Turnaj deblových dvojic – 3. Debl Cup 2016

Verze pro tisk |

Na sobotu 6. 8. 2016 připravil tenisový spolek TC HORNETS další ze série jednodenních turnajů DEBL CUP 2016, tentokrát turnaj pro tenisové amatérské páry. V letní tenisové sezóně pořádá náš spolek, který je domovem na tenisových kurtech Slovanka Česká Lípa, jednodenní tenisové turnaje pro jednotlivce a tenisové páry. Série turnajů vrcholí na konci tenisové sezóny turnaji Masters, kde se utkají ti nejlepší ze všech pořádaných turnajů v tomto areálu.

Do kvalifikačního turnaje se přihlásilo dvanáct, většinou velmi zkušených a kvalitních, tenisových dvojic. Na naše turnaje se hlásí většinou hráči z Českolipska a tentokrát k nám zavítali také přespolní hráči – jedna dvojice z Varnsdofska. Od pravidelných účastníků máme zjištěné, že tenisty nejvíce láká na naše turnaje příjemné prostředí tenisového areálu s pěkným posezením a pizzerií, rozumná výše startovného, dobrá organizace turnajů a v neposlední řadě také tenisová pizza v ceně startovného. Myslíme si, že největší bonus našich turnajů je nenucená přátelská atmosféra, která se mísí se zdravým tenisovým soupeřením a tenisovým kamarádstvím. 

Sobotní den byl pro tenis příjemný s teplem do 25 stupňů a 12 párů bylo rozděleno do 3 skupin po 4 dvojicích. Skupiny byly vyrovnané a zápasy se hráli na jeden set. Po odehrání základní části postupovalo všech 12 párů do tenisového pavouka, nejprve do předkola a dále do dalších kol vyřazovacím způsobem. Každý pár si zahrál nejméně 4 zápasy. Došlo i na malá překvapení a ne všichni favorité prošli až do finále. 

V turnaji byly letos dvojice, které spolu hrály v loňské sezóně. Nejvíce je však dvojic, které letos vznikly a dělají si ambice na dobré výsledky. Ne vždy to všem vychází, ale zvýšila se konkurence a úspěch v turnaji má větší hodnotu než loni.

Turnaj vyhráli o pověstné dva body v tie-breaku pro turnaj nově sestavení – Radek Honzíček a Josef Beneš ml. Druzí skončili – Marek Šedivý a René Ötwös. Stejně jako na předchozím turnaji jim poslední zápas výsledkově nevyšel. Na třetím místě skončila překvapivě přespolní dvojice – Josef Mikulejský a Vratislav Vytejček, kteří porazili loňské fenomény Milana Hahnela a Vladimíra Jaloveckého. Ti se letos trochu výsledkově hledají, ale musí se s nimi vždy počítat. 

Rozdaly se ceny, poblahopřálo se úspěšným a turnaj jsme ukončili po 17. hodině. Kdo má zájem nelenošit u televize a udělat něco pro své zdraví jako my, tak má u nás příležitost. Tenis je naše celoživotní láska. Velmi oceňujeme, že se hráči nebojí své sportovní síly poměřit s ostatními. Pro hráče, kteří mají zájem hrát jednodenní tenisové turnaje, máme připravené ještě dva turnaje (singlový a deblový) – na konci srpna respektive na počátku září, kam se můžete přihlásit i vy. Další amatérští hráči se mohou zapojit do našich celosezónních soutěží.

Všechny informace najdete na našem turnajovém portále anebo se můžete informovat přímo u pořadatelů. Rádi vás mezi námi přivítáme a můžete na tenis vzít také své děti, o které se postará náš tenisový oddíl. 

Nahoru