Golfové hřiště v Pihelu zažilo hned dvě premiéry

Verze pro tisk |

Během uplynulého víkendu se v Golf Clubu Česká Lípa odehrály hned dva turnaje, což bylo poprvé od zahájení ostrého provozu na jaře loňského roku. Druhou letošní premiérou bylo otevření třech nových jamek na hřišti.

Hráči si v letošní sezóně poprvé zahráli místo na devíti, rovnou na dvanácti jamkách a mohli si tak letos poprvé vyzkoušet i dlouhé pětipary. Tedy jamky, které velmi dobří golfisté dokážou zahrát na pět ran.

Mohlo by se zdát, že je to snadný úkol a v televizi to někdy skutečně vypadá jednoduše, ale až tak snadné to rozhodně není. Vždyť každá z těchto jamek měří bezmála půl kilometru a ta delší z nich se dokonce hraje do prudkého kopce, kdy v poslední třetině cesty na green musí golfista překonat prudké převýšení téměř 20 metrů. A aby toho nebylo málo, kopec, na kterém jamka je, se jmenuje Větrník a věřte, že toto jméno nedostal náhodou. 

A přesto to mnozí českolipští i přespolní golfisté zvládli na jedničku a míček do jamky na tomto i na druhém novém pětiparu dokázali dostat právě na pět ran. A to jak během sobotního turnaje v rámci celorepublikové soutěže Men Tour, tak při nedělním turnaji pořádaném v rámci českolipské Golf Patron Tour, kdy golfistům jejich hru navíc ztěžoval déšť a silný studený vítr. 

Výsledková listina Men Tour  sobota 15. 5. 2016

Kategorie hráčů s handicapem 018

1. KREJČÍ Miroslav
2. MIKŠOVSKÁ Natálie
3. MEDVĚD Martin

Kategorie HCP 18,137 

1. KUČERA Tomáš
2. HAVEL Matouš
3. HAVEL Marek

V kategorie hráčů s handicapem vyšším než 37 si zahrál pouze jediný hráč, a to nový člen Golf Clubu Česká Lípa Josef Císař, který odehrál první turnaj své golfové kariéry a zlepšil svůj handicap z původních 54 na nových 45 a určitě to nebyla náhoda, což dokázal hned následující den při turnaji pořádaném v rámci českolipské Golf Patron Tour. 

V nedělních výsledcích si pak všimněte ještě dalšího jména, a to na prvním místě v kategorii hráčů s handicapem 18,1-31, kterou stejně jako den před tím ovládl českolipský golfista Tomáš Kučera, čímž si během jediného víkendu zlepšil svůj handicap z původní hodnoty 26,1 na nových 22,9.

Výsledková listina Golf Patron Tour by Lobkowicz  neděle 16. 5. 2016

Kategorie HCP 018

1. ČIHULA Petr
2. BEČVÁŘ Tomáš
3. NEDBAL Tomáš

Kategorie HCP 18,131

1. KUČERA Tomáš
2. JENÍK Petr
3. VRANÝ Martin

Kategorie HCP 31,154

1. JENÍK Radek
2. POSPÍŠILOVÁ Dana
3. CÍSAŘ Josef

A kdy se budou konat další turnaje? Na to jsme se zeptali prezidenta Golf Clubu Česká Lípa: "Rád bych všechny golfisty i golfistky pozval na sobotu 28. května, kdy budeme hostit další turnaj v rámci Men Tour. Hned v úterý 31. května na seniorskou Tour Teetime a pak pochopitelně na další náš klubový turnaj Golf Patron, který proběhne první červnovou neděli a který bude s největší pravděpodobností posledním turnajem odehraným na nekompletním hřišti. Ten další pořádaný 18. června už by se měl hrát na kompletních osmnácti jamkách," říká Ivan Solfronk a přidává pozvánku i pro negolfisty: "Rádi zde vidíme pochopitelně i širokou veřejnost a to nejen v restauraci, ale i na cvičných plochách, kde si mohou golf vyzkoušet. Otevřeno máme denně od rána do večera." 

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nahoru