Florbalová juniorka v Lounech nezaváhala

Archiv
Verze pro tisk |

FBC Česká Lípa – TBC Králův Dvůr 4:3


Junioři vstoupili do utkání aktivně a se slabším soupeřem od začátku diktovali hru, zásluhou tref tradičních opor Petra Procházky a Radka Gwuźdźe se Česká Lípa dostala na konci první třetiny do dvougólového vedení. Tento stav dokázala ve druhé třetině navýšit zásluhou nadějného Filipa Šišky, který zaznamenal premiérovou trefu v prvním soutěžním zápase. Tímto gólem však českolipští florbalisté polevili v koncentraci a do konce druhé třetiny nechali Králův Dvůr dotáhnout na rozdíl jedné branky. Na začátku třetiny třetí se prosadil opět kapitán Gwuźdź, a přestože se Dvoru podařilo vstřelit ještě kontaktní branku, dokázali junioři dovést zápas do vítězného konce.


FBC Česká Lípa – TJ Lokomotiva Louny 7:2


Do druhého zápasu s domácími z Loun vstoupili hráči opatrně a vyčkávali se zataženou obranou na chyby soupeře v rozehrávce. Do vedení poslal Českou Lípu po souhře prvního útoku Procházka a vzápětí Šiška. Po první třetině tak na světelné tabuli svítil stav 2:0 pro FBC.


Druhá perioda zaznamenala dva góly aktivního Šišky a poté opět zbytečné uspokojení se čtyřgólovým náskokem, které tým Loun potrestal dvěma slepenými góly. Toto snížení vzneslo do českolipského týmu nervozitu, která vyvrcholila vyloučením Procházky. V oslabení však vzal odpovědnost na sebe kapitán Gwuźdź, první gól připravil do prázdné brány Šiškovi, druhý a třetí dokázal vstřelit po individuálních akcích, kdy překonal celou pětku soupeře. Tímto málo vídaným kouskem vzal českolipský tým Lokomotivě veškeré naděje na zvrat v zápase a export plného počtu bodů z lounské haly vyšel stoprocentně.


Junioři FBC tak potvrdili druhou příčku za ústeckým TBC, na který ztrácejí dva body, a zajistili si předčasně účast v baráži o druhou ligu, kde se utkjí s Ústím nad Labem a s týmy z druhé divize, pravděpodobně s Karlovými Vary a Plzní. Za zmínku stojí zdařilá premiéra juniora Filipa Šišky, který dosáhl během dvou zápasů pěti gólů a tří asistencí.


Více informací o českolipském florbalu najdete na adrese www.fbcceskalipa.cz.


 

Nahoru