce nad Nisou, Mladé Boleslavi a České Lípy.
Gustovi Süssnerovi sice bude chybět jedna z opor, Olga Půčková, která v sobotu startuje v Plzni za družstvo žen, ale může se opřít o celou řadu dalších kvalitních závodnic. Mezi ně patří například Veronika Süssnerová, Iva Smýkalová, Jana Nováková, hostující závodnice z Jablonného Stanislava Kopřivová a Iva Ježková a pokračovat by se dalo i dál. Výhodou družstva je vyrovnanost a kvalitní obsazení většiny disciplín. Tak i přes náročnou konkurenci je jediným úspěchem postup.
Ještě o něco těžší to budou mít chlapci z Jablonného, v jehož barvách nastoupí i několik hostujících závodníků z AC Česká Lípa. Ti se budou prát o postup s letos velice silným Libercem, ale i Turnovem, Jabloncem a dalšími. I toto družstvo je kvalitní, a tak není bez šancí.
Nedělní finále začíná v 10.00 hodin na stadionu u Ploučnice v České Lípě. Atletické naděje potěší, pokud je přijdete na domácí půdě povzbudit, a odmění se vám kvalitními výkony. I když jde „jen“ o žákovské kategorie, bude zde k vidění velice kvalitní atletika.


 

Nahoru