Napůl úspěšná premiéra dorostenců v první lize

Archiv
Verze pro tisk |

Do Chebu, kde se první turnaj pořádal, nastoupila Česká Lípa bez opor Radovana Vnuka a Milana Tichého, kteří střádají cenné zkušenosti na střídavém hostování v dresu Mladé Boleslavi.


FBC Česká Lípa - FBC Sokol Rokycany
S již zmiňovaným nováčkem vstoupilo FBC ve své premiéře velmi opatrně a čekalo na chyby soupeře, postupem času českolipský tým přebíral kontrolu nad utkáním, chybělo však gólové vyústění. Až na začátku druhé třetiny zužitkoval Jakub Kolář dobrou práci své formace, která při napadání vybojovala míček a předložila před prázdnou bránu, 1:0. Rokycany však rychle zareagovaly a dalekonosnou střelou z trestného úderu překonaly jinak dobře chytajícího Krčála. To bylo od západočeského týmu vše a skóre se tak navyšovalo jen na českolipské straně, minutu po vyrovnání zužitkoval náhru Černáka Kotera a poslal Lípu do vedení, které již nepustila. Ve třetí třetině Česká Lípa nedopustila žádné komplikace a čtyřmi góly v podání Hybše, Kotery, Beránka a Merlíčka odskočila soupeři na nedostižný náskok. Poslední slovo měli Rokycanští, kdy si srazili nahozenou střelu do vlastní branky, a uzavřeli tak brankový účet na 7:1.


FBC Česká Lípa - FBC Victoria Ústí nad Labem
Souboj s tradiční baštou mládežnického florbalu, klub Victorie dosahuje na republikové úrovni mnohých úspěchů, a tak již před zápasem bylo jasně dáno, jak bude utkání probíhat. To se potvrdilo i v zápase, Ústí trpělivě dobývalo českolipskou obranu, drželo míč a neustále ohrožovalo famózně chytajícího Krčála. Výborná defenziva, ze které Lípa vycházela do rychlých kontrů, dělala Ústí mnohdy slušné problémy, po faulu z jednoho rychlého brejku využil Merlíček střelou z trestného úderu. 1:0. V dalším průběhu utkání se dalo vidět stále stejné dobývání branky, po jednom ze špatných střídaní zužitkoval přihrávku do brankoviště Kubiš a poslal utkání do remízového stavu. Vstřelená branka favorita nakopla a během několika minut zcela otočil vývoj utkání, nejprve se zpoza branky prosadil Žitka a v přesilové hře Čáp. Utkání ukončil svou druhou brankou Kubiš, když se prosadil po slabém důrazu domácích v brankovišti České Lípy. Konečný výsledek tak byl 4:1. Za předvedenou hru se Českolipští rozhodně nemuseli stydět a v průběhu celého zápasu byli Victorii vyrovnaným soupeřem.


Komentář trenéra:
S výsledky jsem spokojený, Rokycany téměř nic nepředvedly a proti favorizovanému Ústí jsme hráli poctivý beton, ze kterého jsme se snažili ohrožovat branku soupeře rychlými protiútoky, což se bohužel nedařilo vyjádřovat gólově. Nově složený tým myslím docela obstál a s Vnukem a Tichým budeme příště ještě silnější.

Nahoru