Úspěšný víkend florbalových mužů

Archiv
Verze pro tisk |

Česká Lípa měla v těchto utkáních potvrdit roli papírového favorita, připsat si do tabulky plný počet bodů a tím si pojistit průběžné druhé místo za vedoucím Vipers Most, zaručující postup do baráže o druhou ligu.
 
FBC Česká Lípa A – 1. FBC DDM Děčín 5:2 (1:0; 2:1; 2:1)
 
Českolipští florbalisté začali utkání tradičně na tři útoky a dvě obrany. V prvním útoku si díky pracovnímu vytížení nejproduktivnějšího hráče České Lípy Jana Jedličky odbyl premiéru za „A" tým nadějný junior Jiří Vaněk. Od prvních minut diktovali hráči hru a hned ve 3. minutě zužitkoval nahrávku Rozmana nejlepší střelec Obst a poslal Lípu do jednobrankového vedení. Ve druhé třetině si Česká Lípa dokázala vypracovat tříbrankové vedení díky gólům Jeřábka a Mazůrka, poté ovšem florbalisté zbytečně utkání zdramatizovali ztrátou koncentrace a díky špatné koncovce ve vyložených šancích nechali Děčín snížit na rozdíl jediného gólu. Zklidnění hry přinesl až gól Procházky a následně Hanžla, posily z extraligového Liberce, který střelou z dálky stanovil konečný stav zápasu na 5:2 pro Českou Lípu.
Branky: Obst, Jeřábek, Mazůrek, Procházka, Hanžl
 
FBC Česká Lípa B – FBC Barracudas Slaný 4:3  s.n. (1:1; 1:0; 1:2; 1:0)
 
V utkání s ambiciózním nováčkem ze Slaného měli hráči České Lípy držet míček na hokejkách a trpělivě čekat na chyby soupeře, který svým nepříjemným stylem potrápil naše florbalisty již v prvním vzájemném měření, jež Lípa dokázala vyhrát až v penaltovém rozstřelu. Tato taktika vycházela ovšem jen jednu minutu. Poté Česká Lípa inkasovala gól díky individuální chybě v obraně. Celou první třetinu pak českolipské FBC marně hledalo recept na bojovný styl soupeře. Až sekundu před koncem se ujalo šťastné nahození Rozmana z půlky, které gólman soupeře zaregistroval až ve své brance. Ve druhé třetině využil trestný úder Hanžl a poslal Lípu do vedení, které si dokázala do přestávky s přehledem udržet. Do poslední části hry vstupovali hráči s jasnými taktickými pokyny, které se opět rozplynuly díky hrubým chybám v obraně, a Slaný se dvěma slepenými brankami ujal 5 minut před koncem vedení 3:2. Českolipský tým zareagoval na tento fakt time outem, stáhl hru na dvě formace a začal s celoplošným presingem a nutil Barracudas k chybám v rozehrávce. Jednu z nich využil 2 minuty před koncem zápasu junior Gwuźdź, který střelou tahem do „šibenice" vyrovnal. Díky tomuto gólu se Česká Lípa nadechla k poslednímu náporu, ale když ani Mlejnek nedokázal využít obrovskou šanci v přečíslení 3 na brankáře hostí, dospělo utkání opět do penaltového roztřelu, který rozhodl ve třetí sérii Procházka kličkou do forhendu a zajistil dvoubodový zisk pro českolipské hráče.
Branky: Rozman, Hanžl, Gwuźdź, Procházka (s.n.)



Sestava: Mestek – Pekárek, Mazůrek, Najman, Špringl – Mlejnek, Gwuźdź, Procházka, Hanžl, Jeřábek, Vaněk, Sova, Obst, Rozman.
 
1.    FBC Vipers Most 14 10 2 3 64:36 33  
2.    FBC Česká Lípa A      12 8 3 1 46:19 28  
3.    SK Bivoj Litvínov-Ti Lepší B 12 7 0 5 52:50 21  
4.    FbC Barracudas Slaný 14 6 2 6 38:31 21  
5.    USK Slávie Ústí n-L 12 6  1 5 27:38 1 9  
6.    1. FBC DDM Děčín 4 14 4 1 5 38:42 1 6  
5.    FBC Kladno B 12 4 1 7 33:39 13  
8.    Jazzmani Žatec 10 3 0 7 38:52 9  
9.    TJ Lokomotiva Louny 12 1 0 11 17:46 3  
 
 
Českolipský tým tak potvrdil druhé místo v tabulce a díky dvěma předehraným zápasům Vipers Most se může posunout právě před tento tým na první místo. Česká Lípa se střetne za týden v dohrávce s posledními týmy tabulky, družstvy Žatce a Loun. „A" družstvo mužů tak navázalo na úspěšné sobotní vystoupení „B" týmu mužů. Ten sehrál ve Varnsdorfu klíčová utkání v Severozápadním přeboru mužů se sousedy v tabulce - TJ Lovochemie Lovosice a SK Paintball Varnsdorf. Českolipský lídr tabulky udělal dvěma výhrami další krok na cestě ke konečnému cíli - vítězství v soutěži.
 
FBC Česká Lípa "B" - SK Paintball Varnsdorf 4:2 (1:1; 3:1; 0:0)
 
Souboj s domácími florbalisty zahájili českolipští se zabezpečenou obranou. Soupeř, spoléhající výhradně na brejkové situace, tak přišel o svou největší zbraň a po celý zápas nedokázal na taktiku hostí nic vymyslet. To hráči si vedli o poznání lépe. První branku zaznamenal z dálky junior Mlejnek. Dobrou práci přitom před brankou soupeře odvedl clonící Vošvrda. Trvalý tlak našeho týmu soupeř na chvíli zastavil na sklonku první třetiny, kdy náhodnou brankou vyrovnal na 1:1. Ovšem krátce po přestávce se prosadil důrazem v brankovišti Hurt, po něm přidal pěknou přesilovkovou trefu Hanžl. I soupeř sice zabojoval v brankovišti a snížil ze svého pohledu na 2:3, ale poslední slovo měl ve druhé části opět Hurt a Česká Lípa tak vedla 4:2. Závěr utkání domácí hárči Varnsdorfu neunesli a inkasovali od rozhodčích hned několik trestů po sobě. Vše pak vygradovalo červenou kartou pro varnsdorfského kapitána Vlka. Česká Lípa sice z četných přesilovek již žádnou branku nevytěžila, přesto utkání s přehledem dohrála a přes četné provokace domácích hráčů odehrála zápas disciplinovaně bez jediného vyloučení.
 Branky: Hurt 2x, Mlejnek, Hanžl



FBC Česká Lípa "B" - TJ Lovochemie Lovosice "B" 2:1 (1:0; 1:0; 0:1)
 
Utkání o první místo v tabulce se soupeřem, který v dosavadním průběhu soutěže ještě neokusil hořkost porážky, začali naši hráči náporem. Místo vlnící se sítě za lovosickým gólmanem ale museli v krátkém čase strpět hned třikrát zvuk zvonících tyčí. Gól nakonec přece jen přišel, když krásnou diagonálu Vaňka s jistotou přetavil ve vedení 1:0 Hanžl. V utkání výborné úrovně si ale šance vypracovávaly oba týmy, a tak se ani českolipský brankář Havlas nenudil. Ve druhé třetině šla Česká Lípa do dvoubrankového vedení. Znovu se ukázal Hanžl, jenž vybojoval míček v rohu, předložil nezištně na střed Semelkovi a ten trefil míček ideálně - 2:0. Do poslední části vlétly Lovosice ve velkém stylu a českolipští museli odolávat trvalému tlaku soupeře. Dařilo se jim to až do předposlední minuty, kdy zbytečně na vlastní polovině ztratili míček a soupeř zblízka trestal - 2:1. V poslední minutě drama vrcholilo. Zcela volný hráč soupeře, na jehož hokejku se míček šťastně odrazil, měl před sebou na moment prázdnou branku, ovšem trefil pouze tyč! Zbylé vteřiny naši florbalisté i díky velké vůli a obětavosti přečkali bez úhony a vydřeli veledůležité vítězství.
 Branky: Hanžl, Semelka
Sestava: Havlas - Ježek, Kočan, Mlejnek, Urban - Basl, Hanžl, Hurt, Jedlička, Semelka, Sova, Vaněk, Vošvrda
 
1.   FBC Česká Lípa B 14 10 2 2 75:29 32
2.   TJ Lovochemie Lovosice LFP B 14 8 5 1 60:32 29
3.   SK Paintball Varnsdorf 14 8 2 4 52:45 26
4.   FbK - Stadion Nový Bor 14 8 1 5 59:55 25
5.   FbK MP Igráčci Štětí 14 6 3 5 41:44 21
6.   SK Tornádo Ústí n.L .14 2 0 12 36:68 6
7.   FbK Rumburk 14 0 1 13 29:79 1

Nahoru