Násilníky dopadli, ale za mříže nepůjdou

Archiv
Verze pro tisk |

V kritickou dobu ho oba zastavili a oslovili s jakousi formální otázkou, hned potom na něj jeden z pachatelů zaútočil tzv. hlavničkou do obličeje, následoval úder pěstí a když upadl na zem, kopali ho po celém těle. Přitom po něm chtěli peníze, on však u sebe žádné neměl. Poté, co mu prohledali kapsy a zjistili, že u sebe peníze ani jiné cennosti opravdu nemá, přestali se o něj zajímat.


Chlapec musel s pohmožděninami v obličeji vyhledat lékařské vyšetření. Policistům se za necelou hodinu po činu oba pachatele podařilo dopadnout. Policejní komisař proti nim bez odkladu zahájil trestný stíhání pro provinění na loupeži. Následně v této souvislosti podal podnět státnímu zastupitelství k jejich vzetí do vyšetřovací vazby, neboť předpokládá, že by násilníci mohli ve své trestné činnosti na svobodě pokračovat. Podnět nebyl státním zastupitelstvím akceptován.

Není jistě bez zajímavosti, že 16letý mladiství pachatel má na svědomí další dvě loupeže z listopadu letošního roku, které provedl s dalšími osobami na sídlišti Špičák a které se vyznačovaly užitím hrubého násilí vůči obětem. Jeho 15letý spolupachatel se dopustil dvou loupeží ještě před svými 15. narozeninami na Liberecku, tehdy za své činny ještě nebyl trestně odpovědný vzhledem k věku.

Nahoru