Česká Lípa má mistry světa v line a couple dance!

Verze pro tisk |

V prvním lednovém týdnu tohoto roku probíhalo v libereckém Babylonu MS v line a couple dance. Blízkosti jeho konání využila také českolipská taneční skupina Country Road, která již od roku 1990 pracuje na ZŠ Sever v České Lípě. Hned 15 tanečníků se nominovalo na kvalifikačních soutěžích v Berlíně, Rakousku a v České republice v jihočeském Písku a vydalo se do Liberce reprezentovat svou skupinu, svou školu, své město, svůj okres i kraj, ale především Českou republiku. MS se zúčastnilo 400 tanečníků z 21 zemí světa.

Celý týden byl nabitý tancem, emocemi i slzami štěstí. Také já jsem se  neubránila slzám štěstí. Vyhrkly mi do očí při vyhlašování výsledků v sobotu, kdy poprvé ten den zazněla česká národní hymna díky našim tanečnicím Kláře Jakešové a Tereze Bryndačové. Děvčata obsadila 1. místo v kategorii social youth partner dance. Ale i ostatní tanečníci si vedli výborně a ukázali, že se jejich píle a příprava vyplatily. Starší ze dvou chlapců Jan Ryšlavý obsadil také 1. místo a to v kategorii adult novice. Honza si zpět do České Lípy vezl ještě medaili za 2. místo v kategorii adult basic modern.Ondřej Kacálek skončil ve své kategorii social teen male na 2. místě. Ani dívky nezůstaly v dobývání medailí za prvních pět oceňovaných míst pozadu.

2. místo v kategorii social adult získala Petra Glaserová. 4. místo v kategorii social teen získala studentka českolipského gymnázia Kristýna Holubová. Týnka se také spolu s Janou Hlaváčovou umístila na 3. místě v kategorii social teen partner dance. Ve stejné kategorii 2. místo obsadily Amélie Belit Triguinho a Markéta Šlechtová. Amálka se také postavila na
stupínek 5. místa v kategorii social teen. V partner dance ještě bodovaly naše nejmenší tanečnice Johana Katka Fotrová a Tereza Víchová, které si vytančily 2. místo v junior social. Bronz v kategorii yout social partner dance získala naše poslední dvojice Marina Holubová a Viktorie Svatoňová. Za zmínku stojí také 5. místo v kategorii social primary, které patřilo Terezce Víchové. V kategorii 40+ - diamond social obsadila 4. místo paní Andrea Brixí. V soutěži týmů jsme tentokrát skončili až na čtvrtém místě.

Chtěla bych tímto všem tanečníkům i těm, kteří nebyli jmenováni, protože  tančili pouze v týmu, poděkovat za jejich reprezentaci. Mé díky patří také všem rodičům, kteří nás přijeli podpořit a fandili ze všech sil. V neposlední řadě děkuji také ZŠ Sever a sdružení rodičů a přátel školy za finanční i materiální podporu.

Eva Vítová – vedoucí taneční skupiny Country Road 

alt
alt
Nahoru