Ženy zúročily v improvizačním zápase své tajné zbraně

Verze pro tisk |

Neděle podvečer. Ke klubu Progres se začínají scházet první diváci. Někteří už divadelní improvizaci pojatou jako sportovní utkání viděli, jiní jsou tu poprvé. Rychle pro pití, vybrat nejlepší místo v publiku a představení může začít.

Všechny zúčastněné přivítal moderátor zápasu. Ten nově příchozím mimo jiné vysvětlil, k čemu slouží „rekvizity“, které dostali u vstupu, a lehce nastínil, co je čeká. Pak už na pódium pozval oba týmy a začala lehká improvizační rozcvička. Poté nastala chvíle, na kterou všichni s napětím čekali. Za ohromného potlesku dorazil před obecenstvo hlavní rozhodčí. Zápas mohl začít.

Hráči ze sebe vydávali nemožné. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. V jednu chvíli byly jasnými favoritkami ženy, další disciplína však sedla více mužům. Zápas gradoval. Vítěz derby nebyl do poslední chvíle jasný.

Anonymita plného sálu dodala sebevědomí několika divákům nespokojeným s verdikty rozhodčího. Ten musel být totiž několikrát ochráněn před deštěm papírových koulí samotnými těly soutěžících. Ani jeden atak ho však nevyvedl z koncentrace. Dál se soustředil na chyby hráčů a nekompromisně jim pískal každý faul.

Do posledního místa zaplněný klub Progres tak byl svědkem napínavého zápasu v divadelní improvizaci, kdy po vyrovnaném boji nakonec ženy porazily muže v poměru 7:6.

Ve vítězném týmu žen se představily: Kristýna Brožová, Lenka Adamcová, Lucie Macnerová a Tereza Lačná.
Za muže nastoupili: Štěpán Kňákal, Jiří Gottlieber, Jiří Kratochvíl a Jiří Pilský.
Hlavní rozhodčí: Ondřej Víteček
Pomocný rozhodčí: Jana Kočová
Moderátor zápasu: Petr Heřmanský
Hudební doprovod: Marie Kellnerová

„Takto pojaté divadlo jsem viděla vůbec poprvé. Netušila jsem, co mě čeká. Když jsem dostala do rukou barevné hlasovací lístky a papírovou kouli, trochu jsem znejistěla. Po tom, co na pódium vyběhla parta nahecovaných lidí, ze mě ta nejistota opadla, a já se dvě hodinky skvěle bavila. Byl to opravdu příjemně strávený čas. Určitě zase přijdu, a ne sama!“ svěřila se nová tvář v publiku, divačka Ivča.

Pokud i Vás zajímá, jak takový zápas v divadelní improvizaci vypadá, nebo pokud si chcete vyzkoušet, v jaké formě jsou naši improvizátoři, máte jedinečnou možnost! Českolipský improvizační tým Progresky totiž tento víkend vystoupí v rámci doprovodného programu Euro Florball Tour 2014 přímo v České Lípě za zimním stadionem, a to konkrétně v sobotu 26. 4. v pravé poledne.
Těšíme se na Vás! 

Nahoru

Komentáře

Re: Ženy zúročily v improvizačním zápase své tajné zbraně

Byl jsem tam a bylo to dobré. Oceňuji i to, že za 14 let fungování Improligy jsou Progresky první team z Libereckého kraje. Jen tak dál.

Nahoru