Největší akvaristické centrum v České Lípě

Archiv
Verze pro tisk |

Řekl mi o něm jeden akvarista z Pardubic, který se o něm zase dočetl ve specializované akvaristické literatuře, a protože je daleko náruživější akvarista, tak centrum navštívil dříve než já, ale měl smůlu, zrovna měli zavřeno. Já jsem se trefil také až na podruhé, ale protože jsem místní, tak to nebyl zase takový problém.


A aby jste nedopadli jako my, tak jsem si pro vás poznamenal, že mají otevřeno od pondělí do pátku od 10 do 17 hod s hodinovou polední pauzou od 12.30 do 13.30 hod a v sobotu od 9 do 12 hod.


Centrum se nachází v Richterově dvoře (vlevo od fontány, když se přichází od Andy) a je velmi příjemnou podívanou pro všechny milovníky akvarijních rybek.


Co mne velice příjemně překvapilo, že se jedná o největší akvaristické centrum ve městě, které je navíc zejména poznávací expozicí s doplňkovým prodejem krmiv a literatury. Ten, kdo někdy dával dohromady akvárium, ocení odbornost a péči, s jakou je tato výstava vybudována a udržována. Na poměrně malé ploše se nachází řada velkých akvárií a ještě více menších, ve kterých je umístěno více než 80 druhů tropických sladkovodních ryb.


Akvária se snaží svým uspořádáním napodobit co nejvíce původní biotopy převážně afrických a jihoamerických ryb. Rozsahem expozice se jedná o jedno z největších center nejen v České Lípě, ale v celém severočeském regionu.


Dalším příjemným překvapením byl i odborný výklad pana Jasanského. Expozici vřele doporučuji všem, kteří se zajímají o přírodu, stojí za zhlédnutí. Jedná se o další českolipskou atrakci, kterou je možné spojit např. s procházkou a prohlídkou nedalekého vodního hradu. Je třeba počítat se vstupným, které ovšem zdaleka nepokrývá náklady spojené s provozem tohoto zařízení.

Nahoru