Supermanem pro rok 2015 se stal Patrik Stupka

Verze pro tisk |

Tradiční zimní série závodů, kterou uspořádaly atletické kroužky českolipského Gymnázia a ZŠ Tyršova za podpory českolipského atletického oddílu, dospěla do finále. V neděli 25. ledna se v tělocvičně gymnázia konalo poslední kolo Českolipského supermana.

Závěrečná akce se jmenuje Borec na konec a soutěžící běhají takzvané „čáry“. Na přední místa se prosadili převážně závodníci, kteří byli na čele ve svých kategoriích. A tak se pořadí mezi nejlepšími příliš neměnilo.

Na závěr soutěže byli vyhlášeni nejlepší soutěžící posledního kola, kteří byli odměněni marcipánovými sladkostmi, které věnoval AC Česká Lípa, a potom nadešla chvíle, kdy byly vyhodnoceni nejlepší závodníci z každé kategorie a také absolutní patnáctka těch, kteří během pěti závodů nasbírali nejvíc bodů. Ti obdrželi z rukou ředitelky gymnázia paní Heleny Paszekové drobné ceny a také tričko, které věnoval pan Roman Málek.

Na prvních třech místech vznikla zajímavá situace, neboť první tři soutěžící dosáhli shodného bodového zisku 157 bodů, tak nastoupilo pravidlo, které určuje jako vítěze závodníka, který získal nejvíce prvních míst. Tím se stal vícebojař Patrik Stupka. Druhé místo obsadila talentovaná žákyně Mirka Perutková a třetí byla Štěpánka Bisová. Všichni závodí za AC Česká Lípa.
Na dalších místech stanula Hana Perutková, AC Česká Lípa, Jakub Havlas Ajeto Lindava, Ladislav Prokýšek ZŠ Pátova, Mikuláš Kmoch a Lucie Ševčíková, oba AC Česká Lípa a další. Kompletní výsledky najdete zde.

Gymnázium a jeho atletický kroužek je tradičním pořadatelem této zimní série a i letos se zde konaly čtyři závody. Jeden závod se uskutečnil na ZŠ Tyršova, kde také fungují aktivní atletické kroužky. Superman sice skončil, ale atleti již připravují ligu škol, která bude probíhat v dubnu na městském stadionu. 

alt
alt
alt
Nahoru