Šéfkuchař Jiří Král bude opět vařit v Pivovaru Cvikov

Verze pro tisk |

Hvězdný šéfkuchař Jiří Král obsadí v pátek 9. března se svými pomocníky kuchyni v restauraci Sladovna v Pivovaru Cvikov. Mistr svého oboru, který je šéfkuchařem v restauraci Aureole v mrakodrapu na pražském Pankráci, si pro hosty tentokrát připravil asijské menu. Večer, v rámci kterého šestichodové menu sám odprezentuje, začne v 19:00. Cena za osobu je 1590,- Kč, vouchery na večeři si můžete koupit v restauraci Sladovna.

Jiří Král navštívil restauraci Sladovna poprvé v roce 2016, tehdy s menu inspirovaným francouzskou gastronomií. Tentokrát přiveze asijské menu, v rámci kterého budete moci ochutnat například salát Wakame, satay z bíčí svíčkové, filírovaná prsa z pekingské kachny nebo čokoládové pralinky na ledové tříšti. Všechny pokrmy připraví Jiří Král osobně v pivovarské kuchyni, sekundovat mu kromě jeho pomocníků budou také zdatní místní cvikovští kuchaři.

Jiří Král je členem uznávaného spolku Chaine des Rottiseurs – Rytíři gastronomie. Restaurace Aureole pod jeho vedením opakovaně získala ocenění Michelin Bib Gourmand, které vyzdvihuje skvělou kvalitu jídla za rozumnou cenu. Jiří Král Absolvoval stáže ve Francii, Švýcarsku, Německu, Norsku, Itálii, USA, Indonésii a Singapuru. Šest let byl séfkuchařem prezidenta Václava Klause, kdy vařil pro významné světové delegace, včetně britské královny, prince Edwarda nebo prezidenta USA George W. Bushe.

Jiří Král v restauraci Sladovna - asijské menu, 9. března, 19:00, 1590,- Kč/os. 
  

ASIA FUSION DEGUSTAČNÍ MENU par Chef Jiří Král
Amuse bouche
Salát Wakame se sezamovým dresinkem.
••••
Cannabis Maki Roll s tygří krevetou, Gyuniiku Maki Roll s býčí svíčkovou,
Maguro Nigiri s tuňákem Yellow Fin, Sake Nigiri s lososem Label Rouge,
Tamago Nigiri s vaječnou omeletou, marinovaný zázvor, Wasabi, sójová omáčka Kikkoman.
••••
Satay z býčí svíčkové Wagyu pečený na grilu, kukuřično-kokosový krém, zelené karí a koriandr.
••••
Filírovaná prsa z pekingské kachny, kroketa z kachních stehen, čerstvá okurka, mladá cibulka v těstovinové placičce a omáčka Hoisin.
••••
Crème Brûlée s Matcha Tea, makronky Umeboshi a limetový liči sorbet.
••••
Čokoládové pralinky Morinaga na ledové tříšti.

ASIA FUSION DEGUSTAČNÍ MENU par Chef Jiří Král
Amuse bouche
Salát Wakame se sezamovým dresinkem.
••••
Cannabis Maki Roll s tygří krevetou, Gyuniiku Maki Roll s býčí svíčkovou,
Maguro Nigiri s tuňákem Yellow Fin, Sake Nigiri s lososem Label Rouge,
Tamago Nigiri s vaječnou omeletou, marinovaný zázvor, Wasabi, sójová omáčka Kikkoman.
••••
Satay z býčí svíčkové Wagyu pečený na grilu, kukuřično-kokosový krém, zelené karí a koriandr.
••••
Filírovaná prsa z pekingské kachny, kroketa z kachních stehen, čerstvá okurka, mladá cibulka v těstovinové placičce a omáčka Hoisin.
ASIA FUSION DEGUSTAČNÍ MENU par Chef Jiří Král
Amuse bouche
Salát Wakame se sezamovým dresinkem.
••••
Cannabis Maki Roll s tygří krevetou, Gyuniiku Maki Roll s býčí svíčkovou,
Maguro Nigiri s tuňákem Yellow Fin, Sake Nigiri s lososem Label Rouge,
Tamago Nigiri s vaječnou omeletou, marinovaný zázvor, Wasabi, sójová omáčka Kikkoman.
••••
Satay z býčí svíčkové Wagyu pečený na grilu, kukuřično-kokosový krém, zelené karí a koriandr.
••••
Filírovaná prsa z pekingské kachny, kroketa z kachních stehen, čerstvá okurka, mladá cibulka v těstovinové placičce a omáčka Hoisin.
Nahoru