Občané, můžete připomínkovat nové jídní řady MHD

Archiv
Verze pro tisk |

Na webových stránkách města www.mucl.cz byla pro tento účel vytvořena sekce s názvem Návrhy jízdních řádů MAD, kde je uveřejněn formulář připomínek k jednotlivých trasám.


„Zastupitelé města Česká Lípa v loňském roce schválili optimalizaci systému městské autobusové dopravy, který bude v plném rozsahu spuštěn 1. března letošního roku,“ říká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „Chceme však, aby v této konečné fázi měli občané naše města ještě možnost sdělit nám své návrhy a připomínky. Uvítáme každý podnět,“ doplňuje starostka Hana Moudrá.


Ke stávajícím linkám městské hromadné dopravy jsou již od 1.1. 2008 zavedeny dvě linky z nového systému, a to linka 505232 Hypernova – DELPHI a linka 505235 - DELPHI – Špičák Žitavská, které zajišťují dopravu do průmyslové zóny a kopírují směnnost podniků. Připomínkování návrhů kompletních nových jízdních řádů je nyní možno po celý následující týden, tj. do 21. ledna. V průběhu února pak dojde ke zveřejnění konečných verzí schválených jízdních řádů a zároveň bude představen nový systém MAD jako celek. Poslední den měsíce února ve 24:00 hod. dojde k definitivnímu utlumení starého systému a od 1. 3. 2008 bude spuštěn nový systém MAD v plném plánovaném rozsahu. Do konce měsíce června je v neposlední řadě naplánováno doplnění vozového parku dopravce a nahrazení nevyhovujících autobusů novými. Tímto krokem bude ukončena 1. etapa optimalizace MAD. V další etapách je připraven také například vstup do IDOL nebo vypracování standardů MAD v České Lípě.


„Věříme, že nový systém městské autobusové dopravy přinese našim občanům kvalitní a moderní dopravní služby,“ říká na závěr starostka Hana Moudrá.


 


 

Nahoru