Liga škol 2014 se opět těšila velkému zájmu

Verze pro tisk |

Duben, jak je již tradicí, patřil atletické lize škol. Již čtrnáctý ročník tento soutěže potvrdil, že atletika děti stále baví a že je stále dost těch, kteří nesedí jen u počítače či televize, ale dovedou rozhýbat své tělo často k zajímavým výkonům.

Šesti disciplín ve čtyřech soutěžních dnech se účastnilo okolo 200 až 300 soutěžících a několik desítek dětí si vyzkoušelo disciplíny dětské atletiky.

Nejvšestrannějším atletem ligy škol se stal nejmladší žák Petr Stránský ze ZŠ Doksy, který ztratil pouze dva body z 66 možných. Neměl žádnou slabinu, naopak v leckterých disciplínách jako v míčku a dálce vítězil výrazným rozdílem. Jediný, kdo mohl Petra ohrozit, byla mladší žákyně Mirka Perutková z Gymnázia Mimoň. Soutěží procházela naprosto suverénně, od vítězství k vítězství. Zaváhání přišlo až v posledním kole. 800 m nepatří mezi silné stránky Mirky, v této disciplíně obsadila páté místo, a to ji odsunulo na 2. pozici v absolutním pořadí. Třetí místo obsadila Anička Svobodová ze ZŠ Sloup, která startovala v kategorii potěr. I ona předváděla kvalitní výkony ve všech disciplínách.

Liga škol však není jen soutěží jednotlivců, ale také soutěží škol, které se snaží nasbírat co nejvíc bodů, které se udělují prvním deseti soutěžícím v každé kategorii od 11 po 1 bod. Zde suverénně zvítězila ZŠ 28. října Česká Lípa, před ZŠ Cvikov a ZŠ Pátova Česká Lípa. Tyto tři školy se v popředí vyskytují již několik let a je to dáno především tím, že se zde nachází řada obětavých učitelek, vychovatelek a trenérů, kteří vedou mládež k pravidelnému sportování a účasti na různých sportovních akcích.

Letos poprvé proběhla pokusně i liga firem. Účast byla malá, ale každá novinka si nejprve musí najít své příznivce. V prvním ročníku zvítězil CL-sport.

Dále je třeba poděkovat pořadatelům z AC Česká Lípa, kteří měli spoustu práce jak se zvládnutím hlavního pořadu, tak i s dětskou atletikou, která se stává pravidelnou součástí této akce, dále městu Česká Lípa, které již tradičně tuto akci podpořilo a jmenovitě panu místostarostovi Vlčkovi, který osobně odstartoval poslední běh letošního ročníku a následně za město předal upomínkové ceny a také všem sponzorům, z nichž hlavním partnerem byl Lipex Plus

Teď již čeká českolipské atlety řada mistrovských soutěží, ale na případné nové zájemce, kterým se atletika zalíbila, si čas rádi najdou. 

Nahoru