Titul mistra ČR vybojoval cyklista MS AUTO

Verze pro tisk |

Ani v prázdninovém čase není nouze o významné silniční cyklistické závody. Skvělé léto zažívá zejména člen českolipského týmu MS AUTO Vladimír Novák.

Jeho příprava na Mistrovství ČR masters obsahovala mimo jiné těžký etapový závod Erzgebirgs Tour, který se konal na německé straně Krušných hor. V těžké konkurenci cyklistů ze země našich sousedů se v pěti etapách i v rámci celkového hodnocení rozhodně neztratil. Po čtyřkilometrovém prologu, kde obsadil čtvrté místo při rychlostním průměru 44,5 km/h, následovalo téhož dne večerní kritérium na 31 km. V něm dorazil ve stejném čase jako vítěz na 20. místě a udržel si celkové čtvrté pořadí. Druhý den již zavedl peloton do vysokých kopců. Nejprve závodníci absolvovali 5,1 km dlouhou horskou časovku (15. místo se ztrátou 1 min 35 vt. na vítěze). Pak již následovala sice krátká, ale o to náročnější etapa (57 km s převýšením 1 100 metrů), během níž se jezdci vyšplhali na Klínovec (Fichtelberg). Zde dokončil Novák opět na 15. místě, se ztrátou 3 min. a 26 vteřin. Poslední a královskou etapou bylo 106 km napříč Krušnými horami, částečně i po české straně s dojezdem na Plešivec (Plessberg). Po 16. příčce v této etapě rezultovalo pro Nováka celkové třinácté místo se ztrátou 7 minut na celkového lídra závodu.

Těžké etapové kilometry v Německu přispěly k vybudování dobré formy na Mistrovství ČR masters v hromadném závodě ve Svijanech. Déšť ovlivnil hlavně začátek závodu, ale závodilo se ostře a již ve druhém kole se startovní pole potrhalo. Vladimír Novák patřil k motorům vedoucí skupiny, která se stále zmenšovala až na pětici nejsilnějších. Závěrečné stovky metrů ve Svijanech vedou do prudkého kopce a na nich se rozhodlo, že nakonec pro Nováka zbylo cenné, i když nepopulární, čtvrté místo.

S velkým očekáváním pak vzhlíželi členové týmu MS AUTO k dvoudennímu Mistrovství ČR masters v časovkách v Sokolově. V sobotu byla připravena nejprve časovka jednotlivců, ve které dojel Vladimír Novák jako druhý za suverénním domácím borcem Tomášem Viktorinem. V dalších kategoriích dojeli na 11. místě Pavel Veselý a Petr Nováček, na 12. místě Josef Semerád.

V neděli pak závodníci usilovali o mistrovské tituly v časovce dvojic a zde zacinkala zlatá medaile pro Vladimíra Nováka, doprovázeného ve dvojici Jiřím Boštíkem (Collm racing team). Pro velký úspěch ve formě bronzové příčky si zaslouženě dojel další člen MS AUTO Rudolf Reichelt, společně s Michalem Gusem (TJ KOVO Praha). Dvojice jezdců MS AUTO ve složení Josef Semerád a Petr Nováček, pak dokončila mistrovský závod na pátém místě. Závodníci českolipského klubu tedy přivážejí kompletní sadu medailí a to je povzbuzením před závěrečnou částí letošní sezóny. 

alt
Nahoru