Lužický Horal se na léto stěhuje do Kytlic

Verze pro tisk |

Seriál outdoorových akcí určených široké veřejnosti bude po skončených 4 závodech pokračovat v malebné obci Kytlice.

Po 3 bězích a 1 nočním MTB (běžky letos kvůli počasí opět odpadly) je nejbližší akcí X Duatlon Kytlice (kombinace běh a MTB). Poté bude v srpnu následovat Kytlický Minitriatlon a na konci léta celá série poprvé vyvrcholí ve Cvikově orientačním závodem horských kol, který bude přizpůsoben veřejnosti. Po skončení závodu proběhne závěrečné vyhlášení celého seriálu a afterparty s hudebním programem v areálu pivovaru Cvikov, který je hlavním partnerem Lužického Horala.

Průběžnému pořadí v kategorii mužů zatím vládnou mladíček Petr Cmunt (19) a zkušený Tomáš Kolařík (37), kteří jsou především výborní běžci, a bude velmi zajímavé, jak se tento generační souboj vyvine v dalších, ne už jen čistě běžeckých disciplínách. V ženách se na čele osamostatnily pravidelné sběratelky bodů Šárka Rybářová a Martina Krzáková, které se zúčastnily zatím všech závodů včetně pro ženy náročného Šajn Kapu. Ve veteránech zatím úspěšně obhajuje své loňské vítězství Jarda Jíra, ale tuto úlohu mu velmi znesnadňuje Pavel Suchý, který je zpět pouze o jeden bod.

Již v sobotu 30. 5. jsou tedy všichni srdečně zváni do krásného areálu lesního koupaliště v Kytlicích a přilehlého hřiště, kde se uskuteční již 13. ročník X Duatlonu Kytlice a sportovního dopoledne pro děti. Tuto akci lze směle označit jako sportovně-rodinnou, neb si na své přijdou jak děti, tak dospělí. Dopolední program připravuje novoborská organizace Rodina v centru. Vaše ratolesti si vyzkouší obrázkový orientační běh s úkoly a bude o ně postaráno i v průběhu závodu. Pro ty nejzdatnější je připravena trať hlavního závodu (5km běh – 20km MTB - 3km běh), pro hobby sportovce trať open závodu (3-10-0,5 km) a pokud se necítíte ani na jedno, můžete vytvořit štafetu (5–20– 3 km). Celý den si tak můžete užít s celou svou rodinou a přáteli v nádherném koutu přírody s dostatkem jídla i pití, které vám poskytne zrekonstruované občerstvení na koupališti. Těšíme se na vás!

Organizátoři XDK připravili pro zájemce projížďku trati, která odstartuje ve středu 27. 5. v 17:30 z parkoviště u koupaliště.

Více informací naleznete na www.luzickyhoral.cz a www.xdk.cz.

Termíny dalších závodu Lužického Horala:

30. 5. 2015 X Duatlon Kytlice
8. 8. 2015 Kytlický minitriatlon
22. 8. 2015 Pivovarské MTBO Cvikov 

alt
alt
Nahoru