Potřetí za sebou bez bodu

Archiv
Verze pro tisk |

Naši borci sice dlouho drželi s favoritem krok a po dvě třetiny byli mírně lepším mužstvem, v závěrečné fázi zápasu však odpadli a připisují si na své konto další porážku. V dresu domácích se hattrickem blýskl útočník Milan Buďa, za hosty hned dvakrát mířil do černého bývalý hráč Stadionu, zkušený forvard David Bauer.



Predátoři se v tomto utkání museli obejít bez útočníka Tomáše Hertla, domácí naopak představili svou novou posilu, bývalého útočníka juniorky Slavie či A týmu rakouského Salzburgu Kurta Kauschitze.
Začátek opravdu vyšel lépe Českolipským. Prvních deset minut se vše podstatné odehrávalo pouze před litoměřickým brankářem Martinem Volkem. Už krátce po úvodním buly se za záda beků dostal Divíšek, jeho pokus z bekhendu skončil pouze na Volkeho betonech. V páté minutě zakončoval nadějné přečíslení Šulc, střílel ale ve velké tísni a navíc ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O první vzruch před Neumannem se v polovině první části postarala elitní formace domácích, slovenský gólman si se všemi pokusy poradil na výbornou.


Gólový účet utkání tak načal až ve 13. minutě Petr Procházka. Ten se po nedorozumění obrany vřítil z levé strany do útočného pásma a krásnou kličkou si vychutnal Neumanna. Nápor hostů byl na nějaký ten čas otupen, zato Litoměřice získaly potřebnou půdu pod nohama. Udeřit ale mohli právě Predátoři. Volke si vyjel za branku pro kotouč, důrazným Lassigovým napadáním o něj však přišel, puk se prakticky okamžitě dostal na hokejku mladičkého obránce Jana Pince, který místo opuštěné branky trefil pouze nejbližšího bránícího hráče před sebou.
Trestat tak mohl soupeř, rychlý výpad po pravé straně zakončil Horčička ranou do tyče. Českolipští se zasloužené odměny dočkali až na konci úvodní dvacetiminutovky. Nejprve se pohotovou dorážkou Formánkovy střely prosadil při hře 4 na 4 David Bauer. Ve vlastním oslabení pak ujel všem zkoprnělým obráncům expres jménem Miroslav Moro a s trochou štěstí dopravil puk na místo určení.


Úvod druhé třetiny poznamenala častá vyloučení. A to především na českolipské straně. Jedno z nich potrestal ve 23. minutě dorážkou do prázdné branky Milan Buďa a srovnal tak na 2:2. V početní nevýhodě setrvali Predátoři ještě další tři minuty. Teprve poté opět dostali možnost k zaútočení. Bauerův odvážný únik sice ještě neuspěl, nicméně chvíli poté se důrazem na brankovišti prosadil Jan Divíšek. Náskok mohl krátce nato navýšit v přesilové hře Šafář, z pravého kruhu ale pálil trestuhodně nad. Domácí se opět připomněli až ve 30. minutě, kdy z nenápadné akce trefil Slížek tyč. Radost jim tak přinesla až situace o pár vteřin později. Po velkém náporu se kotouč dostal až do prostoru mezi kruhy, kde se ho zmocnil Procházka a ranou pod víko upravil na 3:3. Po tomto gólu Litoměřičtí výrazně ožili a místy doslova drtili naše hokejisty v útočném pásmu. Nakonec však udeřili z poměrně nevinné akce. Myšík vybídl ve 36. minutě ke střele Kurta Kauschitze a ten s velkého úhlu prostřelil Neumanna. Do šaten se tak odcházelo za nepříznivého stavu pro naše barvy, každopádně šance na obrat stále žila.


Jenže Českolipští toho v závěrečné fázi zápasu mnoho nepředvedli. Hned zkraje třetiny sice dostali možnost přesilové hry, na jejím konci ale vyrobili velkou chybu, pustili soupeře poměrně snadno do rychlého přečíslení, na jehož konci stál Buďa, a Litoměřice poprvé v zápase utekly do trháku. Následovala další řada trestů na obou stranách, která vyvrcholila až hrou ve třech na obou stranách. Ta sedla lépe hostům. Po soupeřově ztrátě v útočném pásmu se do rychlého protiútoku
2 na 1 vydala dvojice Šesták - Bauer a druhý jmenovaný vykřesal jiskřičku naděje. Bohužel závěrečný tlak Predátorů byl nevýrazný, střely od modré čáry nenadělaly Volkemu příliš starostí. Definitivní konec učinil českolipským nadějím kapitán Ladislav Slížek, který zakončil další brilantně sehraný brejk Stadionu. Třešničku na dortu pak tříbodovému zisku přidal pět vteřin před koncem svou třetí trefou Milan Buďa.


11.kolo, středa 28.10.2009
HC Stadion Litoměřice - HC Predators Česká Lípa  7:4  (1:2, 3:1, 3:1) Branky a nahrávky: 3. Procházka (Kouba, Hlusička), 23. Buďa (Procházka, Hlusička), 32. Procházka (Hillmich), 36. Kauschitz (Myšík), 44. Buďa (Hlusička), 56. Slížek (Procházka), 60. Buďa
(Procházka) - 19. Bauer (Formánek), 20. Moro, 27. Divíšek (Moro), 46.
Bauer (Šesták). Rozhodčí: Vokřál - Frodl, Špůr. Vyloučení: 7:10.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 550. Střely na branku: 26:20.
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4, 7:4.


HC Stadion Litoměřice: Volke - Hillmich, Kaltenböck, Kolbaba, Macek, Kouba, Svoboda, Hillmich, Kaltenböck - Horčička, Slížek, Šnajdr - Procházka, Buďa, Hlusička - Horejsek, Myšík, Kauschitz - Bacovský.
HC Predators Česká Lípa: Neumann - Šesták, Daňo, Formánek, Šafář, Pinc, Cafourek, Zeman - Šulc, Divíšek, Moro - Bauer, Vondrlík, Patzenhauer - Markulinec, Lassig, Burian - Preussler.


Komentář k zápasu



Pohledem redaktora:
Výkon Litoměřic: 7
Výkon České Lípy: 6
Výkon hlavního rozhodčí: 5
Nejlepší hráči utkání: Procházka - Bauer Úroveň utkání: 7



radek.barkman@esports.cz | www.hcceskalipa.cz
 

Nahoru