Večerní setkání na rychtě pokračují

Verze pro tisk |

Po příjemném bluesovém večeru setkání na Vísecké rychtě pokračují. Další večer z cyklu Kafe na rychtě se uskuteční 6. června, jeho hostem bude básník, prozaik, překladatel a sběratel česko-německého folkloru Radek Fridrich.

Radek Fridrich se narodil se v roce 1968 v Děčíně, vystudoval češtinu a němčinu na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Je autorem jedenácti knížek a nositelem ceny Magnesia Litera za poezii 2012 za knihu Krooa krooa. Stěžejním tématem jeho básní je především krajina Děčínska a osudy bývalých německých i českých obyvatel, které jsou v této krajině zakotveny.

Nechte se nalákat ukázkou z Měsíce autorského čtení či pořadem Před půlnocí:

Návštěvníkům Vísecké rychty představí Radek Fridrich část ze své básnické tvorby první červnový pátek od 18 hodin. K autorskému čtení své poezie přizval ještě hosta minulého Kafe na rychtě, Miloše Svobodu, který jej bude hudebně doprovázet.

Cyklus večerních setkání se nezastaví ani o prázdninách, a protože letní měsíce jsou jako stvořené k cestování, pozvali jsme na první červencový pátek Rudolfa Havelku, který se s návštěvníky podělí o své zážitky z cesty za Lesními Něnci, původními obyvateli Sibiře.

alt
Nahoru