Senioři neskrývali nadšení z českolipského golfového hřiště

Verze pro tisk |
Senioři neskrývali nadšení z českolipského golfového hřiště

Poslední květnový den patřil v Golf resortu Česká Lípa seniorům. Probíhal zde totiž premiérový turnaj určený právě seniorům a to v rámci celorepublikové TT&TB Senior Golf Tour.
Na hřiště v Pihelu jich zavítalo více než 30. Převážná většina z nich zde hrála poprvé a i přes drobnou svízel v podobě jarní dešťové spršky uprostřed turnaje si to všichni náramně užili.
A kromě obrovské pohody byl k vidění i skvělý golf, kdy nejlepší z mužů Tomáš Kotek zahrál zdejší hřiště s parem 66 na skvělých 69 ran. Ženám pak kralovala Eva Schovánková se 74 ranami.

Spíš než o výkony však v tomto turnaji šlo o tu naprostou pohodu a také o to zahrát si na novém hřišti. A v tomto ohledu to byl turnaj nadmíru vydařený a všichni oslovení golfisté a golfistky potvrdili, že se budou do Pihelu rádi vracet. Pochvalovali si především zdejší nádhernou krajinu s výhledy, které na pražských hřištích neznají. 

Premiérový turnaj určený výhradně seniorům ohodnotil i prezident Golf Clubu Česká Lípa: "Seniorskou tůru jsme hostili poprvé a určitě ne naposledy. Domluvených už máme několik dalších termínů a jsem za to nesmírně rád. Byl to naprosto pohodový den," říká Ivan Solfronk a přidává pozvánku na další turnaj. "V neděli zde proběhne další turnaj v rámci naší klubové Golf Patron Tour. Zvaní jsou nejen členové Golf Clubu Česká Lípa ale pochopitelně i hráči jiných klubů."

Na závěr pak Ivan Solfronk zhodnotil jak si Českolipané zvykají na golf, který zde ještě před rokem byl prakticky neznámým pojmem. "Samozřejmě zde rádi vidíme i negolfisty z řad široké veřejnosti, kteří si k naší radosti začínají zvykat, že jsou zde velmi vítaní. U mnohých stále cítím jakýsi ostych. Jen tak chodí okolo a bojí se vstoupit do recepce a dokonce i do restaurace. Ti co ale předsudky odloží stranou, rychle zjistí, že jejich ostych byl naprosto zbytečný. Mnozí z nich pak golf vyzkouší a není výjimkou, že mu naprosto propadnou a vídáme se tu s nimi pak téměř každý den. A další pak jen pravidelně chodí posedět do restaurace a na terasu a se zájmem sledují dění na hřišti a kochají se zdejšími výhledy, kvůli kterým jsme si to zde zamilovali i my." 

alt
alt
Nahoru