Junioři potvrdili postup z prvního místa

Archiv
Verze pro tisk |

FBC Česká Lípa – TBC Ústí nad Labem


Utkání dvou jistých potupujících do baráže o druhou ligu, kde se utkají s Plzní a Karlovými Vary. Tento třetí souboj v letošní sezóně byl velmi důležitý vzhledem k barážové tabulce, kam si týmy připisují body jen s postupujícími týmy do nadstavbové části. První zápas vyhráli florbalisté České Lípy v poměru 7:3, druhý naopak hráči ústeckého klubu 4:2. Do utkání vstoupili českolipští hráči aktivně a ovládli úvodní dějství zápasu, v 10. minutě přišlo vyloučení kapitána Gwuźdźe, oslabení však junioři zvládli výborně. Střílený lob Mlejnka přes celé hřiště sklepl do ústecké branky Procházka a poslal Českou Lípu do vedení. Vstřelený gól nabudil hráče ještě k větší aktivitě, která vyvrcholila brankou Gwuźdźe, jež se střelou příklepem z půlky nemýlil - 2:0.


V druhé třetině pokračovalo českolipské FBC v nátlakové hře, na kterou dokázalo TBC reagovat jen nedovolenými zákroky. Ty však rozhodčí nenechávali bez povšimnutí a vylučovali. Vyloučení potrestal při hře 5 na 3 Gwuźdź střelou z první, gólman hostí přes clonu nedokázal zareagovat - 3:0. Poté přišlo již tradiční uspokojení z tříbrankového vedení a junioři začali díky špatné koncentraci kupit chyby v obraně, čehož využilo TBC ke vstřelení branky. To však byl v zápase jediný úspěch na straně TBC. Dobrý výkon florbalistů potvrdil opět Gwuźdź, který zkompletoval hattrick a pojistil vedení na konečných 4:1.


Česká Lípa tak postoupila do baráže se dvěmi výhrami a jednou prohrou. Z druhé divize postoupila již zmíněná Plzeň s 9 body a Karlovy Vary s žádným bodovým úspěchem. Junioři se tak dostali na druhé postupové místo, které bude muset obhájit v 6 zápasech nadstavby.


1. Sokol Plzeň 9 bodů


2. FBC Česká Lípa 6 bodů


3. TBC Ústí nad Labem 3 body


4. FBC Karlovy Vary 0 bodů


V druhém utkání s Barracudas Slaný, již o nic nešlo, proto trenér nechal odpočívat klíčové hráče na nedělní baráž A týmu mužů. Do utkání tak nastoupily mladé naděje, které by se v příští sezóně měly stát kostrou českolipské juniorky.


Do utkání českolipští vstoupili aktivně, kdy přihrávku napříč brankovištěm proměnil v premiérovou branku v juniorském týmu Zdeněk Nágr - 1:0, V utkání se spoustou nečistých zákroků z obou stran si junioři vypracovali tříbrankové vedení, které však nedokázali udržet a v poslední třetině opět vypadli z role a inkasovali 4 branky.


Konečné skóre tak vyznělo ve prospěch týmu ze Slaného, který uštědřil FBC druhou porážku v sezóně. Ta ovšem nic neřešila.


Sestava: Klíma, Fírer – Němeček, Binka, Kořínek, Čermák – Gwuźdź, Mlejnek, Procházka, Nágr, Vaněk, Beránek, Švorc. www.fbcceskalipa.cz

Nahoru