Svátek práce oslavili běžci závodem v Radvanci

Verze pro tisk |

V pátek 1. 5. pokračoval seriál Lužického horala a Okresní běžecké ligy (OBL) závodem v Radvanci. Tentokrát sice nepadl celkový účastnický rekord, i přesto se dá účast 155 závodníků považovat za úspěch.

Ranní nepřízeň počasí se podepsala na menší účasti dětských tratí, na hlavní závod ale již bylo krásně a Radvanec mohl opět přivítat vyšší počet závodníků nežli vloni.

Hlavní mužskou kategorii na 8.5 km vyhrál zároveň pořadatel závodu Tomáš Kolařík (31:31). Druhý se umístil Jan Francke (32:56), který letos v únoru absolvoval závod Yucon Arctic Ultra na Aljašce. Třetí pak doběhl Petr Cmunt (33:04).
Mezi ženami byla nejrychlejší Kateřina Loubková, která obhájila loňské vítězství a svůj čas vylepšila téměř o minutu (37:54).

Po třech závodech seriálu Lužický horal vede zatím suverénně Petr Cmunt a v ženách Šárka Rybářová. Lužický horal pokračuje již tento pátek na stejném místě v Radvanci, tentokrát nočním závodem na horských kolech. Těšit se můžeme na skvělou trať a na neméně skvělé pivo od našeho partnera pivovaru Cvikov. 

alt
alt
alt
alt
Nahoru