Neskutečný obrat v závěru přinesl Mostu dva body

Archiv
Verze pro tisk |

HC Predators Česká Lípa - HC Baník Most  5:6pp  (2:0, 2:0, 1:5 - 0:1)


Branky a nahrávky: 5. Burián (Patzenhauer), 18. Šulc, 28. Šulc, 37.
Šesták, 44. Šafář (Formánek)- 51. Řezníček (Martinec, Zika), 54. Vrtek (Přeučil), 54. Kuncl (Růžek, Havlůj), 57. Martínek (Kříž), 59. Vrtek (Martínek), 65. Zika (Havlůj, Ambrož). Rozhodčí: Kareš - Lučan, Šmika.
Vyloučení: 14:12, navíc Daňo osobní trest 10 minut. Využití: 2:1. V
oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 5:0, 5:6.


HC Predators Česká Lípa: Neumann - Šesták, Daňo, Formánek, Šafář, Rašín, Cafourek, Zeman, Pinc - Šulc J., Divíšek, Moro - Bauer, Patzenhauer, Lassig - Burián, Hertl, Vondrlík - Markulinec, Preussler.
Trenér: Jan Zachrla


HC Baník Most: Melichar (44. Brzobohatý) - Kuncl, Řezníček, Šulc M., Ambrož, Martinec, Kunrt, Martínek, Kříž, Přeučil, Vrtek, Kašťák, Růžek, Zika, Havlůj, Šešina, Panocha, Nedrda, Novák. Trenér: Kamil Kašťák


 Úvod duelu patřil bývalému prvoligistovi. Několika zákroky ale svůj tým podržel brankář Vladimír Neumann, na něhož se Predátoři mohou


v poslední době spolehnout. Byl to diametrálně odlišný začátek než v předchozích bojích. Českolipští vycházeli z dobré obrany k smrtícím brejkům. Jeden z nich málem vyšel Davidu Bauerovi, ten však přihrávku za obranu nezpracoval. Ještě v téže minutě se po sérii soubojů dostal puk zásluhou Patzenhauera až k Petru Buriánovi a ten nádherným příklepem pod víko otevřel skóre.


Opět následoval mostecký tlak. Českolipští přestáli několik nepříjemných oslabení, kdy byli svíráni ve svém obranném pásmu, a až od desáté minuty se hra přesunula na delší čas také před Melichara.
Dobrou možnost ke zvýšení náskoku neproměnil Bauer. K rychlým protiútokům se naopak stále častěji dostával soupeř. Rychlého Havlůje zastavilo břevno, Růžek ve stoprocentní šanci trefil pouze zázračnou Neumannovu hokejku. Hosté získávali půdu pod nohama a přes minutu měli možnost přesilovky 5 na 3, vyloženou šanci Kříže opět zpacifikoval Neumann. Poté, co Českolipští konečně přestáli řadu oslabení, ujel všem mosteckým bekům Divíšek, jenže mířil jen do Melicharových betonů.
Podobně si vedl také dorážející Lassig.


Závěr třetiny patřil domácím. Jan Šulc nejprve z pravého křídla úspěšný nebyl, krátce nato ale hledal před brankou Divíška a jeho nahození si do vlastní branky srazil některý ze soupeřových obránců.
Predátorům narostla křídla, o čemž svědčila také akce Divíška. Ten si nabruslil do prostoru mezikruží, ale v rozhodující chvíli netrefil branku.


Druhá část už bohužel tolik vzrušujících okamžiků nepřinesla. První navštívenku vyslal Melicharovi aktivní Burián, na druhé straně si se všemi pokusy poradil Neumann. Mostečtí převážně bušili do českolipských vrat, která stále nemohli otevřít. Zato soupeř připravoval pro návštěvy domácích útočníků červený koberec. Při ojedinělém pobytu Predátorů ve třetině se velice šťastně odrazil puk od mantinelu přímo k Šulcovi a ten svým krásným bekhendovým blafákem upravil už na 3:0. Obrázek hry se ale nadále neměnil. Snad jen s tím rozdílem, že se Mostečtí dostávali do zakončení jen zřídka.


Výrazně ubylo rovněž vyloučení a hra tak dostávala rychlejší spád.
Hosté dostali za celou druhou třetinu jen jeden menší trest, ale i za ten zaplatili krutou daň. Nováček v predátořím dresu Miroslav Moro, který mimochodem dostal důvěru v první formaci, vybídl ke střele Jakuba Šestáka, jehož dělovku z pozice obránce zastavila až síť Melicharovy svatyně. Výrazně ožilo také publikum. To mělo záhy poté možnost aplaudovat další akci Českolipských. Ve vlastním oslabení se až před branku dostala dvojice Daňo - Divíšek, druhý jmenovaný však nedostal puk před branku ideálně a nestihl ani zakončit.


Také úvod  třetí periody nenasvědčoval tomu, že by se mělo utkání proměnit v nevídané drama. Domácí ho strávili nastěhováni v útočném pásmu s výhodou přesilové hry. Tu využil ve 44. minutě po brilantní kombinaci Bauera s Formánkem obránce Jan Šafář, kterému zbývalo trefit prázdnou branku. Po této brance vystřídal nešťastného Melichara litvínovský odchovanec Miroslav Brzobohatý a dal svým spoluhráčům impulz ke zteči protější klece. Ti však jeho přání dlouho ignorovali.
V jednu chvíli dokonce sudí Kareš nabídl Predátorům hned dvě minuty početní převahy 5 na 3, o tu je ale připravil Cafourkův zbytečný faul.
Následovala série vyloučení českolipských hráčů a na konci toho posledního přece jen snížil tečovanou ranou od modré Ladislav Řezníček.


V tu chvíli se zdála bouřlivá radost mosteckých fanoušků jako naprosto zbytečná, jenže na ledě se začaly dít věci. Českolipští rychle ztratili půdu pod nohama a schovali se do obranné ulity. Za to je už o další tři minuty později potrestal Vladislav Vrtek, který po skvělé přihrávce Přeučila zakončoval do prázdné. Následující momenty už patřily výhradně pouze hokejistům Mostu. Domácí se prakticky nedostali ze třetiny a jejich pasivitu potrestal o dalších 40 vteřin později bek Miroslav Kuncl. Kouč šelem Jan Zachrla bleskurychle reagoval oddechovým časem. Ten však zabral jen na chvíli.


Soupeř rozjel v našem obranném pásmu kolotoč a výsledkem byla dvě vyloučení. Nejprve se proti pravidlům provinil Šesták, po něm Bauer.
Dvojnásobné početní převahy si ale hosté příliš neužili. Krátce nato byl faulován Divíšek a Predátorům se opět dýchalo o něco lépe. Ale jen do chvíle, než se urputně bojující rival opět nastěhoval do útočného teritoria. Výsledkem byla přesná kombinace zakončená povedenou ranou z pravého kruhu v podání Petra Martínka. Nájezdům soupeře se už nedalo zabránit. Jeho sebedůvěra a touha po vyrovnání byla už natolik velká, že vyrovnání bylo pouze otázkou času. Přišlo v závěrečné hře bez brankáře. Po vyhraném buly se k puku dostal před brankou nikým nehlídaný Vrtek a nadvakrát překonal bezmocného Neumanna.


Utkání nakonec nemuselo skončit ani prodloužením, namlsaným hostům mohl vystřelit bodový komplet opět Vrtek. O hattrick ho nakonec připravila dobře postavená tyč. V nastaveném čase sice podnikali Predátoři nebezpečné ofenzivní výpady, Bauer ale v jasné šanci netrefil odkrytou branku. A tak musel přijít zákonitý trest. Nenápadný projektil od modré čáry z hole Lukáše Ziky si brankář Neumann smolně srazil za svá záda a dokonal tak dílo zkázy. Šanci na reparát budou mít Českolipští už tuto středu, kdy zajíždí na lovosický led, tam změří síly s mužstvem Litoměřic.



Výkon České Lípy: 6
Výkon Mostu: 7
Výkon hlavního rozhodčí: 7
Nejlepší hráči utkání: Šulc - Vrtek
Úroveň utkání: 8


radek.barkman@esports.cz | www.hcceskalipa.cz

Nahoru