Kvakoš byl spokojený

Archiv
Verze pro tisk |

Stalo se tak v sobotu 19. ledna, v tělocvičně gymnázia, kdy zde byl uspořádán čtvrtý závod zimní série Českolipský Superman. Zúčastnilo se ho 65 závodníků a závodnic. Na předních místech se prosazovali borci, kteří jsou známí nejen na Českolipsku, ale patří často k nejlepším v kraji a někteří si vedou dobře i v celostátních soutěžích. Tomu odpovídaly i kvalitní výkony. Potěšitelné bylo, že se tu objevilo i několik nových adeptů, kteří občas ještě zápolili s technikou, ale talent jim neschází.



V kategorii mužů, která spojuje kategorie od dorostu po dospělé, však excelovali zkušení závodníci. Vítězství si do Cvikova odvezl junior Jakub Janda, který před blížícím se mistrovství ČR v sedmiboji potvrdil výbornou formu, když zvítězil výkonem 190 cm. Na druhém místě byl další junior Vojtěch Ježek z Jablonného, který zdolal 185 cm, a třetí byl zkušený Petr Souček z AC Česká Lípa, který zdolal laťku ve výšce 180 cm. Sledovaný byl i start krajského přeborníka libereckého kraje ve víceboji Jaroslava Hochmuta z pořádajícího oddílu. Ten výkonem  170 cm vybojoval 5. místo.
Kategorii žen ovládla velmi kvalitním výkonem 160 cm juniorka Tereza Zajícová před dvojicí opor ligového družstva žen Lucií Königovou a Kamilou Ajšmanovou, které trénuje Petr Souček.



Starší žáky vyhrál Jan Brůček výkonem 160 cm před Hynkem Bártou. Oba jsou také z AC Česká Lípa. Nejlepší starší žákyní se stala Iva Ježková, kterou připravuje, stejně jako jejího staršího bratra, v Jablonném v Podještědí Petr Kopřiva. Zdolala 150 cm. Druhé místo zůstalo opět doma zásluhou Daniely Brožové a třetí stupínek patřil její oddílové kolegyni Veronice Süssnerové. Za pozornost stojí i čtvrté místo Lucie Jandačové ze ZŠ u Lesa v Novém Boru. Tuto novou talentovanou tvář představil trenér a učitel Jaroslav Hochmut.



První místo si  v kategorii mladších žáků vybojoval 110 centimetry Lukáš Souček ze ZŠ Slovanka před Vítkem Bártou ze ZŠ Sever a Štěpánem Semrádem opět ze Slovanky. O závodníky ze Slovanky pečuje paní učitelka Hejlová. Mladší žákyně Gábina Daníčková potvrdila, že pod vedením Gustava Süssnera z AC Č.Lípa rozvíjí úspěšně svůj talent a zvítězila výkonem 135 cm. Ze stejné skupiny je i druhá Adéla Frydrychová a třetí místo zůstalo také v České Lípě zásluhou Míši Mrázkové. Dalším příjemným překvapením byl Jaroslav Štěpánek, také produkt trenérů Süssnera a Dogaru. Vyhrál nejmladší žáky výkonem 120 cm. Další místa na stupních vítězů obsadili Pavel Vacek a Radek Stůj ze  Cvikováčku Cvikov, které vede Marek Jakobi. Mezi překvapení naopak nepatřilo vítězství Ivany Reichertové, která skáče vysoko pravidelně. Tentokrát to bylo 115 cm. Dařilo se i druhé Andreje Kameníkové za Cvikova a Janě Kulikové z AC Č.Lípa. Mezi nejmenším potěrem zvítězil Danek Rábl před Tomášem Líškou a Jirkou Ješetou, k jehož třetímu místu přidaly o rok starší sestry Monika a Sára první a druhé místo v nejmladší kategorii dívek, a tak si Ješetovi připsali na účet kompletní triumf. Třetí místo v dívkách obsadila cvikovská Simona Šťastná.



Před posledním, pátým kolem Českolipského supermana, se vytříbila skupina favoritů v boji o přední místa. O celkové vítězství se poperou nejmladší žákyně Iva Reicheltová se starším žákem Hynkem Bártou. Zatím se o první místo dělí, když oba ztratili jen jediný bod. Posledním závodem bude Borec na konec, který se koná tuto sobotu 26. ledna 2008 opět na Gymnáziu Česká Lípa od 10.00 hodin.


Českolipský Superman po 4. kolech – absolutní pořadí
=1 Reicheltová Ivana AC Česká Lípa 139
=1 Bárta Hynek AC Česká Lípa 139
3 Musilová Tereza AC Česká Lípa 136
4 Mrázková Michaela AC Česká Lípa 136
5 Němcová Kateřina AC Česká Lípa 133
6 Souček Lukáš ZŠ Slovanka 132
7 Daníčková Gabriela AC Česká Lípa 132
8 Rábl Daniel AC Česká Lípa 128
9 Svitáková Hana AC Česká Lípa 124
10 Hronček David AC Česká Lípa 122
11 Bárta Vít AC Česká Lípa 119
12 Svitáková Alena AC Česká Lípa 119
13 Šenfeld Michal AC Česká Lípa 118
14 Frydrychová Adéla AC Česká Lípa 117
15 Kocková Natálie AC Česká Lípa 116
16 Psotová Lucie ZŠ Slovanka 116
17 Rejzek Jan ZŠ Slovanka 114
18 Psota Petr ZŠ Slovanka 114
19 Bittner Jan ZŠ Slovanka 113
20 Hromek Karel AC Česká Lípa 112
21 Vaníček Jan AC Česká Lípa 110
22 Šafránková Adéla ZŠ Pátova 109
23 Trčová Michaela AC Česká Lípa 108
24 Kantor Martin AC Česká Lípa 104
25 Bouchner Pavel AC Česká Lípa 103


 

Nahoru