Otevřený dopis občanky Šumové ve věci domova důchodců na Špičáku

Archiv
Verze pro tisk |

Chápu, že ředitel školy je v nezáviděnihodné situaci a proto souhlasí s likvidaci parčíku, který není školy, ale všech občanů Č. Lípy.


Skutečnost, že se zde schází problematická mládež a dětský koutek je zničený, není důvod pro jeho likvidaci. Tím, že zde vybudujeme otevřené hřiště, problematickou mládež nevyženeme.V městském parku se dětský koutek ve spodní části opravuje každý rok, také se zde schází problematická mládež. Likvidovat se proto nebude.


Souhlasím s výzvou, která na schůzce několikrát zazněla. Nehledejme místo pro nové hřiště, hledejme nové místo pro Domov důchodců. Škola i Domov důchodců jsou specifické subjekty. Ke své činnosti potřebují prostor a klid. Škola by měla dostávat tolik finančních prostředků, aby mohla udržovat školní hřiště v dobrém stavu.


Společnost, která jednou za nemalou finanční částku vybuduje cokoli a za deset let to zničí proto, aby na stejném místě realizovala jiný záměr, je společností hlupáků. Takovéto hospodaření bych přirovnala k házení peněz do kanálu. Nebo, chcete-li, plýtváním penězi daňových poplatníků, protože parčík je vzhledný, funkční, využívaný nejen problematickou mládeží.


Vladimíra Šumová, členka Strany zelených

Nahoru