Ladislav Záruba komentuje dění na zastupitelstvu ... a nejen tam - 1. část

Archiv
Verze pro tisk |

Dobrý den vážení čtenáři i-novin,
 
po nějaké době se ozývám se svým příspěvkem.
Co bylo příčinou mlčení? Kompletně „klekl“ počítač, zhroutil se harddisk, vada neopravitelná, data ztracená atd. atd. Vážení čtenáři, prý harddisk vydrží pouze 3-4 roky, takže pilně zálohujte a hlavně si včas kupte nový disk.
Nejprve řešení velmi oblíbeného společenského testu z minulého sdělení.
Krátká, chladnokrevná a chlapská věta superborce  Arnolda Schwarzeneggera…Upustil jsem ho……zazněla ve filmu Komando. Terminátoři přijdou na řadu někdy jindy.
A nyní …..No jistě, ano, už, a je to tady…


... Uvolněte se prosím.
Tento krásný slogan Jana Krause padne jako ušitý do současných dějů v našem městě.
Opět upozorňuji, že jde pouze o můj výklad, nikoliv o nějaké oficiální stanovisko vedení města. 
Všichni jsme dost prožívali dopravu ve městě a nástup nového poskytovatele služby,  ČSAD Semily. Pamatuji, jak v prvních dnech služby si řidiči pletli ulice atd. Ještě, že začali sobotou. Nyní po několika měsících služby si rozhodně po Vettu nestýskáme.
A co pan Homolka, majitel Vettu ? Jak si vzpomínáte, zaslal otevřený dopis zastupitelům města Česká Lípa na únorové jednání ZM (27.02.2008). V dopisu se zmiňuje o šikaně ze strany vedení města, která dokonce vygradovala v mediálně prezentovanou, avšak uměle vykonstruovanou žalobu města – jak udává pan Homolka a dokládá dvěma dopisy vedení města.
Dobře, podívejme se, jak vypadá ta šikana.
Jedná se o  zdvořilé úřední dopisy podepsané starostkou města.
Cituji pasáž jednoho z nich...
Ujišťujeme Vás, že naše strana výpověď smlouvy v této chvíli nehodlá. Jak víte, smlouva je podle nás pouze rámcová a bez realizačního dodatku nemá právní závaznost.  …Obecně nic nebrání tomu, aby došlo k uzavření dodatku pro rok 2008 i pro období následující až do roku 2013. To samozřejmě platí jen tehdy, pokud budoucí finanční nabídky Vaší společnosti budou schopny obstát v porovnání s konkurenčními dopravci…. Konec citace. 
Pan Homolka si prostě myslí, že bude posílat faktury, které bude město stále proplácet (a mlčet). A tak tomu bohužel po nějakou dobu bylo.
Hana Moudrá zase chce pro každý rok nový dodatek, novou dohodnutou cenu, srovnatelnou s konkurencí, nebo si bude hledat jiného dopravce. To je šikana jako Brno, to si  paní starostka dovoluje hodně… myslí pan Homolka.
Ale...40 000 občanů našeho města si jistě bude  myslet něco jiného.
Mimochodem stížnost pana Homolky na nekorektní výběrová řízení Úřad pro hospodářskou soutěž právě vrátil s tím, že mu nepřísluší se tímto zabývat.


A nyní něco jiného aneb jak lze také žádat o byt.
Jak víte, vážení spoluobčané, mezi institucemi našeho města je též Sociální a bytová komise. Řešíme žádosti o byty a jiné, někdy hodně citlivé záležitosti občanů v sociální nouzi. Na jednom zasedání vznikla neobvyklá situace. Občanka L.Š. dostala byt, ale nebyla k dosažení. Přes usilovnou pátrací akci referentky obecních bytů paní Kundrátové nebyla k nalezení, mobil němý atd. Co nyní ? Nabídnout byt jinému uchazeči ?
Je pravda, že občanka L.Š. je dospělá a má mít sama zájem si zjistit, zda byt dostala, či ne.
Po určité době rozpaků sdělila Mgr. Stehlíková, předsedkyně komise, paní Kundrátové finální pokyn.  Ta paní se musí dál hledat, nejméně několik týdnů, je naší povinností jí zprávu o získání bytu dodat.  A hledat budou i členové komise. Já ve Farní charitě u paní Denizové, Mgr. Pokorný v ubytovně nemocnice. Co mám říkat, bylo to dost složité, ale nakonec jsme ji dohledali – našla ji neúnavná paní Kundrátová. Paní L.Š. už bydlí v získaném bytě a je to O.K. Ovšem nikdy bych si nemyslel, že občan žádající o byt k tomu přistoupí tak nějak  laxně. Příště by to nemuselo vyjít.
A nyní pozor přichází zásadní pecka těchto dnů, mediální supertéma !!


----


Jistě tušíte, že zmněným tématem je ČLT, a.s. Čtěte nás i zítra.

Nahoru