Dnes je 30. 04. 2025
svátek má Blahoslav

MANZO AL LATTE

Archiv

600 až 700 g libového hovězího zadního masa lžíce másla
60 g slaniny 3/4 l mléka
cibule citrónová šťáva
kousek celeru sůl
1 mrkev

Maso protáhneme 20 g slaniny a zavážeme je nití. Na pekáčku necháme zrůžovět 40 g pokrájené slaniny s cibulí, celerem a mrkví. Přidáme máslo a maso i zeleninu a necháme zrůžovět.

Pak maso osolíme, odlijeme přebytečný tuk a maso zalijeme mlékem. Přivedeme do varu, pak pekáček vložíme do trouby a maso pomalu pečeme 2 hodiny. Pak procedíme šťávu, znovu ji vlijeme k masu, přidáme trochu citrónové šťávy a vše prohřejeme, ale nevaříme.