Pinčes Cup 2016 – opravdu vydařený turnaj

Verze pro tisk |

TC Hornets Česká Lípa, z.s. uspořádal další zimní turnaj ve stolním tenisu, který hrají tenisté a jejich kamarádi ze Slovanky v České Lípě. Spolek se stará o veškeré tenisové dění na tenisových dvorcích v České Lípě a pro zpestření v zimní přestávce pořádá turnaje ve stolním tenisu.

Turnaj byl odehrán v sobotu 27. února 2016 v hale stolních tenistů TJ Lokomotiva Česká Lípa. Týden před turnajem bylo přihlášeno jen 8 hráčů, ale nakonec na turnaj přišlo rekordních 17 hráčů a hráček. Pořádaná akce měla nejen velkou účast, ale i vysokou herní kvalitu. Myslím, že ze všech turnajů, které jsme dosud pořádali, byl tento turnaj po všech stránkách nejlepší.

V krásné hale místních stolních tenistů je kromě šesti tenisových stolů k dispozici pěkná kuchyňka s posezením. O catering se postarala Zuzka Zapletalová a Jitka Goldbrichtová (z TK Slovanka). Děvčata zajistila pro účastníky chlebíčky a k dispozici byla káva nebo čaj. Celou akci nám nafotil Jenda Váňa, který si turnaj také zahrál. Roli zapisovatele se opět ujal osvědčený Petr Sršeň. Všem patří od spolku velké poděkování.
V turnaji s námi soupeřili také dvě ženy, tři dorostenci a dva hráči v důchodovém věku. Nikdo z nich svojí hrou nezaostával za ostatními. Zúčastnění hráči pocházeli i z jiných měst než je Česká Lípa (Doksy, Františkov n. P.).

Hrací systém jsme ponechali stejný jako v předchozích turnajích. První kolo odehráli tenisté zápas každým s každým na dva krátké vítězné sety do 11 bodů a v dalším kole sehrálo 16 hráčů souboje ve vyřazovacím pavouku. Semifinále bylo hráno na tři vítězné krátké sety a naplánován byl zápas poražených semifinalistů o třetí místo.

První kolo mělo velký spád. Na odpočinek mezi zápasy mnoho času nezbývalo. Každý hráč sehrál 16 utkání a nikdo z hráčů nezůstal bez porážky. Přesto se v tomto kole ukázali favorité. V základní části byli nejlepší Miroslav Hlaďák, Jindřich Pospíchal, Matyáš Černý, Marek Plaček a Vladimír Kutílek a Jaroslav Myslík.

Pořadí v základní části sloužilo jako pomůcka pro nasazení hráčů do pavouku vyřazovací části. V osmifinále se vytvořily zajímavé dvojice a došlo i na překvapení. Například šestý hráč po základní části Jarda Myslík vypadl po velkém boji s jedenáctkou Rendou Ötwösem. Velký sympaťák to vzal sportovně. Ve čtvrtfinále překvapení nebyla. Zajímavý zápas byl mezi Frantou Kouřilem a Jindrou Pospíchalem. Oba tito hráči jsou v důchodovém věku, chodí pravidelně hrát a oba jsou velmi kvalitní hráči.

Semifinále se hrálo na tři vítězné sety. Znovu se potvrdilo, že kdo chce uspět, tak mu nestačí jen dobrá hra, ale i fyzická kondice a psychická odolnost. Obě semifinále byla velmi napínavá a oba vítězové otáčeli ze stavu 0:2 na sety. Miroslav Hlaďák porazil Marka Plačka z Františkova a dorostenec, nadějný tenista Matyáš Černý udolal o mnoho let staršího Jindru Pospíchala.

V souboji o třetí místo zdolal Marek Plaček unaveného Jindru Pospíchala. První místo získal celkem hladce a zaslouženě Miroslav Hlaďák nad Matyášem Černým.

Turnaj musím hodnotit jako velmi povedený po všech stránkách. Hráči ukázali různé herní styly. Hrálo se útočně s velkým rizikem nebo naopak velmi obranně a mnozí hráči dokázali měnit svůj styl podle soupeře, proti kterému nastoupili. Někteří naši amatéři by se neztratili ani v závodním stolním tenisu nižších soutěží. Já sám v turnaji testoval, zda mi pomůže ve hře a výsledcích nákup nové a lepší pálky (Donic Waldner 1000) oproti staré pálce v hodnotě pod 300 Kč. Potvrdilo se, že je to stejné u všech sportů. Lepší sportovní náčiní vám turnaj nevyhraje, ale vylepší vaši hru, odstraní zbytečné chyby, zlepší pocit z předvedeného výkonu, zvedne vaše sebevědomí a nakonec přispěje i k lepšímu výsledku.

Výsledkový servis fotografie a pozvánky na tenisové soutěže pořádané naším spolkem naleznete na našich webových stránkách a rádi přivítáme i nové zájemce o tenisové soutěže v krásném tenisovém areálu na Slovance v České Lípě. Zájemcům nabízíme jednorázové i dlouhodobé soutěže a soutěže družstev. Každý si může vybrat to, co mu nejvíce vyhovuje.

Za TC Hornets
René Ötwös a ing.Petr Sršeň 

alt
alt
Nahoru