Stupně vítězů pro cyklisty MS AUTO

Verze pro tisk |

Na legendárním okruhu „Zavadilka“ poblíž Roudnice nad Labem se v uplynulých dnech konaly třídenní cyklistické závody s velmi kvalitním, mezinárodním obsazením. Do jeho průběhu chtěli promluvit také cyklisté českolipského Sportovního klubu MS AUTO.

Prvním kláním byl Memoriál Zdeňka Bambáska, časovka jednotlivců na 22 km. Na startu se objevilo i pět zástupců českolipské cyklistiky, kteří doplnili 118 členné startovní pole. Závod se konal za ideálních povětrnostních podmínek a bylo zřejmé, že k dobrému výsledku bude zapotřebí dosáhnout výkonu na hranici a limitu možností. Všem pěti jezdcům ekipy MS AUTO se to podařilo a výsledkem jsou krásná umístění a vysoké rychlostní průměry nad 40 km/h. Skvělým časem překvapil zejména mladý odchovanec klubu Jaromír Svoboda, který dosáhl ve své kategorii na stříbro, stejně jako mezi veterány nad 60 let Miroslav Hanus. Zbylým závodníkům v jejich kategoriích jen těsně unikla medailová umístění.

Povzbuzeni předchozími úspěchy postavili členové klubu MS AUTO na start tradiční časovky trojic Giro de Zavadilka hned dva týmy. Členy elitního týmu byli Rudolf Reichelt, Petr Nováček a Josef Semerád a mládežnickou trojici tvořili Matěj Baláž, Adam Janda a Miloš Holec. Oběma týmům se podařilo ve svých věkových kategoriích vybojovat poháry za druhé místo a zvláště dospělí členové se rvali do poslední chvíle o vítězství. Odměnou jim nakonec bylo také výrazné vylepšení osobního rekordu na této rychlé trati, kde se závodí již od roku 1967 a rychlostní průměr bezmála 44 km/h.

Třetím kláním na této trati byl hromadný závod, kterého se z týmu MS AUTO zúčastnil Jaromír Svoboda, který ve spurtu obsadil dvanácté místo.

Roudnické závody ukázaly vzrůstající výkonnost před Mistrovstvím ČR, které proběhne na počátku srpna v Sokolově, kde chtějí cyklisté v červenožlutých barvách zanechat dobrý dojem a dosáhnout na cenná umístění.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nahoru