Veronika Süssnerová krůček od medaile

Archiv
Verze pro tisk |

Teplota okolo 5 stupňů Celsia a vytrvalý déšť s větrem, to byl nelítostný soupeř.
Odneslo si to starší žactvo a dorost, neboť tyto kategorie závodily v pátek a sobotu. Juniorské a dospělé kategorie byly na programu v sobotu a v neděli. Mladší žactvo mělo pětiboj, který stihlo za neděli.
Ale právě v pátek zadělala na největší úspěch českolipských závodníků Veronika Süssnerová v sedmiboji starších žákyň. Přesto, že se po prvním dnu pohybovala na sedmém místě, měla ke špičce velice blízko. Obdivuhodný byl v tomto počasí především osobní rekord 16,98 s na 100 m překážek a vyrovnaný rekord ve skoku vysokém 151 cm. Naopak vítězství ve vrhu koulí za 10,43 cm se očekávalo. Poslední disciplínou byl tento den běh na 150 m, který ozdobila Veronika dalším osobním rekordem 20,21 s. Druhý den se počasí trochu umoudřilo a toho Veronika využila k dobrému výkonu v dálce - 488 cm. Před oštěpem, který je její parádní disciplínou, byla stále sedmá. Oštěp Veronika umí skvěle, ale svým prvním pokusem vyrazila soupeřkám dech. Oštěp poslala do vzdálenosti 36,54 m. To byl výkon takřka o devět metrů lepší, než výkon druhé nejlepší vícebojařky. To ji před závěrečným během vyneslo na průběžné 1. místo. Náskok byl jen malý, a tak bylo jasné, že se v závěrečné disciplíně strhne nelítostný boj o medaile. Přesto, že se Veronika vydala za všech sil, nakonec její výkon stačil na nepopulární 4. místo, jen tři body od medaile. V cíli toto umístění Veronika obrečela, ale s odstupem času jí jistě dojde, že její výkon ze sedmiboje 4178 bodů je opravdu vynikající.
Velice dobře si vedli i další závodníci z České Lípy. Deváté místo výkonem 2305 bodů obsadila v pětiboji mladší žákyně Míša Mrázková. Asi nejlepším výkonem bylo 3. místo v míčku výkonem 42,66 m. Pěkného výsledku dosáhla i 12. Natálka Kozáková, která nasbírala 2237 bodů.
Na jedenáctém místě se v desetiboji ziskem 5234 bodů umístil dorostenec Michal Šenfeld, který potvrdil, že k jeho silným disciplínám patří především sprinty. V běhu na 100 m byl druhý. Stejného umístění dosáhl v devítiboji  i starší žák Hynek Bárta. Toho o první desítku připravil nejen rozdíl tří bodů, ale především skok o tyči, kde se mu v náročných podmínkách nepodařilo skočit základní výšku. Naopak překvapil osobními rekordy v běhu na 60 m 7,85 s a v dálce 567 cm, Nakonec nasbíral 3952 bodů.
V kategorii mužů si v desetiboji výborně vedl  Jakub Janda ze Cvikova. Výkonem 6101 bodů obsadil 9. místo. V jednotlivých disciplínách podal vyrovnané výkony, nejkvalitnější bylo třetí místo v hodu diskem 37,87 m. Bohužel v této kategorii nedokončili českolipští vícebojaři Jaroslav Hochmut a Jan Videcký.
Každopádně se jednalo o nejpočetnější účast a nejúspěšnější vystoupení za strany českolipských vícebojařů na Mistrovství České republiky. Výsledek je o to cennější, že výsledků bylo dosaženo ve vynikající konkurenci. Ze špičky chyběl pouze Roman Šebrle startující na proslulém mítinku v Götzisu. Zajímavý byl i pohled na  tribunu, kde se vedle atletických funkcionářů ukázaly i celebrity sportovní. V roli trenéra zde působil Tomáš Dvořák, povzbudit kolegy přišli i výškaři Jan Bába a Jan Janků a další.
Pokud budete chtít nejlepší vícebojaře z Českolipska vidět v akci, přijďte v neděli 7. června na stadion u Ploučnice, kde budou patřit k oporám českolipských družstev.



Nahoru