Časovka družstev v České Lípě

Verze pro tisk |

Letošním vrcholem silničářské cyklistické sezóny na Českolipsku bude nedělní Časovka družstev, kterou již po páté pořádá domácí Sportovní klub MS AUTO.

Zázemí a prezentace čeká na závodníky od 8.15 hodin v restauraci Stará Lípa. Trasa bude stejně atraktivní jako v loňském roce. V rámci tratě, dlouhé 33 km, čekají na závodníky dlouhé roviny, na kterých si lze vychutnat jedinečný zážitek z rychlé týmové jízdy, ale i dva prudké výjezdy a ve druhé polovině trasy i technické pasáže. Divácky vděčný bude zejména průjezd Zákupy kolem zámku.

Start prvního tří až čtyřčlenného družstva bude v 11 hodin u křižovatky ve Staré Lípě. Na závodníky čeká rychlý úsek přes Zákupy a Mimoň, dále do Pertoltic a Velkého Grunova. Ve Velkém Grunově zabočí směrem doleva ke hřbitovu, kde čeká nejtěžší stoupání celé trasy. Následuje průjezd Kamenicí a Zákupy podél zámku a přes náměstí směrem k hlavní silnici na Českou Lípu. Po odbočení na tuto hlavní silnici pak na všechny čeká posledních 7 km do cíle v České Lípě.

Kromě samostatné kategorie závodních týmů je možné zúčastnit se ještě v kategoriích firemních týmů, mládežnických týmů (všichni musí být do 18 let) a rodinných týmů.

O rostoucí prestiži závodu svědčí, že je letos mimo jiné kromě Českolipského silničního poháru i součástí středočeské a pražské ligy UAC a ústecké ligy SAL. Již nyní avizují účast např. týmy Sparty Praha nebo mladí dráhaři z TJ KOVO Praha. V této konkurenci budou chtít obstát i domácí jezdci týmu MS AUTO, kteří postaví celkem čtyři družstva.

Závod se uskuteční za podpory Libereckého kraje a Města Česká Lípa, kdo chce zažít neopakovatelnou atmosféru týmové časovky, rozhodně by si tento podnik neměl nechat ujít. 

alt
Nahoru