Mladík z Terezína ovládl časovku do vrchu

Verze pro tisk |

Kulisy k dalšímu ročníku oblíbené časovky do vrchu Českolipské Kozly byly v den závodu příznivé. Oproti loňskému ročníku, který se jel v dešti, se letos závod konal na suché trati, za dusného a málo větrného počasí. Cyklisty tak nejvíce, kromě samotného stoupání, trápil zoufalý až katastrofální stav povrchu silnice z Dubice na Kozly.

Předehrou k hlavnímu závodu byly opět závody dětí, pro které byla vytyčena trať v areálu parkoviště dubického koupaliště. V kategorii dětí do osmi let si nejšikovněji s tratí plnou zatáček poradila Kateřina Křenčilová a vítězem závodu starších dětí se pak stal suverénním způsobem Štěpán Zahálka. Urputně ale bojovaly všechny mladé naděje a odměnou jim v rámci vyhlášení po závodě byl mimo jiné i krásný dort věnovaný Jizerskými pekárnami, o který se mládež spravedlivě podělila.

Pro žáky ve věku 13 až 14 let byla připravena 2,2 km dlouhá trasa s cílem u křižovatky na Kvítkov. S velkým náskokem bezpečně zvítězil talentovaný Adam Janda z pořádajícího oddílu.
Pak již v minutových intervalech startovali účastníci hlavní tratě, která měřila 8,2 km a končila na vrcholu stoupání na Tanečku. Vzhledem k tomu, že se sjela výrazně silnější konkurence než loni, se daly předpokládat rychlé časy, ale asi nikdo nečekal, že nejrychlejší čas dne zajede šestnáctiletý kadet Jan Kašpar z klubu CK Slavoj Terezín Cyklocity. Tento talentovaný závodník patří mezi republikovou špičku ve své kategorii a je potěšující, že přes nabitý program si rád nachází cestu na závody do našeho regionu. Je zřejmé, že tady roste vycházející hvězda budoucnosti české cyklistiky a svým otiskem v závodu zanechal stejnou stopu jako dříve např. Kryštof Bogar, který dosud drží platný traťový rekord a který v současné době patří do kádru reprezentace ČR v disciplíně horských kol.

Českolipské Kozly, které pořádal Sportovní klub MS AUTO, se uskutečnily za pomoci města Česká Lípa a Jizerských pekáren. Pořadatelé doufají, že do příštího ročníku dojde k opravě vozovky, současný stav je neudržitelný.

Seriál závodů Českolipský silniční pohár bude nyní pokračovat dvěma závody přímo v České Lípě. Nejprve se uskuteční hromadný závod Babylon s cílovým stoupáním na Bořetín a v polovině června pak bude lahůdkou Časovka družstev, kde se dá očekávat také účast nejlepších závodníků z Prahy, Středočeského a Ústeckého kraje.

Výsledky časovky do vrchu Českolipské Kozly:

Muži do 29 let: 1. J. Hradecký (KCL Kooperativa Lbc), 2. J. Svoboda (MS AUTO), 3. P. Živný (KCL Kooperativa Lbc), 4. M. Munzar (MS AUTO)

Muži do 39 let: 1. I. Machek (Superior Cyklofit), 2. M. Živný (KCL Kooperativa Lbc), 3. P. Pekárek (SK Blíževedly), 5. P. Veselý (MS AUTO)

Muži do 49 let: 1. J. Valeš (Bohemie Nový Bor), 2. R. Reichelt (MS AUTO), 3. J. Dlab (SSC Ž. Brod), 5. J. Semerád, 13. P. Nováček (oba MS AUTO)

Muži do 50 let: 1. M. Würz (KCL Kooperativa Lbc), 2. M. Spurný (CC Varnsdorf), 3. J. Matějka (Kralupy)

Muži nad 60 let: 1. F. Charvát (KCL Kooperativa Lbc), 2. O. Hacaj (KL sport Most), 3. M. Novák (LAWI Granfondo), 4. M. Hanus (MS AUTO)

Ženy: 1. J. Dubnová (KCL Kooperativa Lbc), 2. H. Prokopová (Kralupy), 3. K. Pultarová (KCL Kooperativa Lbc)

Kadeti: 1. J. Kašpar (CK Slavoj Terezín Cyklocity), 2. M. Baláž (MS AUTO)

Dívky 15-18 let: 1. A. Kopecká (PKČL bike team)

Starší žáci: 1. A. Janda, 2. D. Anderle (oba MS AUTO), 3. A. Holík (Cyklo Fantoci)

Děti do 10 let: 1. Š. Zahálka (CK Slavoj Terezín Cyklocity), 2. M. Makovcová, 3. L. Křenčilová, 4. Š. Holcová, 5. A. Rak (všichni MS AUTO)

Děti do 8 let: 1. K. Křenčilová, 2. D. Makovec (oba MS AUTO), 3. K. Holík (Cyklo Fantoci), 4. D. Slabion (Česká Lípa), 5. K. Raková (MS AUTO)

alt
alt
alt
alt
Nahoru