Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Verze pro tisk |

Je tu mezi námi diskutujícími pár gurmánů, kteří se tu takto projevili.
Tak přidávám téma, které běhá ve světových diskusích - o slizu.
Já jsem pojal vážné podezření, když anglická slanina místo toho aby na pánvi vydala tuk, začala prskat a srazila se na jakýsi rosol a tak nezbylo, než tam tuk extra dodat, aby se to aspoň osmažilo.

Přehled témat Nové téma

Komentáře

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

A před delším časem jsme z nedostatku jiné příležitosti koupili v supermarketu mletou směs
( na karbántky) a ono se to podivným způsobem zdrclo, jako by v tom byl rosol.Tuk to taky nevydalo, museli jsme silně dodávat externě. No a ve finále to stejně nemělo chuť masových karbanátků, přestože všechny ostatní ingredience i koření byly v pořádku.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Ano, s tím jsme se už museli doma vyrovnat, že není všechno, jak vypadá. Dnes je doba sýrů bez mléka, kečupů bez rajčat, čokolády bez kakaa. A také ryb, složených z 80% z vody. Inu, chemie pokročila.

Pozor na mělněné a křehčené výrobky, Milane!

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Jasně, něco už máme taky vychytanýho. Ale poraďme si navzájem.
Např. čokoláda míň než 50% je drek, nebrat !

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Před lety negativní zkušenost se špekáčky. Jak jsem byl celý život zvyklý, občas jsem špekáčky oloupal, rozřízl, naplnil cibulí a feferenkou, proložil ve sklenici cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zalil octovým lákem. Nebylo nad domácí utopence, do doby, než se najednou buřty nafoukly, vylezly ze sklenice. Netvářily se poživatelně. Inu, sojová mouka, rostlinný hydrolyzát a kuřecí separát reagovaly po svém.

Dnes už se dají koupit špekáčky tzv. vepřové nebo tradiční, ale opatrnost je na místě stále.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Špekáčky. To považuju za ukazatel nehoráznosti, co si nám dovolí prodejci předkládat jako potravinu. Na pohled krásný ale jak ho chce člověk nějak upravit začnou se dít podivuhodný věci.
Na ohni rychle ztrácí vodu a zuhelnaťuje. Na pánvi prská, lepí se ke dnu a vydává šílenej zápach. Jako utopenec, se po týdnu v láku stává nechutnou beztrvarou kaší.
Jistou dobu se už nesnažím vyrábět utopence, je to jako sázka do loterie a nechce se mi za ně už vyhazovat peníze.
Poslední dobou se začínám přeorientovávat na rostlinnou potravu, neboť kupovat sliz je odporná nechutnost. Považuju za všežravce a nepohrdnu kusem vepřového ale co je moc, to je moc. Soja,"éčka", separát a máme na rakovinu zaděláno! Nechci říkat zlatej starej režim, ale tenkrát se u nás varáběla potrava pro lidi a to co jíme dnes by si nám nikdo nedovolil prodat. Vzpomínáte na maso z tzv. nuceňáku, nebo mléko ve skle s centimetrovým špuntem smetany, jogurty, tavený šunkový sýr, máslo, salámy a další?
Dnes je všechno hnus! Jídlo ,nábytek, TV programy, politika, sousedský vztahy, zákony, zdravotnictví, školství ................ atd.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Já teda nevím ale utopence dělám docela často,ale ještě se mi nestalo,že se z nich po týdnu stávala beztvará kaše.Některé špekáčky se špatně loupají,ale jinak mám zkušenosti dobré.Asi se mi ještě nepovedlo koupit ty nechutné.Dávám do lahve hodně cibule,kysané zelí a kromě koření ještě lák (1/3 octa,zbytek voda),někdy i ten z okurek,ale to pak ještě trochu říznu octem.Tolik tedy k těm špekáčkům,ale jinak souhlasím.
Nucený výsek ještě existuje,ale asi se to tak už nejmenuje.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Tady máte podrobnosti :
http://www.blisty.cz/art/62906.html

Politici k lizu, a ostatním slizu .

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Utopenec je utopenec, ale také není špatné čerstvé voňavé špekáčky oloupat a nakrájet na plátky. Na talíři zalít jemně nakrájenou cibuli neředěným octem, pak dodat do octa o něco víc vody nebo raději piva,vložit plátky špekáčků, krájené rajče, okurku, pepř a trošku pálivé papriky. Čerstvý chléb a pivo je pak jako křen.

Darku, kysané zelí ozkouším, musí to tam být mňamka.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Kysané zelí vždy vymačkám,aby ta šťáva neudělala nějakou paseku.Já to zkusím s tím pivem.To mě ještě nenapadlo.
Sakra,my si ale žereme :-))
Nakonec ten svět není ještě tak špatnej.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Jistě, že není špatnej, minimálně z hlediska, že by mohlo být sakramentsky hůř.

Jak pokračuje velitel flotily ve válce s Velkými ošklivci? Už Velcí ošklivci sčítali čumáky?

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Před časem nějaký vědátor přes zdravé potraviny radil, jak jednoduše poznat ty zdravé anebo
zdravější. Prostě nemají obal - to jsou ony ! Vychází to na ovoce, zeleninu, maso odkrojené na
pultě a tak. A taky jednodruhové suroviny, žádné směsi, třeba fazole - mě udivilo už před pár lety
v západní zóně Německa, jak byly drahý všechny luštěniny.
Máslo,aby bylo máslem musí mít 82% tuku. Rostlinné tuky , ztužené tuky - svinstvo. Ovšem naštvali
mě,když ty tuky dávají jako náplň třeba do tatranky.
Zavináče s náhradními sladidly - fuj . Normální sirup z ovoce s cukrem snad ani nikde není.
Má to být light bez tuku a bez cukru, ale je to jen chemie., je to žrádlo, ne jídlo.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Můj dědeček, který zažil různé časy, říkával: "Jídlo sním a žrádlo sežeru."

Co nám zbývá?

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Šťourale,v současné době se nacházím v druhém dílu na straně sto.S čumáky jsem se dosud nesetkal.Ještěři studují náš sexuální život.Začíná se pracovat na naší atomovce a už se objevil zázvor.Zpočátku se mi zdálo těch postav hodně (viz jejich rejstřík),ale ono to plyne vcelku logicky a přehledně.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Logicky, přehledně a bez chyby. Bude to čím dál lepší.

Nahoru

Špekáčky a spol...

vyplatí se koukat na obsah masa, v Intersparu mají ručně vázané špekáčky s obsahem 40%. To považuji za drzost a velmi nechutnou záležitost. To že se začíná přidávat VODA do mletého masa (opět Interspar, ale nejen oni) je trend, který si říká o přesústa. Drzost řetězců je do nebe volající, protože počítají s tím, že lidé nečtou etikety a neuvažují, co to znamená, že něco obsahuje 15% vody. Přiznám se, že uzeniny začínáme kupovat v Německu, protože nejhorší párky, co jsme tam našli mají 76% masa. Hledejte tady, kde chcete, budete mít problém se dostat přes 60% masa a je fuk, jestli jsou to královské, výběrové nebo jiné blabla názvy...

Poučení? Koukat a číst si etikety, ptát se co je obsahem a říct si, jestli chci humus za 100Kč na kg, nebo "přiměřený" humus za 120Kč na kg, nebo normální jídlo za 140Kč na kg. A to nemluvím o kupování za hranicemi. Osobně dělám nákupy, míněné velké rodinné nákupy, pouze v Německu. Skutečně nejde o cenu, ale o obsah a kvalitu. Je smutné, že cena je tam také lepší, takže stesky řetězců o nákladech jsou hodně falešné.

Takže asi tak za mě...

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Humus je taky ta cena - 140 kč za kilo.A to i kdyby tam bylo 80% masa,jako že asi nebude.Nevěřím,že čím dražší,tím kvalitnější.Jenom dražší.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Nevím, jestli se člověk nemající přístup k internetu má šanci dozvědět, co je to například křehčené maso. Že jde o masný výrobek, kdy se maso napuští vodou se solí a fosfáty a nastaví se tak minimálně o 20 % a že ty fosfáty způsobují odvápnění zubů a kostí.
Soudě ale podle nadšení kupujících, mají-li křehčené maso v akci a jak rychle mizí z vitrín, tak si myslím, že v Blesku nebo AHA se to nedočtou. Jak ale dělat tu osvětu. Když jsem známého upozornil, že díky slevě 25% si koupil minimálně 25% vody, tak mě vynadal do intelektuálů a poslal mě do pr...e.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Všichni máte pravdu, drzost nezná mezí. A cena není žádná záruka.

Asi před rokem jsem se přehlédl a koupil místo mražených vykostěných kuřecích stehen křehčená stehna. Řízek z toho byl v podstatě eklhaft, zbytek šel do řezanky, v zelenině se to maso nemaso ukrylo. Od té doby křehčených výrobků přibylo, zejména mletých a uzených. Bude hůř.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Cena opravdu není žádná záruka kvality! V Penny nabízeli shnilou a plesnivou zeleninu jako první jakost a to prosím kupující vidí.Ale jaká je asi kvalita toho,co není na první pohled vidět? Z čeho jsou asi ty drahé párky?
Nic mraženého nekupujeme.
Jaký máte kdo názor na kvalitu těch mražených jídel,které rozváží a prodává to žluté auto?Vozí i nanuky a zmrzlinu.Nevzpomenu si na jméno.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

V českých masných výrobcích se to hemží nejrůznějšími „éčky“, z nichž nejčastější a nejoblíbenějších je E621 – glutamát sodný, který u potravin z náhražkových surovin vytváří dojem masné chuti a povzbuzuje chuť k (nadměrnému) jídlu. V německých masných výrobcích tato sloučenina zhusta chybí, zato je šunka často vyuzená např. v jedlovém kouři.
To je citace z Britských listů, autor článku Jakub Rolčík - Co to vlastně žereme ?
Ta pikantní masná chuť obvykle vzbudí žízeň. Voda se moc nehodí, sáhnete po pivu a taky to není,
co bývalo,náš kdysi oblíbený Gambrinus už je samý výtažek a koncentrát, no a ta voda. Máte
nějakou značku piva, kterou můžete doporučit ? Jinak se člověk bude muset odnaučit . Už
jsou i takový případy :-)

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Já piju Svijany.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Ledacos se dá doma dohnat, přece jenom ještě prodávají maso. Právě dnes manželka koupila nový strojek na maso zn. Tescoma. Ať si ty křehčené masové výrobky nechají. A ať se jdou vycpat všichni řezníci (a řeznice), kteří nám v posledním půl roce odmítli namlít (ne hubu, ale maso, samozřejmě).

Ovšem pivo, pivo si doma hned tak neuvaříme.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

A proč ne? Říká se tomu homebrewing. Po koupi strojku na maso můžete investovat do dalšího zařízení - http://www.domacipivo.cz/. Nebo postupovat po česku a objednat si u Mistra Sládka výrobní zařízení ( i když stačí 2 hrnce, plátno, teploměr a naběračka), suroviny, můžete se zúčastnit i kurzu, nebo zakoupit instruktážní DVD Jak se stát domácím vařičem. Je to prý jednodušší, než vařit pervitin.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

My se dneska doma obešli bez slizu. A bylo to dobrý ,zdravý a levný a jednoduchý.Hrách a kroupy, dost česneku, majoránka a omaštěný osmaženou cibulí na špeku.
Do toho vaření piva nejdu - moc komplikovaný , moc nádobí, práce a tak. A pivo z toho asi nevyleze.
Ty Svijany beru.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Nedělejte chutě!Do vaření piva se chystám dlouho,vše mám naštudováno.Dokonce jsem si našel za přítelkyni dceru bývalého cvikovského a ústeckého sládka.Vážně :o))) Ale mě se vyplatí vařit tak 50l týdně.No za chvíli jsem v důchodu,tak bude čas.Už se těším.Když bude dobré jste zváni!

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Můžuli doporučit, tak jsem po dlouhých letech cca5ti navštívil restaurační zařízení Yukon na Ladech v ČL.nepasterované Březno 12° z tanku. Hodnocení: super, dlouho jsem si tak nepošmáknul. Hustý, hutný, chutný a správně vychlazený za 22 kaček. Jen jsem chtěl ochutnat jedno a lupnul jsem tam tři.
Co se týká jídla, tak se nemusíme ládovat Ečkama, taková domácí buchta pečená na sádle nemá chybu. Ať se jdou vycpat se slizem, hambáčema, kolou a umělím pivem (G).
App. co říkáte na přísadu sorban draselný co dávají do vína? Jedenkráte mi říkal dost dobrý vinař, že je to ten nejhorší sajraj. V praxi to znamená toto: po požití sorban draselný zlikviduje veškeré bakterie které pomáhají tělu trávit. Člověk je potom nafouknutej jak pátrací balón a pálí ho žáha.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Pokud sledujete etikety, koukejte na E133, nazvaný brilatní modř. Poetický název, je to, údajně, potravinové barvivo, ale je to hnus největší... Předtím varuji, a co hůř, bývá to v limonádách a šťávách... Bacha na to lidi.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Našel jsem si, co to je. Mírně řečeno produkt z fosilních paliv. Pro vegetariány z uhlí, pro masožrouty z ropy. Dobrou chuť.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Tak tedy už konečně vím,co bylo v tom vománkovým víně
http://www.bomba.cz/video/vladimir-mensik-vomankove-vino/

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Ten růžový sliz moje tělo ještě stráví,ale s tím černým se jaksi nedokáže vypořádat.A ten houstne čím dál tím víc.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Dnes jsem koupil lotyšské uzené šproty v konzervě. Obsahem je: 70% šproty, 30% rostlinný olej, jedlá sůl.

A basta. Žádné slizy. Takže dietka, ne?

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

To by šlo. Kde ? Díky předem.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Šťourale,víš ty,co se skrývá za tím označením 70%šproty? U párků se dá napsat 100% párky.Jestli oni pod pojem šproty nezahrnují i plechovku.Dneska už se člověk může spolehnout jenom na tu pránu (s knedlíkem a se zelím).Já si občas dám tresčí játra s cibulí,ale vím já jestli je to tak? Jestli je to vůbec cibule?

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

V Kauflandu. Ovšem, nákup výhradně na vlastní nebezpečí, nevím, co doporučuji.

Také pochybuji, Darku. Tresčí játra mám doma, před konzumací ovšem čekám, zda v nich neobjeví rtuť, olovo, kadmium, obohacený uran, ochuzený uran, růstové hormony, ropu nebo chcanky. Víme, že játra jsou takový biologický filtr. Ony i ty šproty mohly kulhat na nějakou ekologickou katastrofu v Baltu. To víš, jedl jsem je za dne, tak jsem nepoznal, jestli svítily. Inu, člověk neví, po čem se spraví.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Tak pan Milan a já povětšinou víme,co jíme.Dnes jsem hnojil rozkvrdlaným slepičincem,zítra jedu ke kamarádovi pro koňský hnůj.Po těch sračk... to nejlíp roste a člověk aspoň ví, že je bio,tedy in

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Pánové,nebudete tomu věřit,ale objednal jsem si sušené hovězí maso podle receptu z divokého západu.Je to jen pro ty,co mají zuby v pořádku.50 gramů za necelých 100 korun,takže hlavně pro ty,co mají peněženku naditou :-) Clověk už v tý krizi neví co roupama a blbne.
Objednal jsem to jako dárek pro manželku.www.dm-trade.eu

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Jo,zapomněl jsem - vrátili nám přeplatek za vodu ;-)

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

No, jako dárek pro manželku je to fakt dobrej nápad a takovej originální. Po bonboniéře by byla
tlustá, po nějakém alkoholovém likéru taky a taky líná. Alkohol snižuje i pracovní aktivitu.Kytky jsou jako dárek hezký, ale takový abstraktní. Prostě neprojdou zažívacím traktem. Jinak gratuluju k manželce a jejím zubům :-) Než to sežvejká, bude se z dárku radovat celej měsíc.
My vodu dopláceli, ale víc snížit spotřebu už nejde a Francouzi ji furt zdražujou.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Mladí se odstěhovali vloni do svého,tak proto ten přeplatek.Najednou jsou tu volné dva tisíce a to s člověkem zamává.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Na ten šok z přeplatku za vodu, by měla stačit studená sprcha - pořádná :-)

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Čím víc budeme šetřit,tím bude voda dražší.To už nás přeci učili v matematice-nepřímá úměra.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Kalousek taky o tom něco bude vědět.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

I Skokan.

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Vraťme se k tématu "Růžové slizy, kuřecí separáty, strojně oddělená masa, náhražky, éčka a podobně."

Mám neuvěřitelný zážitek. Koupil jsem si ke svačině v Kauflandu vídeňské párky, ohřál, smočil nožičku párku do hořčice, zakousl - a šťáva! Nejméně po patnácti letech konečně šťáva, vypadající a chutnající jako masová.

Když se mi uklidnil tep srdce, řekl jsem si, že se musím zeptat. Co to vynalezli? Na co jsem naletěl? Že by do párků mísili vodu s polskou silniční solí a filtrovaným ropným olejem? Nevíte někdo? :-)

Nahoru

Re: Už jste se setkali s růžovým slizem ? Možná ani nevíte.

Ano,tohle se občas přihodí a stane.Jsou ještě věci mezi nebem a zemí.Situace spěje k tomu,že jednou ještě budeme prstíčkem hrabat a volat - Kam se poděl ten starý a dobrý kuřecí separát.V pop music ten stav zatím přetrvává.Tam je pořád ta jistota desetinásobkového separátu patrná.
Mě ale nedohoní.Opeču si bůček se spoustou zeleniny.

Nahoru