City Cross Run Česká Lípa: Na start se mohou postavit i chodci

Verze pro tisk |

City Cross Run, zážitkový běh s podtitulem Přes město přesto přírodou, se po dvou úspěšných ročnících v Praze rozšíří o závod v České Lípě. Město se tak v sobotu 1. října promění v běžeckou arénu.

„Jsem ráda, že se závod u nás uskuteční. Těším se, jak město ožije, jak na startu uvidím naše obyvatele, a že se Česká Lípa představí jako místo plné pohybu a aktivních lidí,“ láká na premiérový závod starostka České Lípy Romana Žatecká. 

Na elitní i hobby běžce čeká 16 kilometrů dlouhá trať, která je provede nejzajímavějšími místy v České Lípě a jejím okolí. Trasu závodníkům zpestří hudba, překvapí je unikátní průběhy a v cíli je i jejich doprovod odmění food festival s programem. 

City Cross Run je ale závod doslova pro všechny. Aktivně se ho účastnit mohou i ti, kteří by si jinak na celou trasu netroufli vyběhnout. „Součástí bude City Cross Walk, letošní novinka zážitkového běhu, kdy účastníci projdou zajímavou část trasy vycházkovým tempem. Příjemný den plný pohybu si díky tomu užijí také rodiny s dětmi a senioři. Zdatnější pak mohou běh absolvovat v rámci dvojčlenné štafety,“ upozorňuje na další možnosti účasti ředitel příspěvkové organizace Sport Česká Lípa Pavel Císař. 

Zájemci se mohou již nyní registrovat na webových stránkách. Zde kromě základních informací najdou mapu trasy, kterou si mohou stáhnout, či fotogalerii zajímavých míst závodu. Start a cíl bude na náměstí T. G. Masaryka, odkud se vyběhne směr KD Crystal, přes městský stadion a autodrom v Sosnové, kde bude paralelně probíhat MM ČR Supermoto, okrajem Pekla, kolem rybníku Dubice a podél Ploučnice zpět do města, kde v závěru čeká na běžce průběh vodním hradem Lipý. 

City Cross Run si v domovské Praze již našel své příznivce, kteří oceňují zajímavou trať přes Pražský hrad, Botanickou zahradu s vinicí. Vloni u běžců zabodoval průběh tramvají a i letos pořadatelé chystají podobný bonbónek. Zážitkový běh láká svojí rozmanitostí jak českou běžeckou špičku, kdy účastníky předchozích dvou ročníků byli Vítek Pavlišta a Jan Kreisinger, tak i sportovce jiných nátur. Na start se vedle sebe postaví lyžaři, cyklisté, ale i vodáci nebo fotbalisté.  

alt
Nahoru