Sedm statečných zatopilo favoritovi

Archiv
Verze pro tisk |

Sestava České Lípy se  bohužel ocitla téměř na bodu krachu, kdy několik hráčů vyřadilo ze sestavy zranění či školní povinnosti. Junioři odcestovali tak místo  v 15 lidmi jen se 7 statečnými.


FBC Česká Lípa – TBC Ústí nad Labem 5:7


Florbalisté českolipského FBC vstoupili do zápasu s jasným úkolem – čekat na chyby soupeře a šetřit síly do druhého a důležitějšího zápasu s Podbořany. Ústí, ač jasný aspirant na postup do nejvyšší soutěže, si s touto taktikou dlouho nevěděl rady a jejich rozehra končila většinou na dobře se pohybující kompaktní formaci České Lípy, která tak přecházela do rychlých přečíslení, se kterými si poměrně pomalá obrana TBC nevěděla rady. První vlaštovka ovšem vylétla na ústecké straně, kdy zbloudilá střela skončila v českolipské síti a potvrdila tak heslo „nedáš - dostaneš“, v případě FBC by ale skóre muselo být minimálně pětibrankové. Lípa ovšem pokračovala v zodpovědném výkonu a stále zlepšující se Jirsa natáhl z půlky hřiště a přes dobrou clonu poslal míček tam kde měl skončit již několikrát - 1:1. TBC pak dovolilo Lípě vyzkoušet její největší zbraň – přesilovou hru, kterou po několika sekundách využil Kořínek a poslal FBC do jednobrankového vedení. Náskok ovšem dokázali Ústečtí srovnat a na začátku druhé třetiny se dostat do vedení, především díky nedůrazu obránců – 2:3. To bylo ovšem od soupeře na delší dobu vše a obraz hry pokračoval ve starých kolejích, v jednom z mnoha brejků si dokázal najít prostor pro střelu českolipský sniper Procházka, který se většinou nemýlí, 3:3. Bezradnost TBC se projevila dalším vyloučením, který potrestala další sehranou situací osa Veber – Vaněk, kdy posledně jmenovaný měl dost času na zakončení. Půl minuty před koncem druhé třetiny našel Kořínek Procházku a ten opět překonal střelou tahem hostujícího Beránka. Ve třetí periodě ovšem zabrali i hráči Ústí, kterým si na hokejky sedla asi i matka štěstěna, a dokázali otočit skóre čtyřmi góly. Nejprve rychlou brankou na začátku snížili a pět minut před koncem šťastnou střelou tečovanou střelou srovnali. V další skrumáži před českolipskou brankou se nejlépe orientoval malý útočník Grosse a bekendovou střelou zády k bráně poslal Ústí do vedení. Výhru v poměru 5:7 pak pečetil nejlepší hráč druhé ligy Gertner.


FBC Česká Lípa – Mocný Tuleni Podbořany 8:6


Ve druhém zápase si florbalisté nemohli dovolit zaváhat a bezpodmíněčně soupeře porazit. Což se krom první akce, kdy se Podbořany dostaly na chvíli do vedení, podařilo. Opět skvělým sehráním přesilovky Kořínek vyrovnal, pak Procházka proměnil skvělou souhru s Veberem, 2:1. Druhý jmenovaný pak zužitkoval pas gólmana Klímy a v samostatném úniku se nemýlil – 3:1. Ve druhé rychle poslali další navštívenky do soupeřovi branky Procházka a Vaněk a zatížili skóre dalšími goly, 5:1. Poté se projevila již známé českolipské uspokojení, čehož soupeř využil a především díky Zelenkovi začal postupně stahovat náskok až na rozdíl dvou gólů. V páte minutě ovšem prošel Veber celou obranou a zakončil svoje sólo do prázdné branky, 6:3. Ani tří gólový náskok si FBC nedokázalo pohlídat a díky hře v brankovišti využil soupeř trestné střílení. Nejlepší odpovědí ovšem byla nově vzniklá útočná dvojce  Veber – Procházka a tato chemie se podepsala pod další rozebrání obrany hostí – 7:4. Ovšem dle tradice zápasů s Podbořany si junioři nemohli dovolit nezdramatizovat jednoznačný zápas a nechala agilního Zelenku snížit na rozdíl jedné branky. Ideální odpověď ovšem našel ztracený střelec Švorc, který poslal definitivně všechny body do České Lípy a junioři si tak připsali povinné 3 body.


Komentář trenéra:
Vzhledem k tomu, že jsme přijeli jen se sedmi hráči do pole, tak jsem neočekával, že budeme klást nějaký výraznější odpor Ústí nad Labem, což nakonec kluci vyvrátili skvělým taktickým výkonem. Můžeme jen litovat neproměněných šancí, kterých bylo přespříliš. Bohužel soupeř vše potrestal a nakonec docela šťastně vyhrál. V druhém zápase jsme splnili povinnost, se kterou jsme sem přijeli, a to porazit Podbořany, což se i přes krátké drama ke konci podařilo. Jsem především rád, že zafungovala nová souhra Procházky a Vebera, kteří si padli do noty nejen na hřišti, je to hlavně příslib do budoucna, kde by mohli vytvořit velice nebezpečný útok s tlakem z obou křídel.

Nahoru