Na Predátory čeká těžká výzva, derby s Litoměřicemi

Archiv
Verze pro tisk |

Každopádně pět vstřelených branek proti mužstvu, jakým je loňský prvoligový účastník Most, jistě potěší. Méně pak už fakt, že Predátoři neudrželi komfortní náskok 5:0 a během deseti minut o něj přišli. Nyní mají ideální možnost  reparátu. Hrají na ledě svého oblíbeného soupeře, proti němuž ztrácejí body jen zřídka.


Situace v českolipském táboře není opravdu příliš přívětivá.
Pozitivním faktorem jsou však výkony na půdě soupeře. V tabulce +/- jsou Predátoři na hodnotě +3, v níž budou chtít pokračovat také v Lovosicích, kde změří síly se silnými Litoměřicemi. Právě s tímto celkem šelmy odstartovaly právě probíhající druholigovou sezonu. A byl to začátek povedený. Mírného favorita, který tu na začátku září nadělil domácím hned 10 branek, připravili v závěru o plný bodový zisk, v následných samostatných nájezdech pak dokonce o výhru.


V tu chvíli Českolipští asi netušili, že budou po deseti kolech pouze jedním ze tří týmů, kterým se rozjetou mašinu jménem Stadion Litoměřice povedlo zastavit. Kromě našeho mužstva pak ještě Sokolovu a Klatovům. Přesto středeční soupeř boduje spíše na venkovních hřištích. Na nich si připsal hned 10 bodů, v lovosickém azylu o dva méně.
Celkový součet pak posouvá výběr trenéra Daniela Tvrzníka na třetí pozici v tabulce. A to ještě má k dispozici odložený zápas s nevýraznou Roudnicí.


Hlavní ofenzivní zbraní je rozhodně zkušený forvard Ladislav Slížek.
Hokejista s prvoligovými zkušenostmi z Berouna, Ústí či Olomouce nastupuje v první formaci po boku parťáků Šnajdra a Petra Horčičky.
Právě Horčička plní v této lajně roli střelce, když využívá Slížkových přesných nahrávek. Velké nebezpečí pro soupeřovy obrany představuje také duo Procházka - Hlusička. Oba dva jsou odchovanci kladenského hokeje, kde spolu prošli všemi mládežnickými výběry až po juniorku.
Díky svému gólovému instinktu jsou postrachem nejednoho brankáře.
Velká opora Stadionu se nachází také v bráně. Překonat Martina Volkeho je pro každý tým nesmírně těžká úloha. I jeho zásluhou inkasovala litoměřická obrana druhý nejmenší počet branek v soutěži - 29.


Na druhé straně  takový optimismus nepanuje. V posledních dvou zápasech českolipské šelmy obdržely hned 11 gólů. Není to však ani zdaleka vinou výborného gólmana Vladimíra Neumanna, jako spíše nepříliš důrazné hry na brankovišti a v jeho těsné blízkosti. I přes vysoký počet vstřelených branek nefunguje úplně nejlépe ani útočná fáze. Predátoři se na každý gól musí pořádně nadřít a prakticky v každém utkání nepromění velké množství šancí. Roli nejlepšího střelce tak po loňském tahounovi Jakubu Šestákovi, který si nyní musí plnit spíše defenzivní povinnosti, tak převzalo duo Divíšek - Patzenhauer.
Právě pro Vlastimila Patzenhauera bude středeční souboj velmi pikantní. Uplynulou sezonu totiž zkušený útočník strávil právě v barvách našeho regionálního rivala.


Českolipští prostě na Stadion zahrát umějí. Z dosud sedmi odehraných utkání se pětkrát radovali a jen dvakrát odešli poraženi. Ani jednou se však z Litoměřic, potažmo Lovosic, nevraceli s prázdnou. K vůbec prvnímu vzájemnému duelu došlo loni v srpnu. Přípravné utkání tehdy po divokém průběhu skončilo kořistí dravých Predátorů v poměru 6:5.
Mistrovská premiéra obou mužstev se odehrála ještě v stařičké "Průvan aréně", jak svůj stadion bez bočních stěn s nadsázkou pojmenovávali místní fanoušci. I zde triumfovali naši borci, kteří si po výhře 4:3 tehdy upevnili vedoucí postavení v tabulce. Třetí souboj na soupeřově ledě se uskutečnil v srpenu 2009. Vyrovnaný duel pro sebe zásluhou skvělé třetí části získali hokejisté České Lípy a stále tak zůstávají v bilanci vzájemných venkovních zápasů stoprocentní. My věříme, že v témže trendu budou pokračovat i v nadcházejícím boji a svou neporazitelnost si udrží i nadále. Dopomoci by k tomu měl i početný zájezd fanoušků, kteří po období neúspěchů konečně lační po pocitu výhry. Zápas začíná oproti původnímu plánu už v 17:00, a pokud se nevypravíte přímo na místo dění, máte možnost ho sledovat v podrobné on-line reportáži.



radek.barkman@esports.cz | www.hcceskalipa.cz



Nahoru