Velikonoční sbírka ADRA

Archiv
Verze pro tisk |

ADRA to jsou ale také dobrovolnická centra, ze kterých vychází stovky dobrovolníků do různých zařízení, aby pomáhali osamoceným a starým lidem nebo opuštěným dětem. ADRA je známý projekt Bang-Baby s podporou vzdělávání dětí, které díky pomoci českých lidí mohou chodit do školy. ADRA je nemocnice v Keni, pomoc zemědělcům v Mongolsku, invalidní vozíky v Srbsku. ADRA je cena Michala Velíška za statečnost v běžném životě. ADRA realizuje i celou řadu „drobných“ projektů v ČR. V České Lípě to byly v minulých letech úspěšné projekty vzdělávání seniorů a webové stránky pro Dětský domov.


Již posedmé se bude moci česká veřejnost podílet na tzv. „Velikonoční sbírce“. Sbírka se uskuteční 18. a 19. března tohoto roku. Jejím názvem, „Pomáhat může každý“, se lidé z ADRY obrací na celou českou veřejnost. Prostřednictvím sbírky se může do uvedené pomoci zapojit skutečně každý.  


V České Lípě proběhne celoměstská Velikonoční sbírka ve prospěch projektů humanitární organizace ADRA za spolupráce studentů Euroškoly a SOŠ, SOU a U 28.října. Třetina výtěžku sbírky je určena na společný projekt ADRA a Obchodní akademie na vzdělávání invalidů a seniorů. Další třetina jde na zahraniční projekty a poslední třetina slouží jako rezerva pro případy mimořádných přírodních a společenských katastrof. Pokud cítíte potřebu finančně přispět tak je to možné v rámci sbírky nebo kdykoliv buď formou dárcovské SMS na čísle 87 777 ve tvaru: DMS ADRA (cena DMS je 30,- Kč, ADRA obdrží 27,- Kč) nebo na č.ú. 9961 9961/0300 (zde v případě příspěvku při částce vyšší jak 1000 Kč je možné na obdrženou částku, po nahlášení specifického symbolu, získat potvrzení o daru, které je možné využít při daňovém odpočtu).
 

Nahoru