V sobotu budeme všichni tak trochu Šenováky

Archiv
Verze pro tisk |

Stejně my všichni, kteří máme rádi Panskou skálu takovou, jaká je, a kteří máme strach, co by s touto celonárodně proslavenou přírodní památkou udělala výstavba předimenzovaného (pro deklarovaný turistický účel v každém případě) parkoviště v její nejtěsnější blízkosti, budeme v sobotu 17. prosince tak trochu Šenováky.


Žel, formulace zákona nám nedovoluje, abychom mohli také hlasovat ve vyhlášeném referendu, ač se nás jeho výsledky, jeho platnost nebo neplatnost v každém případě dotknou obdobně jako Šenovských. Nepochybuji, že ti, kdo k referendu přijdou, se v drtivé většině vyjádří proti nadměrně velkému parkovišti, jehož rozloha by výrazně přesáhla plochu celé přírodní památky. Ale mám trochu obavy, zda přijde těch potřebných 50 procent oprávněných voličů. Páni poslanci se dopustili zvýšením kvóty (původně stačilo 25%) hrubé nespravedlnosti, když uvážíme, že běžné volby jsou platné, i kdyby přišel jeden jediný volič.


A tak bude více než při jakýchkoliv volbách záležet na každém z vás, milí Šenováci. Pamatujte, že v sobotu půjdete k volebním urnám nejen za sebe, ale i za mnohé v celé republice, snad dokonce i za přátele Šenova a jeho krás mimo ni. Budeme v duchu s vámi. A vy budete moci možná poprvé ve svém životě zcela svobodně rozhodnout, zda tento přírodní klenot, jímž se právem můžete chlubit, odolá hrubému (ne)ekonomickému tlaku, anebo jestli mu podlehne.

Nahoru