Velikonoční sbírka humanitární organizace ADRA 31. března a 1. dubna 2009

Archiv
Verze pro tisk |

Výtěžek sbírky bude rozdělen na třetiny. Třetina peněz je určena pro dlouhodobé rozvojové projekty v zahraničí, třetina pro humanitární pomoc při mimořádných událostech a poslední třetina bude použita na provoz nově otevřeného Informačního centra ADRA pro rodiny ve finanční tísni v České Lípě. 
Záštitu nad jednotlivými třetinami letos převzala trojice známých tváří – projekty domácí zaštítí herečka Táňa Fischerová, projekty rozvojové moderátorka Lejla Abbásová a projekty humanitární vzal pod svůj patronát herec Miroslav Táborský. Všichni tři se sešli, aby podpořili myšlenku, která letošní ročník sbírky provází: každý žijeme svůj vlastní život, ale spojuje nás radost z pomáhání druhým.
Sbírka bude probíhat ve více než sto místech v Čechách i na Moravě. Jsou mezi nimi jak velká města (Praha, Ostrava, Brno či České Budějovice), tak i menší obce (Napajedla, Rovensko pod Troskami apod.). V České Lípě budou pomáhat se sbírkou studenti Obchodní akademie a SOŠ, SOU, OU Lípa.. Dvojice nebo trojice studentů bude mít na sobě tričko  s logem ADRA a vedoucí student bude označen jmenovkou, na jejímž rubu je kontakt na organizátora sbírky. Každá skupina bude mít u sebe jednu kulatou úředně zapečetěnou kasičku se zeleným víčkem a s logem ADRA. Dárce, který podpoří uvedené projekty minimální částkou 30 Kč, obdrží symbolický dárek – letos to jsou magnetky se symbolem úsměvu.
Velikonoční sbírka představuje pro ADRU významný zdroj prostředků, který je často nezbytný pro realizaci některých projektů. Pomoc drobných dárců je důležitá například pro rozvojový projekt rekonstrukce nemocnice v obci Itibo v jihovýchodní Keni – tato nemocnice zajišťuje péči pro 200 000 lidí. Z humanitárních projektů pomohly v poslední peníze dárců uskutečnit třeba okamžitou pomoc uprchlíkům, vyhnaným ze svých domovů během války mezi Gruzií a Ruskem.
          Ing. Petr Máška
                                              Vedoucí pobočky ADRA

Nahoru