Dobrý start chodců na Hané

Archiv
Verze pro tisk |

Tento závod se šel i jako 1. kolo chůze pro A skupinu II. ligy mužů. Toto kolo na dráze proběhne v květnu a body z chůze budou připočítány. Dvojice Sviták a Mocker vybojovala do této soutěže 3. místo v čase 59:43 min. a 5. místo 1:07:29 hod. a to znamená, že si vedoucí družstva Jaroslav Hochmut může připočítat 14 bodů do ligové tabulky. Ve stejném závodu si testoval formu i dorostenec Matěj Nuska, který se v konkurenci mužů z celé ČR umístil časem 1:02:09 na pěkném 40. místě.
Velmi zajímavé jsou kategorie ženské. Mezi ženami byla čtvrtá Monika Choděrová. Tato reprezentantka ČR z Nového Boru startuje letos za Olymp Brno a skončila za letos vynikajícími Češkami Šindlerovou a Pelantovou a Slovenkou Czákovou. Naopak získala cenný skalp Dibelkové, která byla před třemi roky 5. na MS.
Opravdovou ozdobou zdejší chůze jsou žákyně. Ty se v Olomouci seřadily v očekávaném pořadí. Prvních pět míst a sedmé navrch si zabrala děvčata ze severočeské skupiny, která spolupracuje okolo novoborského Petra Choděry a jeho dcer - a za nimi se pral zbytek „Československa“. V cíli bylo pořadí podle letošních tradic, Bára Havranová z Jiskry Nový Bor první, a jelikož chyběla její oddílová kolegyně Olga Půčková, byla druhá Anička Staňková z Mladé Boleslavi a těsně za ní došly ve vynikajících osobních rekordech okolo 17,30 min mladší žákyně - sestry Drahotovy z Rumburka a Adéla Frydrychová.z AC Česká Lípa. Sedmé místo přidala Nikola Barešová z Jiskry Nový Bor, která také výrazně vylepšila svůj osobní rekord. Mimořádně kvalitní výsledky této skupiny již zaujaly některé slovenské kolegy, kteří projevili zájem o společné soustředění.
Dalším význam startem chodců z Českolipska bude mezinárodní mítink v Poděbradech 12. dubna 2008.


 

Nahoru