Vítězem „Přeboru města Nový Bor“ se stal Petr Kučera

Archiv
Verze pro tisk |

Do turnaje se přihlásilo deset šachistů. V hracím systému každý s každým, který zaručuje největší objektivitu, to znamená, že bylo rozlosováno devět hracích kol.


Již první kolo potvrdilo, že favoritem turnaje bude Ing. Petr Kučera. Jeho premiérová účast v novodobé historii přeborů dala soutěži nový náboj. Dalšími adepty na dobré umístění byli Roman Boreš, Miroslav Boreš a Jan Vrána, který chtěl určitě odčinit svůj nepovedený výkon v minulém ročníku.


Pěknými výkony se v turnaji prezentoval mladý Jan Oreský, když se 4,5 body obsadil šesté místo. Jako jediný neporažený zůstal Ing. Petr Kučera s celkovou bilancí sedmi výher a dvou remíz. Tímto výkonem si s přehledem zajistil první místo v turnaji.



Druhé místo obsadil se ztrátou 1,5 bodu Jan Vrána. Ten dokázal s vítězem přeboru sehrát vyrovnanou partii, která skončila remízou. Bronzovou příčku obsadil loňský vítěz Roman Boreš.


Celý průběh i organizace soutěže byl kvitován s povděkem všech zúčastněných, kteří přislíbili účast i v následujícím ročníku.

Nahoru