Velká cena České Lípy v atletice

Archiv
Verze pro tisk |

Pěkné výkony předvedl ve sprintech mužů v souboji s pardubickými atlety Petr Nejedlý. Svěřenec trenéra Součka byl o setinu druhý v běhu na sto metrů za 11.45 s i na 200 m časem 22, 98 s za pardubickým Voborníkem. V ženách zvítězila na trati 100 m juniorka Marcela Vondřejcová časem 12,41 a na 200 m za 25,33. Z českolipských atletek byla nejlepší Natálie Válková za 13,07 a na 200 m Ivana Slaměná za 27,23. Ivanu trénuje stejně jako nadějné žákyně Kateřinu Truchlou, vítězku běhu na 60 m za 8,60 s, a Štěpánku Rutteovou 1. na 150 m za 20,20 s předseda AC Česká Lípa Roman Málek.


Běh na 1500 m mužů se stal kořistí Václava Mráze a v kategorii žen potěšila vítězstvím trenéra Németha talentovaná žákyně Jana Nováková časem 5:21,63 min. Výbornou skokanskou formu prokázala Kamila Ajšmanová, která vyhrála dálku výkonem 525 cm a výšku se 160 cm. Její trenér Petr Souček vyhrál tyto disciplíny mezi muži. Do dálky skočil 647 cm a do výšky 175 cm. V kouli i disku žen zvítězila Eva Humelová, kvalitní výkon předvedla zejména v disku - 32,76 m. I ona dala příklad svému trenérovi Jaroslavu Hochmutovi, který vyhrál tytéž disciplíny v kategorii mužů.


Skvělou formu ukázala na začátku sezóny i žákyně Veronika Süssnerová  ve vrhu koulí, která také trénuje pod vedením Romana Málka. Do 11 metrů ji chybělo jen 5 cm. Na závěr se šel závod na 3 km chůze, který byl zařazen především pro žákyně z okolních oddílů spolupracují s novoborským trenérem Petrem Choděrou. A děvčata se odvděčila napínavým závodem a mimořádně kvalitními výkony. Vítězství vybojovala  česká jednička této kategorie Bára Havranová a druhá byla Olga Půjčková, obě děvčata jsou z Nového Boru. Své postavení ale již neuhájila dosud česká trojka Anička Staňková z Mladé Boleslavi. Odsunuly ji rychle se lepšící sestry Drahotovy z Rumburku a Adéla Frydrychová z AC Česká Lípa.


Nyní už bude následovat jeden závod za druhým. Nejbližší je 1. kolo západní skupiny oblastního přeboru družstev, kde především budeme sledovat družstvo dívek, které pod vedením Gustava Süssnera bere jedině vítězství. Začátek je již tuto středu 30. dubna od 16.30 na stadionu u Ploučnice.

Nahoru