Šachisté přispějí k oslavám

Archiv
Verze pro tisk |

V nádherném prostředí Navrátilovy síně pořádají v rámci oslav bleskový turnaj v šachu s následnou simultánkou naslepo mezinárodního mistra Pavla Šimáčka, jednoho z mnoha špičkových českých hráčů, který nalezl v Novém Boru své extraligové působiště. Bleskový turnaj je otevřený všem přihlášeným zájemcům. V současné chvíli figuruje ve startovní listině jako jednoznačný favorit právě Pavel Šimáček, otřást jeho pozicí se však bude snažit několik dalších místních mistrů a celá plejáda kandidátů mistra. Po vysokém umístění bude jistě sahat i nejnadějnější novoborský junior, Jan Vrána.


Pavel Šimáček je bývalý mistr Evropy do 16 let a vítěz mnoha turnajů. V minulých letech se opakovaně probojoval na mistrovství republiky, což mu zajistilo i místo v reprezentaci ČR.


„Simultánka naslepo je to nejtěžší, co může špičkový šachista předvést. Se zavázanýma očima hraje proti několika soupeřům pouze po paměti, což vyžaduje obrovské soustředění. Tahy jsou diktovány a provádí je za něj sekundant, “ uvedl na vysvětlenou ředitel novoborských šachistů, Viktor Novotný.


„Pavel Šimáček má za sebou i produkci proti 5 soupeřům. Kolik jich bude v sobotu od 15:15 v Novém Boru, uvidíme podle toho, jak se bude cítit. Nechceme ho přece nechat zmrzačit,“ uvedl Novotný.


„Celá akce by se nemohla konat bez přispění novoborských firem Aktivit, s.r.o., a Nexor, s.r.o., kterým za to patří velký dík!“ dodal Novotný.


Více informací o akci a šachovém životě nejen v Novém Boru, ale i v celé ČR a ve světě si můžete přečíst na stránkách 1. Novoborského šachového klubu – www.novoborsky-sk.cz.


 

Nahoru